הקמנו את הפורום כדי שאנשים יוכלו לשאול שאלות, להחליף דעות ומידע בין אחד לשני,, וכן להיוועץ ברופאים מומחים. (לרשימה לחץ כאן).

השואלים מתבקשים למסור מידע כמותי (במקרה שהתגלה סרטן- גליסון ו-PSA הכרחים), גיל ותאריכים (תאריך האבחון, מועד הניתוח, וכו’) – הדבר יאפשר לקבל תשובות מהירות יותר ומדויקות יותר.

בפורום אתה יכול להציג את הכנוי שלך ללא שם משפחה או שם פרטי,
הדוא”ל שלכם לא יוצג אך ישמר באתר במידה ותרצו התיחסות מיוחדת לענינים מאד אישיים.

התגובות מופיעות בהזזה קטנה בדיוק מתחת לשאלותיכם, כך שניתן יהיה לזהות בקלות את שיוך התגובות לשאלות/תשובות.

אנו משקיעים מאמצים רבים כדי להעביר לשואלים תשובות אמינות ומעודכנות מפי מיטב המומחים, אבל אין אנשי העמותה או מי מטעמם אחראים בצורה כלשהי להשלכות של ההתכתבות כאן ואין היא בשום אופן תחליף להתיעצות עם רופא.

צור נושא חדש

2,900 תגובות
  1. אריה

    שלום ליודעי דבר
    לי עצמי יש סרטן ערמונית ואני מקבל טיפול הורמונלי .
    כששמע זאת חבר קרוב שלי,נכה היושב על כסא גלגלים, פנה לרופאת המשפחה
    ורופא אורולוג , בבקשה לערוך בדיקת PSA . באופן תמוה שניהם סרבו
    בטענה כי ביצע כבר את הבדיקה ב 2012 דהיינו לפני 8 שנים והכל היה אז בסדר !?
    האם לדעתכם עליו להתעקש על ביצוע הבדיקה ?

  2. נתן

    מטופל הזייטיגה ובזריקה אחת לששה
    חודשים .
    יש לי בעיה של שאני מתעורר כל שעתיים להשתין .
    שמעתי שיש אפשרות להקטין את הלחץ של הערמונית .על ידי גרידה

    אין לי בעיה של קושי בהטלת שתן

    • איצי באר

      יתכן שיש לך שארית שתן בשלפוחית, יתכן גם שזה קשור בערמונית מוגדלת.
      ניתן לראות את זה בצילום אולטרה סאונד.
      ממליץ לך להתייעץ בקשר לכך עם האורולוג.
      הרבה בריאות

  3. שרוני

    שלום רב
    בוצעה ביופסיה פיוזן בתאריך 02/01/2020 האם אפשר לבצע בדיקת psa בתאריך 02/03/2020 כלומר חודשיים לאחר ביצוע הביופסיה?
    תודה רבה

    • איצי באר

      לדעתי דרוש להמתין כ 3 חודשים.
      ההמתנה היא על מנת שהפציעה מהדקירות של הביופסיה יחלימו ולא יגרמו להפרשת PSA גבוהה באופן לא רלוונטי.
      בהצלחה.

  4. אהרון

    נתונים על psa
    2017=4.48
    2018= 4.02
    2019=5.58
    בסוף 2019 בצעתי באיכילוב בדיקת דם
    Psa free שהראה 4.71 ו 31.5%.

    בינואר עשיתי mri ערמונית באסותא והתרשמות מערב של רוב האונה השמאלית של בלוטות הערמונית קוטר 2.8 ס״מ מתאים לpirads5
    אני בן 66.3 לא מעשן

    • איצי באר

      שלום אהרון,
      PIRADS 5 משמעותו הסתברות גבוהה שיש לך שם סרטן הערמונית באונה השמאלית.
      אני לא רופא אבל לדעתי, במקרה כזה, יש לעשות בהקדם ביופסיה לערמונית – מומלץ מאד ביופסיה פיוז’ן (שילוב תמונת ה MRI עם תמונת האולטראסאונד, במהלך הביופסיה, כדי להוציא את הדגימות מהאזור החשוד).
      הרבה בריאות
      איצי באר

  5. יצאק

    שלום
    שאלה כמה פעמים אפשר לקבל זריקה הורמונאלית (בן 70 אחרי ברכי קיבלתי כבר 3 פעמים psaאחרוןפחות מ0.014
    תודה

    • איצי באר

      שלום יצאק
      המטרה של הזריקה היא הורדת הטסטוסטרון שגורם ל PSA לרדת נמוך ( בשאיפה קרוב לאפס).
      במקרה שלך ה PSA קרוב מאד לאפס. לכן עליך להתייעץ עם האונקולוג המטפל במגמה שלא להמשיך עם הזריקות ההורמונליות.
      אחרי הפסקת הזריקות עליך להמשיך ולהיות במעקב PSA ואונקולוג.
      לשקול, עם האונקולוג, את חידוש הזרקות — רק אם ה PSA עולה.
      בהצלחה,
      הרבה בריאות

      • יצאק

        תודה לך
        רק לשם הבהרה האונקולוג מסר לי כי הגעתי בדקה ה90 למזלי לא יצא מקופסית אף על פי שהיה גבוה מאוד
        ההקרנות ניתנו על מנת לשלול אפשרות התפתחות סרטן שלא זוהה בבדיקות לא בmri ולא בפטסיטי
        בתחילה דובר על 3 זריקות במרווחים של 6 חודשים אולם כפי שציינתי בבדיקה האחרונה
        האונקולוג החליט להוסיף כרגע עוד זריקה
        ההתלבטות נבעה מכך שבביקרות האחרונה אצל ד”ר חרס מרמב”ם(מי שביצע את הניתוח) הא שלל זריקה שלישית מסיבה של איכות חיים
        אני שוקל בכל זאת לקחת את הזריקה הנוספת עם כל תופעות הלוואי הלא נעימות בתקווה שזו תהיה הפעם האחרונה
        ושוב תודה על תשובתך

        • איצי באר

          יצאק
          אתה יכול לבקש עוד זריקה תלת חודשית. אולי לא חייב לקחת זריקה שש חודשית.
          עם זאת, ההחלטה הסופית בקשר לטיפולים בך ובגופך תמיד תהיה שלך.
          אלו החלטות קשות מנשוא אבל אין מה לעשות, אתה המפקד של המלחמה שלך ואתה המחליט הסופי.
          בהצלחה והרבה בריאות.

  6. דוד.י.

    מישהו עבר ביופסת פיוזן בבלינסון?
    כמה זמן ממתינים לתור?
    הזימון הוא באופן אקראי…או לפי רמת דחיפות?
    היום ביררתי אצלם אמרו לי יש ממתינים עוד ממרץ שנה שעברה ?! הגיוני?

    • איצי באר

      שלום דוד
      בבילינסון יש רק רופא אחד (פרופ׳ מרגל) שעושה ביופסיה פיוז׳ן ולכן התור אליו מאד ארוך.
      אתה יכול לבדוק בבתי חולים אחרים.
      לפי דעתי זה לא לפי מידת הדחיפות אלא מי שמגיע ראשון.
      כיום ביופסיה פיוז’ן נעשית בכל בתי החולים הגדולים וגם בבתי החולים הפרטיים (אסותא, אלישע… וכו’).
      תבדוק מה לוחות הזמנים שם.
      בהצלחה.

  7. דוד.י.

    מישהו עבר ביופסת פיוזן בבלינסון?
    כמה זמן ממתינים לתור?
    התורים באוםן אקראי או לפי רמת דחיפות מי מחליט?
    היום ביררתי דרכם…נאמר לי שיש ממתינים עוד ממרץ 2019?
    אשמח לתובנות…

    • יעקב

      הי דוד
      ישנם עוד מספר בתי חולים שמבצעים ביופסיה פיוז’ין מלבד בליסון (בדוק במחלקות אורולוגיות)
      נתן לבצע באופן פרטי (בדוק כסוי פרטי) רופאים בבתי חולים ציבורים
      בבתי חולים פרטים ונראה לי שזמן המתנה קצר יותר.
      אתה צריך לדבר עם הרופא לגבי קריטריונים של זמון חולים אנחנו לא מכירים את מערכת שקולים שלהם.
      PIRADS 4 הוא סמן שלא כדאי להמתין

      • דוד.י.

        האם הדרגה של pirads 4באופן חד משמעי מצביע על משהוא סרטני?מצויין בסיכום חשד לנגע באיזור פריפרי מימין .
        9*8 ממ

        • איצי באר

          דוד. י
          שלום שוב
          אתה מוזמן לקרוא על הדרוג PIRADS בעץ החלטות בכתובת הבאה:
          https://decision-tree.org.il/?page_id=107
          הכנס בכפתור “מידע נוסף”
          יש שם מידע נרחב על הבדיקות לפני ביופסיה כולל בדיקות MRI ותוצאותיהן.
          דרגות 4-5 PIRADS מסמלות ממצאים בעלי רמת חשד גבוה לממצא סרטני ולכן חובה לדגום (ע”י ביופסיה פיוז’ן) ממצאים אלו. אבל, עליך לדעת, שיש מקרים שלמרות PIRADS 4 לא נמצא ממצא סרטני.
          לסיכום, עליך לעשות ביופסיה פיוז’ן.
          בהצלחה והרבה בריאות.

  8. דוד.י.

    בן 71 עם psa 5
    עברתי ת.מ. mri אגן מכוון ל mri ערמונית טסלה 3, סיכום הפעינוח נגע באיזור פריפרי מימין 4 pirasds ממ 9*8 בעל אות נמוך ב T2 המראה רסטרקציה ב D WI מה אומר הפעינוח? יש מקום לדאגה?
    הומלץ על ביופסיה פיוזין
    תודה.

    • דוד.י.

      מישהו עבר ביופסת פיוזן בבלינסון?
      כמה זמן ממתינים לתור?
      הזימון הוא באופן אקראי…או לפי רמת דחיפות?
      היום ביררתי אצלם אמרו לי יש ממתינים עוד ממרץ שנה שעברה ?! הגיוני?

  9. אריה

    ביום העיון האחרון שהתקיים באיכילוב , לא הוזכר דבר
    בחלק הניתוחי , על אפשרות ניתוח נאנו נייף.
    האם מישהו בפורום כבר התנסה בזאת ויש לו מידע אמיתי על יעילות השיטה ?

    • יעקב

      הי אריה
      הטיפול אושר בארה”ב מתוך עיון בגוגל מצטט
      Vitus and you’re talking to the world’s leading experts in using NanoKnife for treating prostate cancer, with over 1000 men treated successfully.
      בדוק עם החברה שתחבר אותך עם רופאים שמבצעים טיפול מסוג זה .

      • אריה

        תודה לך יעקוב .
        אני יודע כבר שבמרכז הרפואי רמת אביב , פרופסור מרגל עושה זאת .
        השאלה רק כמה זה יעיל והאם באמת יש כבר ניסיון טוב מזה .

        • יעקב

          הי אריה
          הנסיון נמצא בארה”ב חברת VITUS
          הם יכולים להצביע על סטטיסטיקה של הצלחה בתלות לגליסון
          האם מרגל יכול למסר לך שמות מטופלים בארץ ?האם הם היו במצב דומה לשלך ?
          כדאי לבדוק רמת אגרסיביות של חברת POLARIS שעושה אותה בארץ
          באם המחלה שלך לא אגרסיביות בדוק היטב לפני שאתה מתחיל
          לא רק תוצאות ומשך היעילות אלא גם איכות חיים

  10. אלי

    עם ביופסיה fussion נכנסה לסל ?

    • איצי באר

      באופן פורמאלי לא.
      באופן מעשי חלק מהמטופלים שעוברים את התהליך לא משלמים על כך וחלק משלמים חלקית.
      דבר על זה עם האורולוג שלך.

  11. פול

    היי
    ערמונית 2+ עם גוש נוקשה בבסיס אונה שמאל. נשלחתי לביופסיה שבוע הבא. בן 73. האם יש טיפים כי אני חדש בזה

    • יעקב

      פול
      עדיף ביופסיה FUSION (שילוב MRI ואולטראסאונד) לסוג כזה של ביופסיה סכוי גלוי גבהה יותר של אזורים חשודים
      לאחר קבלת תוצאות נספק לך הרבה טיפים
      בהצלחה
      יעקב

  12. יורם השרוני

    נתגלה סרטן בערמונית, עברתי ביופסיה תחת mri , נמצאו 2 גידולים האחד קטן והשני בינוני.
    עברתי ניתוח קריוטרפיה בתאריך 01.12.19 נאמר לי בהצלחה.

    שאלתי האם זה נותן אחוזי נכות כללית ובאם כן כמה

    • יעקב

      יורם
      תקח את העותק של כל התיק הרפואי שבו מצוינית היסטוריה רפואית שלך (מאושר על ידי רופא משפחה )
      האם כיום אפשר להוכיח שאתה חולה סרטן ערמונית ? מה מוכן לכתוב לך הרופא שטיפל בך בערמונית
      תגש לביטוח רפואי באזור מגורך ותציג את המסמכים ליועצים שנמצאים במקום

    • איצי באר

      יורם,
      ממליץ לך להתייעץ עם העובדת הסוציאלית במחלקה האונקולוגית בבית החולים שבו טופלת. היא אמורה לדעת בדיוק מהן זכויותיך.

  13. צדי

    שלום רב…יש לי גליסון 6.בן 59.מתחיל הקרנות עם המאיץ החדש באסותא.. מה תופעות הלוואי? האם יש מישהו שעבר את התהליך ואפשר לשוחח איתו?

    • יעקב

      הי צדי
      האם אתה מתכון להקרנות ערמונית , מיטת ערמונית או גרורות
      האם אלה קרנות בעוצמה גבה ומה מספר הקרנות המתוכננות

  14. צדי

    שלום רב…יש לי גליסון 6..מתחיל הקרנות עם המאיץ החדש באסותא.. מה תופעות הלוואי? האם יש מישהו שעבר את התהליך ואפשר לשוחח איתו?

  15. גוני 1

    עברתי ביופסית פיוז’ן מי יכול לעזור לי בפיענוח התוצאות באמצעות התוכנה של MSK -בית החולים בניו יורק

  16. דני זילבר

    שלום רב
    לפני מספר ימים פרסמתי כאן את השאלה הבאה :

    שלום רב
    בן 54
    בחודשים האחרונים תדירות הפעמים שאני נותן שתן עלתה וזה יכול להגיע למצב של פעם בשעה-ואפילו חצי שעה. לפעמים מתעורר לשירותים פעם עד פעמיים בלילה
    Psa בחודש מאי 2019 היה 1.01
    באפריל 2018 היה 1.20
    וב2017 היה 0.7
    אציין כי עברתי בדיקת אורולוג ידנית לערמונית לפני כשנה וחצי והייתה תקינה (כבדיקת סקר)
    האם יכול להיות שיש לי סרטן בערמונית למרות הpsa הנמוך שהיה לי לפני כחצי שנה?
    מה ההמלצות שלך להמשך בירור?
    אציין כי אני מרבה לשתות הרבה

    לאחר תשובתך שאלתי שוב ;

    קודם כל תודה רבה על תשובתך , שכחתי לציין כי גם עשיתי אולטרהסאונד לפני שנה וחצי וגודל הערמונית 29 סמ״ק עם הסתיידויות גסות בתוכה , שארית שתן ל4 סמ״ק
    האם זה יכןל להרגיע אותי?
    או שמה היה יכול להתפתח סרטן בשנה וחצי האלה וזה מסביר את התסמינים של ההשתנות המרובות והשתנה לפעמים בלילה
    תודה מראש

    ______________________________________
    בהמלצתך היום עשיתי בדיקת psa ויצא 0.83
    נמוך יותר מהפעם הקודמת שהייתה 1.01
    האם העובדה שהpsa ירד אומרת משהו? האם עדיין קיים סיכוי לסרטן?
    תודה

    • יעקב

      דני
      ה PSA שלך יציב וזה טוב (במידה ואתה לא משתמש בתוספים או תרופות)
      כדאי שתגיע עם התוצאה לאורולוג ויבצע בדיקה ידנית כולל ברור של מתן שתן בתדירות גבהה.
      קימות בדיקות נוספות על מנת לקבוע בודאות שאין סרטן free psa , ואולי 4K במידה וימצא חשד

  17. יוסף

    שלום,
    אני בן 70, עד 2013 ה psa היה מתחת ל 4 מאז עליה מתמדת הדרגתית , לציין כי ב 2016 psa היה כבר 11.12
    1/2019 – 13.58
    8/2049 – 15.73
    10.2019 – 19.54
    יש קשיים בהטלת שתן בעיקר תכיפות ביום ונוקטוריה עד פעמיים , נוטל לסירוגין OMNIC, ללא שיפור משמעותי, לפני מספר ימים התחלתי לקבל דואדארט.
    השלמתי MRI ערמונית ב 4/2019 , מפח ערמונית כ 20 סמ”ק , שני מוקדים PIRADES 4 LT post -lat B ונוסף RT post-lab B , kkt p,kudhv ללא פותולוגיה קופסיתית או לימפאדנופתיה אגנית.
    עברתי MRI GUIDED BX ב 12/2019, נילקחו ביפסיות מכוונות מכל נגע ורנדומליות דו”צ. היסטולוגיה: 4+3 CAP Gleanson בנגע השמאלי , מימין 3+4 וברנדומליות מספר פוקוסים של גידול : מימין גליסון 3+4 ומשמאל 3+3 יש LUTS בינוני..
    בוצע PET PSMA ב 6/1/2020 , יש בלוטת לימפה מעורבת באזור איליאקל משמאל ובנוסף לתהליך נרחב בערמונית.
    הרופא המטפל ממליץ: טיפול קרינתי לערמונית ובלוטות לימפה בשילוב עם טיפול הורמונלי. בשלב ראשון להתחיל עם טיפול בקסודקס 50 מ”ג ליום (למשך חודש) ובהמשך זריקות דקפפטיל 11.25 מ”ג , פעם בשלושה חודשים.
    האם יש טיפולים אחרים (גם מחוץ לסל הבריאות), תרופות חדשות או סוגי הקרנות שונות?

    • יעקב

      יוסף
      קימות מספר תרופות הורמונליות האונקו אורולוגים מכירים אותם
      השילוב של קרינה וטיפול הורמונלי זה הסטנדרד הטיפולי
      קרינה – קימות הקרנות בעלות עוצמה גבהה ולכן מספר הקרנות קטן באופן משמעותי
      רדיולוג יכול להסביר לך את תהליך הסימולציה והקרנה

    • איצי באר

      שלום שלום
      מומלץ לאנשים המקבלים טיפול הורמונאלי:
      1. פעילות גופנית סדירה
      2. דיאטה ים תיכונית (תקרא באינטרנט אודותיה)
      3. לצרוך ויטמין D וקלציום (נגד בריחת סידן)

  18. אמיר

    בן 64.5 . לא מעשן לא נוטל תרופות. לחצי דם 130-82. אין מחלות לב . סכרת בסביבות 100.לא מעשן.עושה הליכה 5 פעמים בשבוע 50 דקות כל יום.לפני 9 שנים אובחנתי בסרטן הערמונית מקומי. פסא לפני הניתוח 5.6.עברתי ניתוח רדיקאלי של הערמונית כולל קשרי לימפה.גליסון 3+7 . לאחר כשנה מהניתוח בגלל כישלון ביוכימי פסא עלה 0.19. עברתי 33 הקרנות ושתי זריקות לוקרין. מאז פסא לא מדיד בסביבות 0.004. לפני 7 חודשים קטן0.014.רציתי לברר מה דעתכם לגבי מצבי .
    קראתי המון על תוסף מזון ליקופן ורציתי לברר אם מחקרית מונע הישנות המחלה. או אם יש לכם המלצות נוספים לגבי תוספי מזון. כל יום משתמש באבקת כורכום עם האוכל.
    תודה לכם ושבת שלום.

    • יעקב

      הי אמיר
      ממליץ שתעיין במחקרים שפרסם משרד הבריאות האמריקאי NIH על סרטן ערמונית ותוספי מזון
      אנטי אוקסידנטים, כורכומין,D , ליקופן ועוד
      לא מצאתי מחקרים שמבצעים קורלציה בין גליסון וליקופן
      ליקופן הוא אחד מתוספי מזון שמוזכרים כתוספי מזון אלטרנטיבים שבמקרים מסוימים יכולים לעכב את המחלה
      אך לא מצאתי מאמר שמצביע על רפוי המחלה

  19. דני זילבר

    שלום רב
    בן 54
    בחודשים האחרונים תדירות הפעמים שאני נותן שתן עלתה וזה יכול להגיע למצב של פעם בשעה-ואפילו חצי שעה. לפעמים מתעורר לשירותים פעם עד פעמיים בלילה
    Psa בחודש מאי 2019 היה 1.01
    באפריל 2018 היה 1.20
    וב2017 היה 0.7
    אציין כי עברתי בדיקת אורולוג ידנית לערמונית לפני כשנה וחצי והייתה תקינה (כבדיקת סקר)
    האם יכול להיות שיש לי סרטן בערמונית למרות הpsa הנמוך שהיה לי לפני כחצי שנה?
    מה ההמלצות שלך להמשך בירור?
    אציין כי אני מרבה לשתות הרבה מים

    תודה מראש!!!!

    • יעקב

      הי דני
      אני חושב שכדאי שתבצע בדיקה אורולוגית (דרכי שתן) שכוללת את נפח ערמונית ושארית שתן
      אולי יש לך בעיה אורולוגית
      בדיקת PSA ו fee psa עדכנית בדיקה ידנית חוזרת
      לאחר בדיקות אלה אפשר לקבל השערות שונות
      רק ביופסיה יכולה לקבוע לגבי סרטן .

    • דני זילבר

      קודם כל תודה רבה על תשובתך , שכחתי לציין כי גם עשיתי אולטרהסאונד לפני שנה וחצי וגודל הערמונית 29 סמ״ק עם הסתיידויות גסות בתוכה , שארית שתן ל4 סמ״ק
      האם זה יכןל להרגיע אותי?
      או שמה היה יכול להתפתח סרטן בשנה וחצי האלה וזה מסביר את התסמינים של ההשתנות המרובות והשתנה לפעמים בלילה
      תודה מראש

      • יעקב

        הי דני
        אני ממליץ שתבצע בדיקות עדכניות
        אולטרה סאונד ו PSA ואתם תגיע לאוורולוג
        שנה וחצי זאת תקופה לא קצרה
        האורלוג יכול לבצע גם בדיקה ידנית אך בשלב זה הדאגה שלך צריכה להתרכז
        באיכות חיים – ברור מקיף למתן שתן בתדירות גבהה
        בברכה
        יעקב

  20. שרוני

    שלום
    אחרי ביצוע ביופסית ערמונית כמה זמן צריך לעבור בכדי לבצע בדיקת psa.
    תודה

    • יעקב

      שרוני
      יש מספר מחקרים שהראו שלוקח כ 4 שבועות עד שרמת ה PSA חוזרת לרמת הבסיס אחרי ביופסיה,
      וככלל ההמלצה היא לא לחזור על בדיקת ה PSA עד שעוברים שישה שבועות מהביופסיה.
      מעבר לכך – צריך לבדוק מה האינדיקציה לביצוע בדיקת ה PSA ובהתאם לכך נקבע תזמון הבדיקה (אך לא לפני 6 שבועות).
      י
      סופש נעים,
      רועי מנו- רופא אורולוג בכיר באיכילוב

  21. שלמה

    שלום,
    עברתי ביופסיית פיוז’ן ביוני האחרון שבעקבותיה נקבע לי גליסון 6 בפעם השנייה.
    PET CT לא עברתי אבל עברתי פעמיים MRI, בפעם השנייה במכשיר של 3 טסלה.
    בשתי הבדיקות נכתב שהגידול לא פרץ את הקופסית והאברים סביב נקיים.
    אין לי מחלות רקע זולת יתר לחץ דם שמאוזן.
    כולם מציעים ניתוח אבל בינתיים אני לא רוצה.
    תודה.

    • יעקב

      שלמה
      החלטה שלך צריכה להתבסס על התאמה בין צרכים רפואים ואיכות חיים
      הבנה של אופי הטיפול ותופעות לואי צריכה להיות מובנת לך
      תקשיב לנימוקים של היועצים
      הועץ ברופאים אונקו/.אורולוגים אשר מבינים במחלה שלך .

  22. אילן

    היי
    רציתי לדעת האם בדיקת 4kscore לגילוי סרטן הערמונית אמינה ואפשר לסמוך עליה

    תודה

    • יעקב

      אילן
      בבדיקת 4K קייים דירוג ב % לגבי המלצה לביצוע ביופסיה
      בעץ החלטות באתר שלנו מוסבר הנןשא
      גם באתר של בית חולים MSKC בניו יורק קיים הסבר מלא על הדירוג
      ומאיזה פרמטרים הוא נקבע

    • שי

      מנסיון לדעתי מאכזבת. יצא לי בבדיקה 5% ומנגד בביופסיה יצא כי יש לי גידולים רבים בדרגת גליסון 7 בערמונית

  23. שלמה

    שלום,
    בן 68.
    אבחנה של low risk pca.
    שתי ביופסיות שעברתי, השנייה מהן פיוז’ן קבעו גליסון 6.
    PSA אחרון 7.23 כנראה במגמת ירידה מכיוון שאחרי דלקת בדרכי השתן שעברתי אחרי הביופסיה הוא זינק ל-7.8 אחרי שבמשך שנתיים היה קבוע סביב 5.
    MRI הראה ממצא ב-PZ משמאל שדורג PIRADS 4. (מסיכום ייעוץ רפואי).
    בייעוץ בו הייתי נאמר לי ע”י שניים לפחות שמכיוון שהגידול אינו קטן, ממליצים לעבור ניתוח או הקרנות.
    אחד המליץ גם על קריותרפיה אשר לה מתנגדים רבים בתואנה שאין מספיק ניסיון על פני שנים עם ההליך.
    אחר המליץ גם על ברכיתרפיה וגם לה יש מתנגדים.
    לממליץ קריותרפיה שלחתי דוא”ל שיקשר אותי למטופלים שלו שעברו הליך זה על מנת להתרשם ממצבם.
    תגובה ממנו לא קיבלתי עד עצם היום הזה.
    אני לא יודע אם זה יעיל לקבל הפנייה למטופלים מהמטפל שלהם מכיוון שהוא יכול לבחור רק מקרים שהצליחו.
    תודה יעקב.

    • יעקב

      שלמה
      תועץ ובאונקולוג/אורולוג – צריך לבחון הדמיות , MRI – מספר מוקדים
      מהירות שנוי PSA (אולי לבצע בדיקת POLARIS לגבי אגרסיביות )
      צריך להועץ גם ברופא משפחה
      מה מחלות הרקע שלך הדבר יכול להשפיע על החלטה לגבי טיפול
      אתה צריך להבין את כל תופעות הלואי בכל אחד מהטיפולים -!!
      האם נבדק שאין לך גרורות באמצעות PSMA PET CT
      החלטה על טיפול צריכה להיות מאד שקולה כי יש לה משמעות על איכות החיים שלך
      בהמשך

  24. נחמיאס אליהו

    לידיעת כולם !!
    בתאריך 17 לדצמבר 2019 נבדקתי ע”י אונקולוג בבית החולים איכילוב עקב חשד לסרטן ונתנו לי מרשם להזרקה של תרופה בשם פירמגון 240 מ”ג .
    היצרן מגרמניה gmbh תאריך ייצור אוגוסט 2017 פג תוקף יולי 2020 .
    לפי דעתי מוצר חיוני וחשוב כזה שעומד על המדף 3 שנים ולהזריק אותו לחולה זה אבסורד . במכבי פארם נאמר לי שאין מה לעשות ואין ברשותם תאריך יותר טרי.
    מאז ההזרקה כל שרירי הבטן כואבים ביותר . לא יכול להתכופף , כל שרירי הבטן במצב התכווצות כללית , לא יכול לשבת וקשה לי להסתובב במיטה והשינה קשה עליי , מתעורר מכאבים .
    אני בן 81 ניצול שואה וסובל מכאבים עקב זריקה זו . לא יודע אם הכאבים עקב התיישנות הזריקה , אולם זריקה זו גרמה לי לכאבים קשים .
    אני מזהיר את חבריי הסובלים לא לקבל תרופה כזו עם פג תוקף כל כך ארוך אלא רק טרי בלבד .
    פניתי לייבואן ונאמר לי “זה מה יש” , אין יותר טרי . בדף המידע של תרופה זו לא נכתב כלל על התכווצויות של החלק התחתון של הגוף וכאבי שרירי הבטן .
    מבקש תגובות .
    תודה מראש

    • יעקב

      נחמיאס אליהו
      אולי תנסה לפנות לפניות ציבור במשרד הבריאות
      ותבקש שיבצעו בדיקות מעבדה לתרופה שלך?
      שמעתי על תופעות כמו ניפיחות אודם אך לא תופעות כמו שלך

  25. נחמיאס אליהו

    לידיעת כולם !!
    בתאריך 17 לדצמבר 2019 נבדקתי ע”י אונקולוג בבית החולים איכילוב עקב חשד לסרטן ונתנו לי מרשם להזרקה של תרופה בשם פירמגון 240 מ”ג .
    היצרן מגרמניה gmbh תאריך ייצור אוגוסט 2017 פג תוקף יולי 2020 .
    לפי דעתי מוצר חיוני וחשוב כזה שעומד על המדף 3 שנים ולהזריק אותו לחולה זה אבסורד . במכבי פארם נאמר לי שאין מה לעשות ואין ברשותם תאריך יותר טרי .
    מאז ההזרקה כל שרירי הבטן כואבים ביותר . לא יכול להתכופף , כל שרירי הבטן במצב התכווצות כללית , לא יכול לשבת וקשה לי להסתובב במיטה והשינה קשה עליי , מתעורר מכאבים .
    אני בן 81 ניצול שואה וסובל מכאבים עקב זריקה זו . לא יודע אם הכאבים עקב התיישנות הזריקה , אולם זריקה זו גרמה לי לכאבים קשים .
    אני מזהיר את חבריי הסובלים לא לקבל תרופה כזו עם פג תוקף כל כך ארוך אלא רק טרי בלבד .
    פניתי לייבואן ונאמר לי “זה מה יש” , אין יותר טרי . בדף המידע של תרופה זו לא נכתב כלל על התכווצויות של החלק התחתון של הגוף וכאבי שרירי הבטן .
    מבקש תגובות .
    תודה מראש

    • איצי באר

      אליהו,
      אחת מתופעות הלוואי של זריקת פירמגון היא נפיחות משמעותית ואדמומיות באזור ההזרקה, שלפעמים יכולה להציק מאד.
      דבר עם האונקולוג שלך למעבר לזריקות מסוג LHRH (זולדקס או דקפפתיל או לופרון או דומים).
      זה ניתן אחת ל 3 חודשים או אחת ל 6 חודשים.
      הזריקה עצמה יותר נוחה.
      הרבה בריאות…

      • דן

        לאלי נחמיאס שלום
        אני לא רופא אולם בעל ניסיון בתחום
        תבקש דקפפטיל – יש ניסיון של עשרות שנים עם הדקפפטיל
        עם ניסיון מוכח לא מתווכחים
        מידי פעם נבנסות למערכת תרופות דומות – מציע לך ללכת על המוכר והידוע
        תרגיש טוב

  26. דויד

    בוקר-טוב
    שאלתי אל הפורום הניכבד:
    1. אני בן 65.
    2. סבלתי במשך כעשור מבעיות בהטלת שתן עקב בלוטת ערמונית מוגדלת וטופלתי ע”י אורולוג שליווני ע”י כדור “כסטרל” לפני השינה.
    3. פעם בשנה הייתי מבצע בדיקות: דם ל PSA ושתן כללית ולתרבית + U.S. של כל מערכת השתן (בדיקת שארית שתן) ועם כל התוצאות הנ”ל, הייתי ניפגש עם
    האורולוג שהיה מבצע בדיקת ערמונית דרך פי-הטבעת ולסיכום הייתי מוזמן לביקורת בעוד שנה קדימה.
    4. ביוני 2019 סבלתי מאצירת שתן קשה והיתפתח אצלי הידרו נפרוזיס של חזרת שתן מהשלפוחית אל הכליות.(עקב בלוטת ערמונית מוגדלת),
    ה PSA 5.3.משקל הערמונית-130 גרם ושארית השתן 400 סמ”ק.
    5. אושפזתי ע”י האורלוג מיידית בבית חולים, הוחדר לי קתטר למשך 17 יום ע”מ להציל את הכליות ולנקותן מהזיהום שנוצר וביום ה 18, ב 14/7/2019 עברתי ניתוח
    של כריתת הערמונית באופן חלקי(TURP), ב”שרון” באמצעות לייזר.(בשיטת ה: HOLEP).
    6. המנתח ב”שרון” רצה שאבצע טרם הניתוח הנ”ל בדיקת ביופסייה לערמונית וסרבתי כי היה חשוב לי כמה שיותר מהר להינתח ללא עיכובים!!
    7. ב 3/9/2019 בביקור ב”שרון” לאחר הניתוח היתבשרתי כי הדגימה של הערמונית הכרותה חלקית, אינה ממהירה!!
    8. ב 20/8/2019 ה PSA עמד על : 0.34.
    ב 20/11/2019 ה PSA עמד על : 0.63!! הכפיל את עצמו בתקופה קצרה מאוד!!
    שאלתי :
    א. האם הכפלת מדד הPSA ב 3 חודשים בלבד מעוררת חשד?
    ב. מאחר ולא ביצעתי בדיקת ביופסייה של הערמונית טרם הניתוח, מה עליי לעשות ע”מ להיות שקט שאין בגופי סרטן במה שנותר בתוך “קופסית” הערמונית
    ואולי ויתכן שגם מחוצה לה??
    תודתי מראש למשיבים,
    דויד.

    • יעקב

      דויד
      הכפלת PSA מגבירה חשד לממירות או זיהום
      ממליץ שתבקש MRI ערמונית ובינתים 4K בדיקת דם (לא בסל)
      האם בוצעה בדיקה ידנית של ערמונית לאחרונה
      בדיקה יותר מקיפה PET-CT PSMA מאפשר לתתתשובה באם קימות גרורות .

      • דויד

        היי יעקב,
        ערב-טוב,
        תודה להיתייחסותך המהירה לפניתיי ולתשובתך המלמדת.
        ביום שני הבא אפגש עם אורולוג שהינו גם אונקולוג ואשתפו בכל הנ”ל.
        נראה לי שהכי נכון זאת לבצע PET C.T. PSMA + 4K-SCORE.
        תודה-רבה לך יעקב,
        דויד.

  27. שלמה

    שלום,
    לפני מספר חודשים הוצע לי לעבור קריותרפיה וביקשתי מהמציע שיפנה אותי לאנשים שעברו אצלו הליך זה על מנת להתרשם.
    לא קיבלתי תגובה עד עצם היום הזה.
    הבעיה היא שעל כל טיפול שמישהו מציע, אחרים שוללים, דבר שמשאיר אותנו ההדיוטות מבולבלים.
    לכן פניתי בפורום. אולי פה אענה.
    תודה.

  28. שלמה

    שלום,
    בהתייעצות עם רופא מומחה הוצע לי בין השאר לעבור ברכיתרפיה.
    אורולוג/אונקולוג מקופ”ח שולל הליך זה מכל וכל.
    מי שעבר הליך זה לפני שנים מתבקש לשתף אותי עם הקורות איתו מאז ועד היום.
    תודה.
    neuman27@inter.net.il

    • יעקב

      שלום
      בקש מהרופא שימסור לך שמות של מטופלים שעברו ברכו בעבר
      לרוב בגליסון נמוך
      תלמד תופעות לואי שתחליט על טיפול כלשהו

  29. רומן

    שלום דייר
    אני בן 62 וקיבלתי המלצה מרופא הקופה לביצוע ביופסיה תחת שיקוף עקב psa 8.5
    האם קיימת בדיקה אלטרנטיבית מהיימנה כגון בדיקת דם או mri לשלילת גידול ממעיר?
    תודה

    • יעקב

      הי רומן
      בדיקת דם מומלצת (לא בסל) 4K -מבוצע בארץ
      MRI ערמונית צריך המלצה של אורולוג
      שתי הבדיקות יכולות לתת אינפורמציה חיונית לקבלת החלטה לגבי ביופסיה
      גם בדיקה ידנית של אורולוג יכולה לתת אינפורמציה מסוימת
      בברכה יעקב
      (אני מנהל פורום לא רופא )

  30. יעקב

    מוטי מ
    החלטה על טיפול בגיל כזה צריכה להיות שקולה מאד ומשולבת
    בין אורו./אונקולוגים ורופא משפחה (היא מכירה את התיק הרפואי )
    הגליסון שהוא מצביע על מחלה לא אגרסיבית לכאורה אך כדאי לברר את האגרסיביות
    כי עליה קצת מהירה של PSA מצריכה ברור על ידי בדיקות נוספות (חברת POLARIS בודקת אגרסיביות )
    לטיפול הורמונלי אכן תופעות לואי וסכנות לאירוע קרדי-וסקולרי
    קימות אופציות נוספות כמו קרינה של הנגע שהתגלה – יש צורך להועץ ברדיולוג .

  31. מוטי מ.

    בן 83, עם יתר לחץ דם מטופל ויציב.. בריא ומתפקד. התגלה סרטן בערמונית , לפני 8 חודשים. PSA 17 , בוצעה ביופסיה מודרכת MRI , גליסון 6, PET-CT ביוני ללא גרורות. באוקטובר PSA 34, בדיקת PET-CT נוספת, נמצאה קליטה מינימלית בעצם הירך. השאלה אם להתחיל מייד בטיפול הורמונאלי למרות תופעות הלוואי השליליות שלו או לחכות חודשיים , לחזור על PET-CT , ואז להחליט על המשך הטיפול?

    • יעקב

      מוטי מ
      החלטה על טיפול בגיל כזה צריכה להיות שקולה מאד ומשולבת
      בין אורו./אונקולוגים ורופא משפחה (היא מכירה את התיק הרפואי )
      הגליסון שהוא מצביע על מחלה לא אגרסיבית לכאורה אך כדאי לברר את האגרסיביות
      כי עליה קצת מהירה של PSA מצריכה ברור על ידי בדיקות נוספות (חברת POLARIS בודקת אגרסיביות )
      לטיפול הורמונלי אכן תופעות לואי וסכנות לאירוע קרדי-וסקולרי
      קימות אופציות נוספות כמו קרינה של הנגע שהתגלה – יש צורך להועץ ברדיולוג .

    • יעקב

      שלום
      באופן כללי ניתן לומר שלנוכח ערך הסמן PSA מעל 20 מדובר בגידול בסיכון להתפתחות גרורות בהמשך ועל כן באם מצבו הכללי של המטופל טוב, יש לשקול טיפול , גם אם אין ממצאים בבדיקות הדמיה
      באם יש ספק לגבי הקליטה בפט סיטי, ניתן לבצע MRI מכוון לאיזור
      ברם ספציפית לגבי המקרה, צריך לדון עם האונקולוג\ית המטפלים
      בהצלחה
      ד”ר דניאל קייזמן, מנהל היחידה לגידולי דרכי השתן, מערך אונקולוגי, מרכז רפואי תל אביב ע”ש סוראסקי

  32. אמיר

    בן 64.5 לפני 9 שנים עברתי ניתוח רדיקאלי של הערמונית בעקבות סרטן ממוקד.פסא לפני הניתוח 6.5 . דרגה גליסון 3+7. פסא 0.004 עד לפני 7 חודשים פסא 0.01 וכעת 0.014.אין מחלות רקע. לא מעשן . עושה הליכה 5 פעמים בשבוע 50 דקות כל פעם.
    היתי במעקב אונקולוגי עד 2016 ואז נאמר לי שישלחו לי הזמנה לביקורת. עד היום ממתין השאלה האם יש צורך להיות במעקב . כל פעם שהגעתי לביקורת הסתכלו על בדיקות דם ואמרו הכל בסדר.
    הדבר השני אני חייב להיות במעקב אונקולוגי או אורולוג אונקולוג.
    תודה וסוף שבוע נעים

    • רמי

      אני מניח שקטן מ 0.014 ולא 0.014 .

    • יעקב

      אמיר
      להערכתי אתה צריך להיות במעקב של אורו./אונקולוג
      אתה צריך לבצע בדיקות PSA כל חצי שנה ולעקוב אחרי שנויים
      יש לעתים “פספוסים” במזכירות לכן אתה צריך להיות האחראי על המחלה שלך
      במידה ויש עליה מהירה של PSA בקש טור בהקדם
      סוף שבוע נעים גם לך
      יעקב

  33. אריה

    מה המשמעות של עליית psa למרות נטילת אבודרט? מדובר בגבר בן 85 אשר בעבר בגלל ערמונית מוגדלת ה psa הגיע לרמה של 9 וירד משמעותית עם נטילת האבודרט. אבל בשנה האחרונה למרות שנוטל אבודרט ה psa עולה ובבדיקה האחרונה הגיע ל 8.4. האם זה מצביע על חשד משמעותי לממאירות?

    • יעקב

      הי אריה
      אבודרט מקטין את הערמונית ואת ה PSA האמיתי
      כדאי שהאיש יגיע לאורולוג לבדיקה ידנית
      ולבחון את מהירות שנוי PSA

  34. אמיר

    שלום לכם רציתי לברר אם בדיקת MRI למיטת הערמונית בסל התרופות. ואם לא היכן ניתן לעשות .וכמה העלות אם מישהו יודע.
    בברכה

    • יעקב

      אמיר
      תבדוק עם הקופה איזה מהבדיקות בסל
      בדוק עם אורולוג שלך לגבי הדמיה מתאימה למיטת ערמונית (אולי PET/CT /PSMA) כאשר PSA לרוב גבהה יותר

  35. אמיר

    בן 64.5 בריא ללא מחלות רקע.לא מעשן.אין לחץ דם או מחלת לב.לפני 9 שנים עברתי כריתת ערמונית בגלל גידול ממוקד פסא לפני הניתוח 6.5 .הניתוח כלל קשריות לימפה.לאחר שנה מה מהניתוח בגלל כישלון ביוכימי פסא עלה 0.19 עברתי 33 הקרנות וקיבלתי 2 זריקות לוקרן.פסא 0.004
    לפני חצי שנה פסא 0.01 חלפני יומים 0.014 מה אומרת העליה הזאת ומה צריך לעשות אנא תשובתכם המהירה.
    תודה

    • יעקב

      אמיר
      אחרי כחצי שנה העליה היתה בגבול שגיאת מדידה אפשר לאומר שה PSA יציב
      באם אתה מודאג תבדוק את הPSA לאחר תקופה קצרה יותר
      הועבר לקבלת חוות דעת רפואית מוסמכת
      יעקב

    • יעקב

      אמיר
      בשלב זה לנוכח רמה מאוד נמוכה של
      PSA
      בדרך כלל מומלץ מעקב תקופתי של
      PSA
      על מנת להעריך את הדינמיקה ואת הצורך לחזור על בדיקות הדמיה
      ממליץ לשוחח על כך עם האונקולוג\ית המטפל\ת
      בהצלחה
      ד”ר דניאל קייזמן, מנהל היחידה לגידולי דרכי השתן, מערך אונקולוגי, מרכז רפואי תל אביב ע”ש סוראסקי