הקמנו את הפורום כדי שאנשים יוכלו לשאול שאלות, להחליף דעות ומידע בין אחד לשני,, וכן להיוועץ ברופאים מומחים. (לרשימה לחץ כאן).

השואלים מתבקשים למסור מידע כמותי (במקרה שהתגלה סרטן- גליסון ו-PSA הכרחים), גיל ותאריכים (תאריך האבחון, מועד הניתוח, וכו') – הדבר יאפשר לקבל תשובות מהירות יותר ומדויקות יותר.

בפורום אתה יכול להציג את הכנוי שלך ללא שם משפחה או שם פרטי,
הדוא"ל שלכם לא יוצג אך ישמר באתר במידה ותרצו התיחסות מיוחדת לענינים מאד אישיים.

התגובות מופיעות בהזזה קטנה בדיוק מתחת לשאלותיכם, כך שניתן יהיה לזהות בקלות את שיוך התגובות לשאלות/תשובות.

אנו משקיעים מאמצים רבים כדי להעביר לשואלים תשובות אמינות ומעודכנות מפי מיטב המומחים, אבל אין אנשי העמותה או מי מטעמם אחראים בצורה כלשהי להשלכות של ההתכתבות כאן ואין היא בשום אופן תחליף להתיעצות עם רופא.

צור נושא חדש

1,708 תגובות
  1. נאיך

    בן 58 אחרי בויופסיה התגלה גלקסון 6 מחכה לרופא מה הלאה בנתיים יש כמו מה שהוא שורף מתחת האשכים מה הטוב לעשות כדי להבריא

  2. יעקב

    שלום
    לאחר שתי עליות ב PSA בשנה ל 3.9 ו F/T ratio 10% cm.
    בצעתי TRUS BIOPASY – התקבל בגליל אחד מתוך 12 , CA OF PROSTATE המערב 30% (גידול GLEASON 6 3+3).

    לאור האפשרויות הרבות אשמח לקבל המלצות להמשך הטיפול.
    תודה

    • יעקב

      הי יעקב
      אכן יש לך מספר אופציות כולל מעקב
      מעקב
      אך החלטה חייבת להיות זהירה כי יש צורך לבחון מספר פרמטרים אצל רופאה אונקו./אורולוגי
      שמבין את הנושא ויבצע מעקב אקטיבי ודחיית הטיפול בסרטן הערמונית מוגבל
      מאמר מורחב על הנושא כתב פרופ' עופר יוספוביץ – כיום באיכילוב
      WATCHFUL WAITING – גישה מסורתית השמורה לחולים קשישים
      ACTIVE SURVEILLANCE – אי התקדות המחלה או התקדמות איטית ואפשרות טיפול עתידי
      ישנם טבלאות הקובעות את קריטריונים להכללה ושיטות מעקב
      לבתי חולים הגדולים בארה"ב קריטריונים שונים ל AS בתי חולים כמו MEMORIAL SLOAN KETTERING
      בית חולים JOHNS HOPPKINS בבולטימור ,אוניברסיטת טורונטו ועוד
      קרטריונים מתבססים לרוב על
      PSA או PSA DENSITY +גליסון {6} +מספר גלילים +גליסון +מעורבות לינארית
      כמובן שעלול להיות מעבר ממעקב לטיפול של ממש
      צריך לחזור על PSA בדיקה רקטלית ,ביצוע בדיקת ביופסיה FUSION באופן מחזורי ,שנוי בגליסון יגרום כנראה לשנוי בגישה למחלה – תדירות בדיקות אינה זהה בכל אחד בתי החולים
      נלקחים בחשבון גם אישיותו של החולה (חולה עם אישיות" חרדתית ")

      בהמשך ינשם גישות טיפוליות וקיים מגוון עבורך
      HIFU אולראסאונד ממוקד
      ניתוח רובוטי
      ברכיתרפיה
      ועוד
      תלוי בגילך מצב בריאות אך בגדול מצבך טוב אתה יכול לחשוב וללמוד את כל האופציות ולהחליט
      באופן מושכל .

  3. יעקב

    הי אורית
    גליסון 6 מצביע על רמת אגרסיביות נמוכה של הגידול
    חשד לפריצה מקופסית ערמונית לכן מומלץ לבצע בדיקת MRI סםציפית לערמונית שיש לו דיוק בהדמיה
    הדבר חשוב על מנת להחליט על סוג הטיפול

    חשד למחלה נוספת היות ולימפות מוגדלות אנא ביצעי בדיקות דם מורחבות (כימה וספירה ותפני עם הממצאים לרופא משפחה )
    במידת הצורך הוא יפנה אותכם לרופא בתחום הלימפות
    הרניה זה קילה – ניתן לטיפול באם יש צורך
    הפניתי את השאלה לרופא מומחה לשם קבלת המלצות נוספות

  4. אורית

    שלום לך
    אבא שלי בן 70 בעל מוגבלויות בגפיים תחתונות CP וחולה אסטמה
    ביצע ביופסיה בערמונית שבה התגלתה קרצינומה גליקסון 6
    דרגה 1 , ביצע PET CT אודה לך לעזרה בפיענוח יש מספר דברים לא ברורים לי :
    הודגמה קליטת יתר מוקדית 7.3 MAX SUV באזור הפריפרי של המידגלנד של הפרוסטטה משמאל.
    הממצא חשוד כפורץ את הקפסולה אחורה.
    מוקד נוסף של קליטת יתר 2.4 MAX SUV הודגם באזור פיברו-מוסקולרי בבסיס הפרוסטטה.
    קליטה מעט בלתי הומוגנית הודגמה בשאר הפרוסטטה.
    אין עדות לקליטת יתר בשלפוחיות הזרע דו"צ.
    אין עדות לקליטת יתר בקשריות לימפה באגן או ברטרו-פריטונאום.
    הודגם ריבוי קשריות לימפה זעירות בצוואר, באקסילות העמוקות, רטרופקטורליות, במדיאסטינום, ברטרו-
    פריטונאום, במזנטריום (עם הסננת שומן בשורש המזנטריום) ובמפשעות, באורך עד 2.1 ס"מ, ייתכן על רקע
    מחלה לימפופרוליפרטיבית.
    אין עדות לקליטת יתר באזורים אחרים, כולל בריאות בכבד או בשלד.
    הודגמה הרניה מפשעתית מימין עם תוכן מעי דק, ללא עדות לכליאה או חסימת מעי.
    לסיכום:
    שני מוקדי קליטת יתר בפרוסטטה כמתואר, האחד מהם עם חשד לחדירה של הקפסולה, לקורלציה עם MRI
    מכוון.
    אין עדות למעורבות אזורית או מרוחקת במחלה בעלת ביטוי של PSMA

    • יעקב

      אורית
      בשמו של ד"ר קייזמן ששלח את התשובה לדוא"ל שלי
      צריך להיות במעקב אונקולוגי ולהגיע עם הבדיקה לאונקולוג המטפל לדון בישיבה רדיולוגית אורולוגית
      אודות הצורך בביצוע בדיקת MRI כדי לאפיין האם יש או אין מעורבות של הקופסית, בונוסף האם נדרש בירור נוסף לקשריות הלימפה

  5. ברוך קלפה

    אני הובחנתי כחולה משנת 2011 עם 21 פי אס איי וגליסון 4-5 קיבלתי סידרת הקרנות וזריקות הורמונים בשם דקפפטיל כל שלושה חודשים עד היום
    לאחר ההקרנות הפי אס איי ירד ל 003 , היום אחרי שבע שנים של הורמונים הפי אס איי עלה ל 3.4
    מבקש לדעת מה הכי טוב בשבילי
    הנייד שלי 0545880650
    בברכה

    • יעקב

      הי ברוך
      כידוע קימים טיפולים הורמונלים מקו ראשון (לוקרין ,זולקס ועוד) ובהמשך
      קו שני של טיפולים הורמונלים ZAYTIGA או XTANDI
      קימות אפשרויות נוספות יש לשקול ביחד עם הרופא האונקולוגי בהתיחס למצב הבריאותי שלך
      ישנם מספר מוצרים בפאזה שלישית של נסויים קלינים שאפשר לשקול
      תבדוק את המוצר PECTASOL שאמור להאיט את הPSA
      (תנסה לשקול דיאטה דלת שומן -ראה אתר של שוקה)

  6. נגרין מרקו

    בן 77 לאחר ביואפציה גיבסון 7 מתלבט כריתת הערמונית או הקרנות +הורמונים

    ניתוח ברובוט או הזרקה לפרוסטטה חד פעמית עם חומר הקרנה

    • יעקב

      מרקו
      על פי ידע אישי לרוב המנתחים לא מתלהבים לבצע ניתוחים לאנשים בגילך באם אין הכרח
      החלטה על ברכיתרפיה או הקרנה חיצונית היא החלטה מאד מקצועית של מומחים
      כדאי שהנושא יבחן על ידי מומחים לנושא כי לא ברור מה הגליסון שלך 3+4 או 4+3
      מה רמת מעורבות של המחלה בערמונית עצמה הדברים נבחנים על פי אינפורמציה
      שקיבלתה מהדמיה ופתלוגיה
      לטיפול הורמונלי סיכונים משלו והבולט ביותר -תופעות קרדיו-וסקולריות
      הבחירה שלך צריכה להתיחס לרמת סיכון נמוכה של הטיפול אך גם להתיחס למצב בריאותי שלך ,
      (הועץ גם ברופאת משפחה שמכיר את מכלול בעיות בריאותיות שלך )

  7. איתי א

    בעלי בן 74 לאח אונה התגלה סרטן ערמונית באונה השמאלית. בביופסיה גליסון 7 (3+4) מעורבות ב 6 גלילים.
    ב T3 mri אין עדות לפריצת הקופסית ולא נמצא באונה הימנית. ב pet psma לא נמצאו גרורות.
    הוצעו 2 סוגי טיפולים: HIFU טיפול פוקלי, הוצע ע״י אורו-אונקולוג.
    רדיותרפיה בשילוב עם טיפול הורמונלי הוצע ע״י אונקולוג מומחה לסרטן ערמונית.
    מה לדעתכם מומלץ לבחור? באיזה טיפול פחות סיבוכים?
    תודה

    • יעקב

      הי איתי א
      לא ברור הצעה לבחור בטיפול הורמונלי כאשר אין גרורות
      מציע שתפגש עם אונקולוג/אורולוג נוסף ולקבל הסבר על כוון טיפול קרינה +טיפול הורמונלי
      HIFU היא קרינה באמצעות גלי אולטראסאונד ממוקדים בגידולים בערמונית
      לטיפול הורמונלי מספר תופעות לואי ידועות שעלולות להופיע

  8. אלי

    קיבלנו תשובת פד סיטי ערמונית תוכל לומר לי את חומרת המצב

    סיכום :
    קליטה פתולוגית ממאירות ידועה בערמונית
    עדות לפיזור גרורתי נרחב בשלד,כמו כן פיזור גרורתי בלשד העצם
    קליטות מעט מוגברות בקשרי לימפה קטנים באגן ימין-תגובתיים או גרורות נוספים

    • יעקב

      הי אלי
      המחלה היא גרורתית
      תפגש עם אונקולוג לקבלת טיפול אונקולוגי מתאים ביותר למצבך
      שישקול ביחד אתך את מגוון האפשרויות הטיפוליות

    • איצי באר

      שלום אלי
      אינני רופא (אני חולה עם נסיון) אבל
      לפי מה שאני מבין יש לך מחלה גרורתית. הטיפול המתאים לפי הבנתי הוא טיפול סימפטומטי (לכל ההגוף ולא טיפול מקומי לערמונית כמו ניתוח או הקרנות).
      הטיפול הסימפטומטי יכול להיות טיפול הורמונאלי יתכן בשילוב עם טיפולים סימפטומטיים אחרים.
      אני מציע לך שתפגש בהקדם האפשרי עם אונקולוג מומחה לסרטן הערמונית,לקבלת הנחיות מתאימות
      איצי באר.
      אתה יכול גם להתקשר אלי.
      050-8228530

  9. יונתן

    לרופאים שלום
    קיבלתי תוצאות של MRI של ערמונית. די נבהלתי מהתוצאות אם כי אין הן ברורות בטח לפני ביופסיה. בכל זאת, ועד להתיעצות עם רופא הקופה, אשמח לקבל הסברים מרופאי הפורום , המומחים הטובים ביותר.
    תודה
    ממצאים:
    הערמונית מודגמת בגודל כ- 4.6*3.3*4.9 0״מ.
    נפה משוער של הערמונית= 38.6CC, מוגדלת ומתבלטת לתוך שלפוחית השתן.
    אזור פרפרל׳ בעל מרקם הטרוגני בגובה MID GLAND לכיוון הבסיס משמאל מודגם אזור בעל סיגנל נמוך בערכי T2W נמדד בגודל כ- 1.2 0״מ בעל דיפוזיה רסטרקטיבית ומתאדר לאחר הזרקת הומר ניגוד לתוך הוריד בצורה בולטת. באזור פרפרל׳ מימין בגובה אפקס מודגם מוקד זעיר 5 מ"מ אשר מתנהג בצורה השודה גם הוא בעל סיגנל נמוך בערכי T2W עם רושם לדיפוזיה רסטרקטיבית קלה ומתאדר לאחר הזרקת הומר ניגוד.
    הממצאים מימין ומשמאל מוגדרים כ- PIRADS4.
    בנוסף מודגם ממצא קטן בבסיס של אזור פרפרל׳ מימין צמוד לקפסולה בגודל כ- 0.5 0״מ מודגם במנה קורונל׳ ואקסיאל׳ גם הוא בעל מאפיינים השודים PIRADS4. הקפסולה נראית שמורה.
    אזור TZ בעל מרקם הטרוגני על רקע שינויים היפרטרופ״ם ללא ממצא בעל מאפיינים אגרסיביים.
    שלפוחית השתן בקיבולת הלקית דופנותיה טרביקולר״ם.
    בקעים מפשעת״ם דו״צ מכילים שומן.
    שלפוחיות הזרע במראה שמור.
    אין בלוטות לימפה מוגדלות לאורך כלי דם איליאקל״ם לפי הבדיקה הנוכחית.
    המבנה הגרמי נראה שמור.
    סיכום: ממצאים השודים באזור פרפרל׳ מימין ומשמאל PIRADS4 כמפורט.

    • יעקב

      יונתן
      תשובתו של ד"ר דניאל קייזמן מבית חולים מאיר בכפר סבא

      "הוא צריך לעשות ביופסיה כדי לדעת מה מהות הממצאים "

    • יעקב

      יונתן
      ממליץ שתבקש ביופסיה FUSION על מנת לקבל דיוק טוב יותר
      באבחנה של הממצאים (תידע את הרופאים שיש לך כבר MRI של הערמונית )
      האינפורמציה תשתלב עם אולטראסאונד

  10. גואל

    האם חוקן יום יומי יכול להעלות את רמת ה psa ?

    • יעקב

      גואל
      זיהום יכול להשפיע על PSA
      האם כל בדיקות דם בנורמה
      לעתים הרופאים מבקשים לבצע בדיקה אחרי שימוש באנטיהיוטיקה
      הועץ באורולוג

  11. רוני שכטר

    שלום,
    מישהו יודע האם תוסף המזון מפקטין הדרים המצויין כאן באתר, מעכב סרטן גם אצל כאלה שלא עברו עדיין שום טיפול?
    מדובר בגליסון 6=3+3 ו 6=PSA התגלה לפני שנה ו-3 חודשים.
    תודה

  12. לדר

    שלום רב רציתי לקבל קצת אור לגבי מצבו של אבי.
    לאחרונה גילינו שיש לו סרטן ערמונית מדד גליסון 9 (5+4)
    לפני שבוע עשה בדיקת pet ct psma ואז הוחלט הטיפול אך איני מבין את הפירוש לדברים שרופאו כתב:

    1.ממצאים מס׳ קליטות מוקדיות 5.1
    suv max
    הממצאים מתאימים לתופסי מקום בעלי רצפטורים מסוג psma
    2.קליטה מעט מוגברת בקישורית לימפה 1.1 ס״מ באגן תחתון.
    הממצא מתאים לקישורית לימפה משנית בעלת רצפטורים ל psma .
    3. נמצאו קישוריות לימפה נוספות2.1 ס״מ באגן תחתון ללא קליטה משמעותית חשודים ללימפאדנופתיה משנית אך דלת רצפטורים ל psma
    4.נגע היפרדנסי בטחול בקןטר 1.1 ס״מ עם רמז לקליטה מוקדית – למעכב
    5. קרנובסקי 70-80 אחוז

    אשמח לדעת כל סעיף מה אומר על מצבו של אבי מבחינת גרורות והמשך הטיפול בו.
    תודה רבה למסייעים.

    • יעקב

      הי
      מציע שתשוחח עם ענת שטרן
      שמייצגת את החברה בארץ
      ועם ד״ר דניאל קיזמן מבית חולים מאיר מנהל את המחקר

      ובאתר של clinical trails for prostate cancer
      For Pectasol

    • יעקב

      לדר
      קימות קליטות משמעות שנדרש טיפול במחלה
      אונקולוג שמבין במחלה יחליט על אופי הטיפול באבא
      ממוקד או מערכתי
      בהתאם למספר הקליטות מקומם ועוד
      כדאי להגיע לפגישה עם בדיקות דם עדכניות על מנת לקבל
      מרופא חוות דעת מדויקת
      מציע שבמקביל תועצו ברופא משפחה על מנת שישווה את הממצאים בהדמיה
      עם היסטוריה רפואית

  13. אלי

    שלום יעקוב שמי אלי בן 62 הגליסון שלי הוא 6 וPsa 17.40 זה קפץ בתוך כחודש כמעט פי שתים, לפני חודש ושבוע זה עמד על 9.9 ועכשו זה 17.4 יש לי ניתוח רובוטי באיכלוב בראשון למאי,,פניתי היום אחרי תוצאות הבדיקה אליהם כדי לעדכן אותם בקשר לבדיקת הPsa. והתשובה מאחד הרופאים היא להמתין עד הניתוח העם זה סביר,או נורמלי,להמתין כול כך הרבה,,בכול אופן אני מרגיש תשישות ועיפות,וגם לחץ בחזה,מה אני עמור לעשות,אשמח לעצה ממך,תודה וחג שמח,,

    • יעקב

      אלי
      אני אישית היתי נפגש עם רופאת המשפחה ובודק את נושא לחץ בחזה כי הדבר הוא יותר דחוף
      מניתוח ערמונית –
      הקפיצה של PSA היא יכולה להיות ממספר סיבות לא רק ערמונית (זהום,רכיבה על אופנים ועוד)
      האם כל בדיקות הדם שלך בנורמה ?, תנסה לבצע את כל הבדיקות שוב שבוע לפני הניתוח
      הקדמת ניתוח היא בהתאם להחלטת מנהל המחלקה (רמת הדחיפות ואפשרויות אישפוז)
      כידוע גליסון 6 הוא מצביע על אגרסיביות נמוכה !!
      יש לא מעט אפשרויות גם אחרי הניתוח במידה ויהיה צורך טיפולי בך
      העיקר תוריד לחץ – חג שמח לך ולמשפחתך
      יעקב

  14. רעות

    שלום , אבי חלה בסרטן הערמונית וכבר ניתוח להסרתה, לא בשיטה רובוטית , בבדיקות לאחר מכן התגלה שיש צורך בהקרנות ומעבר לכך כנראה שהיה כשל כלשהו בניתוח והוא סובל מבעיה קוסמטית שמאד משפיעה עליו נפשית מתח גדול וחרדה . אני מאד רוצה לעזור לו . יש רופא פרטי מומלץ שניתן לפנות אליו באיזור הצפון ? תודה

    • יעקב

      הי רעות
      באם לאבא PSA נמוך אז בקשי ממנו שיפסיק להיות במתח ויתחיל לחיות חיים רגילים
      לא ברור לי איזה סוג של רופא את מחפשת
      רופא העוסק בחרדות (פסיכולוג ) ?
      רופא עור או מנתח פלסטי ?

    • דרור

      אשמח לעזור ולתת לך המלצה 0543000622

  15. אלי

    הי יעקוב כאן אלי בן 62,,,הגליסון שלי הוא 6..PSA שלי 14.4 ביקרתי השבוע אצל אורולוג באיכלוב, ויעץ לי לעשות ניתוח ברובוט….האם זה די אמין הניתוח נקבע לראשון למאי,,האם זה מספיק בטוח לעשות זאת על ידיי רובוט,,,,ואיך זה נעשה..שאלות שלא הספקתי לשאול אשמח עם תעזור לי לקבל החלטה בטוחה…תודה וחג שמח..אלי

    • יעקב

      הי אלי
      אני מניח שהגרורה בתוך קופסית ערמונית במידה והמליצו לך לבצע ניתוח
      אך כידוע לך לכל טיפול תופעות לואי !!
      אורולוגים ממליצים על ניתוחים
      ניתוח רובוטי חייב להתבצע על ידי אורולוג מנוסה מאד
      רדיולוגים ממליצים על הקרנות
      הגורם היותר מאוזן לגבי החלטה על טיפול הוא אונקו/אורולוג
      בקבלת החלטה על אופי הטיפול נלקחים בחשבון מספר פרמטרים
      מצב בריאותי של החולה הוא פרמטר חשוב על אופי הטיפול , שממליצים הרופאים

      0
      תופעות לואי קימות בניתוחים או הקרנות – אין ארוחות חינם

    • יעקב

      אלי
      באתר שלנו הסבר מקוצר על ניתוח רובוטי מלפני מספר שנים (יש תופעות לואי בניתוחים אלה בקש מהרופא שיסביר לך על סכוי פגיעה בעצבים השונים )
      העתקתי עבורך תקציר :
      "בשנים האחרונות נכנסת יותר ויותר לשימוש הטכניקה של ניתוח להסרת הערמונית בעזרת רובוט. בניגוד לניתוח רדיקלי מקובל, בטכניקה זו אין פתיחה מסיבית של הבטן אלא מחדירים דרך מספר חורים קטנים יחסית, שפותחים בבטן המנותח, את זרועות הרובוט שבקצותיהם כל הכלים הדרושים להסרת הערמונית וכן מצלמות וידאו המאפשרות ראיה תלת מימדית.
      המנתח מפעיל, בעזרת הידיים והרגלים, את זרועות הרובוט ואת המצלמות. המערכת הרובוטית נותנת למנתח את ההרגשה שהידים שלו נמצאים בתוך גופו של המנותח אף על פי שהן נמצאות מחוץ לגוף המנותח ומפעילות את זרועות הרובוט באמצעות שליטה מרחוק.

      תנועת הידים של המנתח מתורגמת לתנועה מפרקית מדויקת של 360 מעלות בזרועות הרובוט. רגלי המנתח שולטות על המצלמות המספקות תמונה תלת ממדית מוגדלת ומאפשרות תצפית מדויקת על האיברים השכנים של הערמונית ובייחוד על כלי הדם ועצבים .
      היתרונות של ניתוח רובוטי יחסית לניתוח רדיקלי פתוח:
      בצד המנותח
      פחות איבוד דם
      פחות חתכים ולכן גם פחות סימנים לאחר הניתוח
      פחות כאב
      סיכוי נמוך יותר לזיהומים ודלקות
      שהות קצרה יותר בבית החולים (לעתים 24 שעות אך יש כאלה שמשוחררים ביום הניתוח)
      זמן קצר יותר של שימוש בקטטר –כ 5 ימים בממוצע
      הקטנת סכוי פגיעה בעצבי שליטה במתן שתן ופגיעה בעצבי מין
      מהירות רבה יותר לחזרה לחיים נורמלים משבוע עד שבועים.
      מצד המנתח:

      דיוק ובקרה מדויקים במיוחד
      ראיה משופרת של המבנים האורגנים הסבוכים שבאזור הערמונית
      שתי מצלמות מאפשרות שדה ראיה תלת ממדי ומגדילות את שדה הניתוח
      ראיה מחודדת וממוקדת יותר מאשר של עינו של המנתח מאפשרת לבצע ניתוח מדויק יותר
      נוחיות בצוע ניתוח

      החסרונות של ניתוח רובוטי יחסית לניתוח רדיקלי פתוח:
      על מנת להשיג תוצאות מעולות ביותר דרוש מנתח בעל נסיון רב ומיומנות רבה בסוג זה של ניתוחים
      אין למנתח יכולת מישוש של האברים השונים באופן בלתי אמצעי באצבעותיו.
      (יש רופאים הטוענים שהדבר מאפשר להם אפשרות זהוי בעיות )

  16. יואב

    בן עוד מעט 60 (בריא בכללי) עברתי כריתת ערמונית מלאה(רובוט) כולל קשרי לימפה )לפני כמעט שנתיים
    לפני כן היה גליסון 4+3 psa באיזור ה5 (תוך חודשיים עלה במהירות מ 3.5 ל 5)
    בדיקת psa אחרונה היתה 0.008 (כל הבדיקות הקודמות מהניתוח הראו 0.00 לא הבנתי איך יכול להיות 0 חייב להיות משהו)
    אני כבר שנתיים בלי שמחת חיים כי כל הזמן יש כמו ענן סמוי שכמו מרחף מעלי ויש לחץ מתמיד שהמחלה תחזור, ויותר חזק.
    (למרות שאני לא טיפוס חרדתי בכל זאת יש לי רקע מישפחתי שאבא שלי ניפטר מהמחלה הזאת למרות שהוא לא עקב ולא בדק אף פעם psa כשגילה היה מאוחר מידי )

    השאלה שלי היא: האם אני סתם לחוץ ?
    האם למרות שאני עושה psa כל 6 חודשים וניבדק פיזית עי אורולוג עדיין יכולה לחזור המחלה חזק במידה שאי אפשר יהיה לשלוט בה ?

    • יעקב

      הי יואב
      לחץ פנימי שלך פוגע בך ובסכוי חזרתה של המחלה
      דבר עם גורמים שונים לגבי דרכים להורדת חרדות ולחץ
      אנשים רבים חיים עם המחלה הרבה מאד שנים
      אישית מכיר חולה בן 86 שחי עם המחלה 25 שנה והוא מצליח לשלוט בPSA
      כיום לרופא הרבה אפשרויות באם ידרש לטיפול במחלה
      ב27 למאי יום עיון בשיבא תוכל להתעדכן

    • יהודה

      שלום, הסיפור שלי בקצרה, אם יעזור בהפחתת חרדות דייני.
      ב-2001 (כן, אלפיים ואחד ) בבדיקת דם שגרתית התגלה PSA 38, בביופסיה סרטן גליסון 7.
      עברתי הקרנות ומאז זולדקס, ב 2016 בבדיקת PET PSMA, התגלתה גרורה באגן ימין ובבלוטת לימפה שמאל. מאז מטופל גם בכדורים XTANDI
      כפי שאפשר להבין אני מתמודד עם זה 17 שנה מהן שנתיים בידיעה שזה גרורתי.
      תאמין לי אני לא לחוץ וישן היטב.

  17. יעקב

    הי רוני
    בדוק מה הם תופעות לואי וכל האופציות העמודות לפניך סכונים לעומת סכונים
    בדוק באתר CLINICAL TRAILS האמריקאי או בבתי חולים המובילים במלחמה
    בסרטן בארה"ב
    תועץ בעוד אונקו.אורולוג מוביל שתחליט

  18. אמיר

    בן 63 בריא ללא מחלות רקע אין סכרת. לא מעשן . ליד 135-80 כולסטרול כללי 160 טרגליצרידים 90 .LDL 130.HDL 56 מטופל בקריסטור 10 מ"ג. בגיל 55 התגלה סרטן ערמונית ממוקד לא עבר את הקופסית.PSA לפני הניתוח 5.6 עברתי כריתה מליאה של הפרוסטטה כולל קשרי לימפה . גליקסון 3+4 לאחר כשנה מהניתוח בגלל כישלון ביוכימי עברתי 33 הקרנות וקיבלתי שתי זריקות לוקרין. מאז PSA0.004 עד הבדיקה האחרונה לפי 4 חודשים. רציתי לברר לגבי אחוז החלמה או חס"ח חזרה של המחלה . האונקולוג שלי מאוד אופטימי ולדבריו המחלה מאחורינו.

    • יעקב

      אמיר
      יתכן שהוא צודק
      באם הPSA שלך יהיה באותה רמה בלתי מזוהה מספר שנים
      לגבי חשובי סיכויים בבית חולים SLOAN KATTERING טבלה ובה מחשבים
      סכויים על פי נתונים שאתה מזין

  19. אלי

    שלום אני עברתי ביופסיה לפני חודש ושבוע..P.s.a שלי היה 10.5 לפני הביופסיה.עכשו חודש ושבוע אחרי,הביופסיה P.s.a שלי 13.73,נכון לתאריך השליחת מכתב זה,,M.r.i.שלי נקבע לתאריך 24 למרץ,,ורופא אורולוג,נפגש איתי..באיכילוב,18 למרץ.האם יש ממה לחשוש, p.s.a.דרך אגב הגליון שלי הוא 6..אשמח לתשובה מהירה,,בתודה מראש אלי,אני מהרצליה

    • יעקב

      הי אלי
      הגליסון מצביע על מחלה לא אגרסיבית
      העליה של PSA יכולה להיות מהמחלה אך גם מגורמים אחרים
      ה MRI יתן אינפורמציה באם המחלה בקופסית
      בהתאם יוחלט על אופי הטיפול
      לעתים הרופאים שולחים להדמיה PET/CT-PSMA אשר מאד רגישה למחלה
      וביכולתה לבדוק נפח גדול יותר של הגוף

    • דרור

      אשמח לעזור ולתת לך המלצה 0543000622

  20. רוני

    האם למישהו יש ניסיון בלקיחת התרופה olaparib , הציעו לי להיכנס למחקר ואני מתלבט, psa במגמת עליה בחצי שנה האחרונה הוא מכפיל את עצמו כל חודשים

  21. שר

    האם תוכלו להמליץ על מקום מקצועי במחיר סביר המתרגם מסמכים רפואיים לאנגלית
    לצורך קבלת חווד שניה בחו"ל ?

  22. יעקב

    אלי
    החלטות על אופי הטיפול נעשות בהתייחסות להמון פרטים אותם רצוי שתציג לרופא נייטרלי כולל מצב בריאותך
    התקדמות המחלה (שנוי הpsa)
    כפי שכתבתי לך תיפגש אונקולוג/אורולוג
    ותביא את כל הבדיקות
    אני לא יכול לתת לך המלצה על אופי הטיפול
    המעודף