הקמנו את הפורום כדי שאנשים יוכלו לשאול שאלות, להחליף דעות ומידע בין אחד לשני,, וכן להיוועץ ברופאים מומחים. (לרשימה לחץ כאן).

השואלים מתבקשים למסור מידע כמותי (במקרה שהתגלה סרטן- גליסון ו-PSA הכרחים), גיל ותאריכים (תאריך האבחון, מועד הניתוח, וכו’) – הדבר יאפשר לקבל תשובות מהירות יותר ומדויקות יותר.

בפורום אתה יכול להציג את הכנוי שלך ללא שם משפחה או שם פרטי,
הדוא”ל שלכם לא יוצג אך ישמר באתר במידה ותרצו התיחסות מיוחדת לענינים מאד אישיים.

התגובות מופיעות בהזזה קטנה בדיוק מתחת לשאלותיכם, כך שניתן יהיה לזהות בקלות את שיוך התגובות לשאלות/תשובות.

אנו משקיעים מאמצים רבים כדי להעביר לשואלים תשובות אמינות ומעודכנות מפי מיטב המומחים, אבל אין אנשי העמותה או מי מטעמם אחראים בצורה כלשהי להשלכות של ההתכתבות כאן ואין היא בשום אופן תחליף להתיעצות עם רופא.

צור נושא חדש

3,116 תגובות
  1. עליזה

    שלום
    בעלי עבר ניתוח רדיקאלי + 28 הקרנות ב 2018 , במהלך כל התקופה PSA היה 0.014 , לפני שלוש שבועות הוא עלה ל 0.02 אחרי קיום יחסים , הוא חזר על הדיקה לאחר 3 שבועות ותוצא עלתה עלה ל 0.04
    מבקשת לדעת האם הכפלה של תוצאה לא מדאיגה

    תודה

    • יעקב

      עליזה
      לרוב האונקולוגים נכנסים לתמונה ב PSA 0.2
      היתי מבצע מעקב מעקב על PSA (ללא קיום יחסי מין לפחות שבוע ללא רכיבה על אופנים)
      גורמים שעלולים לגרום לקריאה לא מדויקת

  2. חופית

    שלום,
    אבי בן 71, אדם בריא בסה”כ, ירד תוך חודש ממשקל 77 למשקל 72 ק”ג ללא סיבה.
    האם עליו להבדק מחשש שהגורם לירידה הוא חלילה סרטן ?
    יש לציין שמלבד זה לא היו לו תסמינים נוספים. היה לו דימום כתוצאה מפתיחת תפר בחניכיים ונטילת אספירין והיה קשה להוציא לו דם בבדיקה האחרונה ופרט לכך לא היה משהו חריג

    • יעקב

      חופית
      לא ברור למה הפחתת משקל מהירה קשורה לעמותה שעוסקת בחולי סרטן ערמונית
      היתי מבצע בדיקות דם מורחבות ומתחיל קודם כל עם רופא משפחה

  3. טובה

    בעלי בן 81. לפני 7 שנים טופל בברכתיראפיה. לפני 3 שנים טיפול קרינתי SRBT
    כיום PSA-2.3 וטסטוסטרון 17.3
    בבדיקת PET CT PSMA – קליטה פתולוגית בין סיכות הברכתרפיה בערמונית כעדות למחלה מקומית (בבדיקות קודמות הייתה קליטה גם בשלפוחית הזרע והיא לא מופיעה עכשיו).
    המלצת הטיפול:
    כדורים הורמונליים P.O.T CASODEX 50 MG – לתקופה של חודש (כדור ביום).
    ושבועיים אחרי תחילת הכדורים זריקת ELIGARD 45 MG.
    אנחנו מבקשים לדעת האם הטיפול בגדר הסביר לאור המצב הנוכחי.
    האם ידוע על טיפול טבעי שנרכש באופן פרטי. הרופא רמז על זה אבל לא פירט.
    והאם ניתן להמתין עם הטיפול ההורמונלי בלי לגרום נזק וסכנת התפשטות של המחלה?
    תודה
    טובה

    • יעקב

      טובה שלום רב,
      מדובר במקרה מורכב ויש לבחון היטב את מצבו של בעלך.
      במידה ומחלתו מקומית ומצבו טוב, ניתן לעיתים לשקול טיפול הצלה (כגון השתלה ממוקמת של גרגירים או טיפול קרינתי ממוקד) אולם יש לשקול היטב האם מצבו מאפשר זאת.
      לגבי הטיפול שהוצע לכם – הוא סביר בהחלט ויגרום לדחיית התקדמו המחלה, ויש לדון עם האונקולוג המטפל לגבי תופעות הלוואי הצפויות לטווח הקצר והארוך.
      לגבי “הטיפול הטבעי” – ייתכן והכוונה היא לתוסף MCP, ראי קישור:
      https://www.lwpc.org.il/%D7%AA%D7%95%D7%A1%D7%A3-%D7%9E%D7%96%D7%95%D7%9F-%D7%9E%D7%A4%D7%A7%D7%98%D7%99%D7%9F-%D7%94%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9D/
      אציין, שידוע שתוסף זה ישפר את רמות ה-PSA אולם לא ברור האם יעכב באופן מהותי את התקדמות המחלה.
      בריאות שלמה,
      תומר
      ד”ר תומר חרס -רדיולוד בכיר ברמב”ם

  4. גורן

    שלום רב
    לאחר קבלת זריקה דקפפטיל לפני 6 חודשים וסיום 5 הקרנות sbrt לפני 3 חודשים
    ביצעתי בדיקת psa והתוצאה 0.02 האם זה תקין ומה שלב הטיפול הבא?
    תודה

  5. יובל

    שלום, אני בן 69 לקראת טיפולי הקרנות בשילוב טיפול הורמונלי.PSA -12, גליסון – 7 – 4+3. ללא גרורות
    עברתי צינתור עם 3 סטנטים לפני שנתיים .אני במעקב קרדיולוגי והכל תקין.
    השאלה -האם בגלל ההיטוריה הלבבית טיפול הורמונלי רגיל של דקפפטיל + קזודקס אפשרי? או לחילופין רצוי טיפול הורמונלי עם פירמגון כפי שיעצו לי?
    תודה

  6. אריה

    שלום !
    בסוף השבוע האחרון סיימתי טיפול של 20 הקרנות ולמחרת היום התחלתי לסבול מתשישות וחולשה המאלצים
    אותי להיכנס למיטה.
    כמעט ולא הרגשתי בתופעה הזו בזמן הטיפול .
    אני מודע לכך שתופעות שכאלו היו צפויות אולם לא העליתי בדעתי שיהיו בעוצמות שכאלה .
    מי יודע כמה זמן זה אמור להמשך וכיצד ניתן להקל עליהן ?

    • יעקב

      אריה שלו רב,
      כפי שציינת חולשה ועייפות כללית יכולות להופיע במהלך או בסיום הקרינה. התופעה הזו מוכרת ואין דרך לצפות את המשך או העוצמה שלה, אם כי ברוב המכריע התופעה חולפת לאחר כשבוע-שבועיים.
      דרך התמודדות אחת שיכולה לסייע היא פעילות גופנית בעוצמה קלה-בינונית של כ-45-60 דקות ליום (הליכה מהירה, שחייה וכדומה), והקפדה על תזונה מאוזנת.
      בריאות שלמה,
      תומר
      ד””ר תומר חרס רופא קרינה בכיר ברמב”ם

  7. בטי

    שלום
    אבא שלי בן 67 עבר כריתה של כליה לפני 30 שנה
    כיום נמצא חיובי לסרטן ערמונית גרורתי שהחל תחילה בשלפוחית השתן
    המליצו לו על טיפול מחקר בשם אמינותרפיה אנחנו מאוד מבולבלים היום הודיעו לנו שהמצב לא טוב
    עפ”י הPETCITI יש פיזור לימפתי מתחת ומעל הסרעפת המגיע עד הצוואר
    תהליך היפרמטבולי החודר לפרוסטטה ולסמינל וסיקלס משמאל
    שני תהליכים כבדיים החשודים גרורות ויסצרליות
    אשמח לשוחח בענין 0508538538

    • יעקב

      בטי
      מצטער לקרוא על מצב האבא
      אבא שלך צריך להיפגש עם אונקולוג /אורולוג בכיר באזור מגוריו
      להכין את תוצאות הפתלוגיה ה PSA וכל פיסת אינפורמציה רלונטית עדכנית
      אולי יו”ר העמותה יהיה לו רעיונות תנסי ליצור קשר קרך המספר שמופיע במדור צור קשר

  8. אלי

    אפשר דואר אלקטרוני?תודה

  9. אלי

    שלום ! הומלץ ביצוע ביופסיה פיוזיון קופה אישרה לבצע רק בבית חולים איכילוב .איך עושים שם עם מישהוא עשה .קיבלתי המלצות על תלה שומר אך לשם לא נותנים התחיבות .תודה

    • יעקב

      אלי
      מכיר אנשים שעשו ביופסיה פיוז’ין באיכילוב
      שלח לי בדוא”ל פרטי שלי את דרכי התקשרות אתך
      אבקש שחולה שעשה את הפרוצדורה יתחלק אתך על הנסיון שלו באיכילוב

  10. יעקב

    עינת
    קיים הבדל עקרוני בין CRYO וכריתה (אחד טיפול מקומי והשני רדיקלי)
    קיים גם הבדל בתופעות לואי בין שתי השיטות כדאי מאד שתלמד אותם .
    החלטה צריכה להתבסס על מצב המחלה :
    גליסוןן , PSA ומהירות שנוי המדד, מספר מוקדים או מספר גללים מעורבים בערמונית
    רצוי לבדוק אגרסיביות המחלה.
    בפורום מספר פניות של חולים שששקלו CRYO לאחר עיונך ומסירת התכתבות שמענינת אותך
    נוכל לקשר אותך בהתאם
    מדיניות העמותה היא לא להמליץ על רופאים

  11. עינת

    שלום.
    אבי, בריא, 73, דרגה 2.
    התלבטות בין CRYO לכריתת ערמונית.
    נשמח לבעד/ נגד על שתי השיטות, וכן רופאים *אנושיים!!* לתחומים אלה.
    תודה.

  12. קירה איתן

    אנ שלום
    עברתי ניתוח סרטן ערמונית ב2014 בגיל69 הגידול היה כבר בכל הגלילים. הניתוח בוצע ברובט דה וינצי.עם הסרה של השוליים העצביים בבדיקת psa בשנת2018 היתה רמה של 0.4 .בסוף 2019 היתה 0.5.בשנת סוף 2018 עשיתי בדיקת סי.טי לאיתור תאים סרטניים שהראתה שהכל נקי.אני עומד לעשות בירור אצל אורולוג. היתי מעוניין לדעת יותר מה רצוי לעשות במקרה שלי .כיום אני בן 76 בבריאות בינונית .מעט סכרת משקל80 מעט לחץ דם
    בתודה מראש איתן

    • יעקב

      איתן
      האם בדיקת הדמיה שלך היתה PET/CT-PSMA ?
      העליה של PSA איטית אך היתי מתיעץ גם עם אונקולוג /אורולוג (גדמה לי ש0.2 הוא גבול שאונקולוגים נכנסים לתמונה )

  13. אלברט זוהר

    זריקות הורמנליות יכולים לגרום לעליה בלחץ הדם

    • יעקב

      אלברט זוהר
      על פי פרסומים במאמרים התשובה היא כן
      ראה רשמה של השפעות כתוצואה מטיפול הורמונלי
      Other possible side effects may include fatigue, nausea, diarrhea, joint or muscle pain, loss of muscle mass, liver problems and impacts on your blood — such as high blood pressure, anemia (low red blood cell counts), elevated blood sugar and elevated cholesterol — as well as the following:
      Hot flashes
      Bone thinning (osteoporosis)
      Weight gain
      Mood swings

  14. אלברט זוהר

    האם הזריקות ההורמלניות מעלות לחץ דם

  15. מני

    שלום,
    בן 62 עם PSA 11 וגליסון 9.
    גידול בערמונית עם חשש לזליגה ללימפה.
    בריא בסה”כ.
    לאחרונה הבנתי כי ניתוח פחות רלוונטי וכי אופציה של הקרנות בשילוב טיפול הורמונלי ככל הנראה תתאים יותר למצב שלי.

    רציתי לדעת – מה סיכויי ההחלמה בהקרנות בשילוב טיפול הורמונלי? האם ההקרנות יעילות בריפוי מלא של הסרטן?
    מהן תופעות הלוואי העיקריות *לטווח הרחוק* שעלי לקחת בחשבון? האם שימוש בג’ל יכול למנוע אותן?

    תודה רבה

    • יעקב

      מני
      בדיקת PET CT -PSMA יכולה להצביע על פריצה ועל מצב המחלה
      החלמה תלויה במצב המחלה באם אתה גרורתי או אולי זליגה שאותה אפשר להקרין
      נתן לחיות שנים באמצעות טיפולים הורמונלים ואחרים וכיום יש הרבה תרופות וטכנולוגיות שיכולות לטפל בחולה.
      יש תופעות לואי לטווח קצר וארוך – דבר עם רדיולוג
      לדוגמא -קרינה עלולה לגרום לבעיות במתן שתן, פגיעה מינית, עיפות ועוד
      בטכניקת SBRT הדיוק הוא רב יותר ומספר הקרנות קטן יותר
      אכן לג’יל יש תפקיד הגנה על האיברים הפנימים הגובלים בערמונית
      גם לטיפול הורמונלי תופעות לואי

  16. דוד.י.

    שלום.
    קראתי על שן הארי כמרפא טבעי ביניהם לסרטן הערמונית משמיד תאים סרטניים והופך אותם לבריאים.
    עד כמה טוב הדבר?
    מישהו יודע? אשמח למידע שלילי/חיובי בעניין

    • יעקב

      דודי
      יש צורך לעיין במחקר קליני שבו קימות הוכחות סטטיסטיות על התכשיר
      ממליץ להיפגש עם רופא אלטרנטיבי בבית חולים גדול ולבדוק אתו איזה אופן נבדק התכשיר
      באם נעשה מחקרים בעולם עם שן ארי על מספר אנשים ולהבין את יעילות הנסוי
      בהתאם לאגרסיביות הסרטן ופתלוגיה שלך.

  17. hazan

    שלום רב,
    גיל 63 עפ PSA 5 ,
    לפי הפתלוגיה – גילסון 8
    הבנתי שקימות 2 אלטרנטיבות – ניתוח רדיקאלי של הערמונית , או הקרנות
    שאלה –
    1. האם יש עדיפות לאחת מהאלטרנטיבות מהפן האנקולוגי ? כלומר הסרת המחלה? חזרת המחלה? תופעות לוואי?
    2. האם ובמידה והולכים להקרנה נדרש גם טיפול הורמונלי?

    תודה

    • יעקב

      hazan
      להערכתי יש צורך במידע האם הממירות בתוך הקופסית של הערמונית
      אז קימות כל האופציות (ניתוח וקרינה)
      כאשר נמצא שקימות גרורות יש צורך בטיפול הורמונלי –
      תופעות לואי קימות בכל אחד מהפרוצדורות
      לדוגמא בכריתת ערמונית יתקצר אורך הפין , שפיכה פנימית
      סכוי לפגיעה עצבית של מתן שתן ושל מין – גם לקרינת SBRT תופעות לואי ממליץ שתשוחח עם האורולוג ורדיולוג לגבי תופעות
      קרינה עלולה לגרום לבעיות במתן שתן, פגיעה מינית, עיפות
      (יש לחלק לבעיות לטווח ארוך וקצר והרשימה לא קצרה ישנם דברים שמסתדרים עם הזמן )
      לפעמים על מנת להקטין את הערמונית מבצעים טיפול הורמונלי לפני קרינה
      לפעמים אחרי ניתוח מבצעים קרינה למיטת ערמונית
      ממליץ על פגישה עם אונקולוג מנוסה שיסביר לך את כל תופעות לואי

  18. רפאל

    שלום, מעונין לשמוע לגבי טיפול בקרינה :
    בן 69 , PSA בשלוש שנים אחרונות 4.5.. בדיקת 4k יצאה 20%. בדיקת אונקוטסט יצאה LOW. ביופסיה התקבל גליקסון 6.
    השבוע אני מבצע בדיקת MRI ערמונית בשיבא תל השומר.
    אורולוג ממליץ מעקב פעיל עם נטיה לבצע כריתה.
    אונקולוג ממליץ לבצע קרינה ו “לסגור ענין” כלשונו.
    מה סוג טיפול הקרינה המומלצת ? חיצונית? פנימית?
    באיזה בית חולים? רופא מומלץ?
    מה תופעות הלוואי?
    מה האינדיקציה להצלחת הקרינה ?
    אשמח לתשובתכם .
    בברכה

    • יעקב

      רפאל
      כאשר מבצעים מעקב פעיל קימים קריטריונים
      בתי חולים מצביעים על בדיקת PSA כל 3-6 חודשים בהתאם לבית חולים
      וביצוע ביופסיה חוזרת לאחר שנה ואז כל 3 שנים
      ממליץ שתעיין במאמר “מעקב אקטיבי ודחיית הטיפול בסרטן הערמונית מוגבל” של פרופ עופר יוספוביץ
      אני חושב ש MRI ישפוך אור על מצבך (מה יהיה ה PIRAS)
      בכל אחד מהפעולות כריתה או קרינה קימות תופעות לואי – לטווח ארוך או קצר
      לדוגמא בכריתת ערמונית יתקצר אורך הפין , שפיכה פנימית
      וסכוי לפגיעה עצבית של מתן שתן ושל מין כדאי שתשב עם בעלי מקצוע ותבקש הסבר .
      ניתוח רובוטי או קרינה SBRT הן פרוצדורות שנהפכו לסטנדרט טיפולי בטיפול רדיקלי נתן לשקול גם טיפולים פחות רדיקלים .
      אנחנו לא ממליצים על בתי חולים או רופאים כי אין לנו כילים להעריך את הביצועים
      ההצפיה היא לירידת PSA לערך בלתי נמדד .

  19. דוד.י.

    בהמשך למה שכתבתי.
    אבא שלי ענה לה שיום רבעי הוא מגיע ואם הרופא רוצה שיצטרף ברבעי.גרים רחוק מבלינסון.
    אז הפקידה ענתה אתה לא חייב.

    • יעקב

      דוד
      תנסי לקבל אינפ’ מה מטרת הפגישה ואם חשוב לתאם לאותו יום
      גם שיחות טלפניות ב WHATSAPP מקובלות כיום בין רופא וחולה על מנת להמנע מהדבקות

  20. דוד.י.

    שלום.
    אבי בן 72 עבר ביוםסת פיוזן אצל דוד מרגל
    יש לנו תור לשבוע הבא.
    היום התקשרו מהמרפאה שרופא נוסף רוצה לראות אותו לפני ביום שני .
    לנו התור ברבעי הבא.
    מלחיץץץ.
    מישהו יודע למה?!

    • חיים ש.

      אשמח לשוחח עמך – חיים 052-6667962 ..
      אני מועמד לטיפול אצל דר מרגל ומעוניין לשמוע המלצות

  21. שלמה

    תשובה לחיים ש.

    כן עברתי אצלו ביופסיה פיוז’ן.
    מטפל גם באסותא ת”א
    אכן פרטי (מכוסה בביטוח בריאות)

  22. יעקב

    חיים
    זאת שיטה לביצוע ביופסיה
    ישנו גם שלב של טיפול לאחר קבלת תוצאות ביופסיה

  23. חיים ש.

    שלום,
    האם יש ביננו מי שעבר ביופסיה ע”י פרופ’ מרגל ?
    הוא מטפל באופן פרטי בשיטה יחודית בקליניקה בתל- אביב

  24. בן

    שלום,

    בן 65, בריא בסה”כ. נמצא גידול בערמונית (גליסון 9 (4 ו-5 מצד אחד ו-3 ו-4 מצד שני))
    בבדיקת פט סיטי הועלה חשש לזליגה לבלוטת הלימפה, אם כי הדבר אינו ודאי.
    מתלבט בין ניתוח (בעיקר בגלל החשש שהגידול כן זלג וניתוח לא יספיק) לבין הקרנות בליווי הורמונים.
    הגידול בערמונית יחסית גדול.

    אשמח לדעת – האם עדיף לבצע ניתוח לפני ההקרנות בכל אופן?
    בנוסף, אשמח לדעת לגבי הטיפול ההורמונלי – מהן תופעות הלוואי? עד כמה הוא עלול לעייף ולפגוע ברמת ואיכות החיים ולגרום להזדקנות מהירה?

    תודה רבה

  25. בן

    שלום,

    בן 65, בריא בסה”כ. נמצא גידול בערמונית (גליסון 9 (4 ו-5 מצד אחד ו-3 ו-4 מצד שני))
    בבדיקת פט סיטי הועלה חשש לזליגה לבלוטת הלימפה, אם כי הדבר אינו ודאי.
    מתלבט בין ניתוח (בעיקר בגלל החשש שהגידול כן זלג וניתוח לא יספיק) לבין הקרנות בליווי הורמונים.
    הגידול בערמונית יחסית גדול.

    אשמח לדעת – האם עדיף לבצע ניתוח לפני ההקרנות בכל אופן?
    בנוסף, אשמח לדעת לגבי הטיפול ההורמונלי – מהן תופעות הלוואי? עד כמה הוא עלול לעייף ולפגוע ברמת ואיכות החיים ולגרום להזדקנות מהירה?

    תודה רבה

    • יעקב

      בן
      אני מניח שבצעתה PET CT PSMA לבדיקת גרורות
      את כל הנתונים שצריך לראות אונקולוג מנוסה -בכל מקרה פזור גרורתי לא נתן לטיפול ניתוחי או קרינתי אלא הורמונלי
      יש צורך לבחון היטב את הדמיה
      לטיפול הורמונלי השפעה על חשק מיני , הזעה ועיפות
      אך ישנם אנשים שמקבלים טיפול כזה שנים רבות

  26. רון

    שלום חברים,
    בן 63, שש שנים לאחר כריתת ערמונית, גליסון 4+3 PSA 4.5. לאחר שנתיים PSA עולה בהדרגה ובהגיעו 0.23 הוחלט על 30 הקרנות למיטת הערמונית. מאז PSA יציב 0.05, לפני 4 חודשים PSA שוב מרים ראש וכרגע 0.16. מה הטיפול הבא לדעתכם? האם שוב הקרנות או טיפול אחר?
    תודה לעונים, רון.

    • יעקב

      רון
      נראה לי שב PSA של 0.2 כדאי שתפגש עם אונקולוג
      להערכתי בדיקה PET/CT PSMA יכולה לתת אינפורמציה על קיום ממירות
      לאונקולוגים דרכים רבות לטיפול -לרוב טיפולים הורמונלים
      (נשלח לרופא מומחה)
      יעקב

    • יעקב

      אנא העבר את תשובתי.
      בשלב זה מומלץ לעקוב אחר רמות PSA ולהתייעץ עם הרופא המטפל לגבי צורך בהדמיה נוספת.
      ככל הנראה אין טעם בביצוע של הדמיה כעת, אלא רק כאשר רמות PSA יהיו גבוהות יותר. כרגע אין המלצה לטיפול.

      בריאות שלמה,
      תומר
      ד”ר תומר חרס- רדיולוג בכיר ברמב”ם

  27. יעקב

    אריה
    יש צורך לבצע השואה לתוצאה מלפני מספר חודשים
    חשוב לבדוק את העליה ולא ערך אבסולוטי של PSA
    עליה של מעל 25% משנה לשנה היא מחשידה
    על פי טבלה אתה בתחום
    באם אתה מרגיש בעיה אורולוגית אז תבקש הפניה מרופא משפחה

  28. אריה

    שלום,
    אני בן 53 ובדיקות דם שיגרתיות יצא ערך של PSA 3.21, הרופא משפחה ביקש לערוך בדיקה נוספת והתוצאה הייתה גם 3.21, האם יש צורך בטיפול כל שהוא? ואם כן מה הטיפול
    תודה

  29. דוד

    רקע:
    חולה סרטן ערמונית עם גרורות בעצמות. מטופל ב XTANDI + XGEVA.
    שאלה:
    הפסקתי לקחת סטטינים עקב חשש לתופעות לוואי.
    ביצעתי בדיקות היום ומצאתי ערכים גבוהים של כולסטרול וטריגליצרידים, גם בהשוואה לבדיקות קודמות וגם באופן מוחלט.

    שאלה:
    מה ידוע לכם על קשרי גומלין בין תרופות למלחמה בסרטן הערמונית לבין מלחמה בקולסטרול\טריגליצירין.

    • יעקב

      שלום דוד

      טיפול הורמונלי לגידול ערמונית יכול להעלות רמת שומנים בדם
      צריך לגשת לרופא\ה מטפל\ת לאיזון שומנים בדם
      בברכה
      ד”ר דניאל קייזמן, מנהל היחידה לגידולי דרכי השתן, מערך אונקולוגי, מרכז רפואי תל אביב ע”ש סוראסקי

  30. רפאל

    שלום,
    אני בן 69 . בדיקת 4k נתנה 20%.
    בינואר 2020 בצעתי ביופסיה . 12 גלילים, 6 דגימות עם תוצאה של 6 גליסון.
    בדיקה רקטלית תקינה. בצעתי בדיקת של אונקוטסט והתקבל – LOW. האונקולוג ממליץ לבצע בדיקת MRI ערמונית חוזרת בשיבא תל השומר (קודמת בוצע לפני שנתיים וחצי) .
    רמת PSA 4.5 כעת.
    האורולוג שלח אותי לבדיקת זרימת שתן וכן בדיקת אולטרא סאונד דרכי השתן.
    האונקולוג ממליץ לבצע קרינה חיצונית בשיבא או להמשיך במעקב פעיל.
    מה דעתכם לגבי המשך הטיפול
    בברכה

    • איצי באר

      שלום רפאל
      אני חושב שהאונקולוג שלך צודק. עליך לבצע בדיקת MRI עדכנית ואז להחליט האם לבצע טיפול אקטיבי או מעקב פעיל.
      אם, בהשוואה ל MRI הקודם אין התקדמות של המחלה נראה הגיוני להמשיך במעקב פעיל. אם יש התקדמות משמעותית אז כדאי להתקדם לקרינה.
      היה טוב אם היית מציין גם את ה PSA לפני שנתיים וחצי. זה מוסיף עוד נתון בקשר לשאלה האם המחלה מתקדמת או שהיא סטטית.
      רפאל שים לב – במעקב פעיל רציני יש לעשות הדמיית MRI לערמונית אחת לשנה ולא אחת לשנתיים וחצי. יש גם לבדוק PSA כל 3 חודשים לפחות וכן בדיקת DRE. הכל כדי לזהות בזמן התקדמות במחלה וטיפול בהתאם….

      • רפאל

        תודה רבה איצי לתשובתך, להלן התוצאות עד לפני 3 שנים:
        psa לפני שנה: 4.6
        psa לפני שנתיים: 4.25
        psa לפני 3 שנים: 4.5

  31. יובל

    שלום
    אני רוצה לדעת על החלמה מסרטן הערמונית

    • יעקב

      יובל
      החלמה ממחלה אפשרית במידה והממירות בתוך הקופסית
      ובוצע טיפול מקומי ניתוח או הקרנה
      ובמעקב הPSA לא עולה אחרי הטיפול מספר שנים
      קימים מקרים גם יוצאים מהכלל של החלמה בטיפולים אחרים

  32. חן

    psa 2.5
    free total psa 0.22
    מה המשמעות..
    תודה

    • יעקב

      חן
      היחס בין Free/Total PSA יכול להצביע לגבי סכוי ממירות
      הדבר תלוי לגבי PSA
      PSA עד גיל 50 2.5
      PSA עד גיל 59 3.5
      PSA עד גיל 69 4.5
      PSA מעל גיל 6.5
      לא ברור למה בPSA הנמוך שלך הוחלט על על free
      על פי קרטריון זה לא נקבעת החלטה לביצוע ביופסיה ישנם קרטריונים יותר מתקדמים כמו 4K

    • יעקב

      הי
      הבדיקה מיושמת במקרים שונים
      בדרך-כלל משתמשים בה אצל גברים עם PSA ברמה של 4 – 10 ועם בדיקה רקטלית תקינה.
      באנשים אלו יחס הקטן מ- 0.1 מנבא סרטן אצל למעלה מ- 50% מהחולים.

  33. מרגו

    עד כמה ביופסיה דחופה אם psa 8.4,
    Psa ratio 2,3 וב mri רואים שני גידולים של pirads 3?
    מנסים לקבוע ביאופסיה פיוג׳ן מהר, אך רופא קודם רוצה ביקור באופן פרטי ואני רואה שזה נמרח בזמן

    • יעקב

      מרנו
      תפנה למספר רופאים שמבצעים ביופסיה פיוז’ין בבתי חולים הגדולים
      הPSA חריג אך השאלה היאמה מהירות שנוי ה PSA ומה הגליסון

  34. אלי

    בהמשך לשעלה איזה ביופסיה הומלץ לעשות באיזה גישה טראנסרקטלית או פירינאלית .זה ביופסיות פיוזיון . רופא אורולוג המליץ לי גישה טראנסרקטלית פיוזיון .מה עדיף

  35. אלי

    הומלץ ביצוע ביופסיה פעם ראשונה בגישה טראנסרקטלית ביופסיה פיוזיון בשיבה תל השומר עקב ממצאים בmri ממצא אחת pirads 3 בtz באזור מידגלנד מימין ו ממצא שניה
    באזור פריפרי באפקס מימין מהמלצה .תודה