הקמנו את הפורום כדי שאנשים יוכלו לשאול שאלות, להחליף דעות ומידע בין אחד לשני,, וכן להיוועץ ברופאים מומחים. (לרשימה לחץ כאן).

השואלים מתבקשים למסור מידע כמותי (במקרה שהתגלה סרטן- גליסון ו-PSA הכרחים), גיל ותאריכים (תאריך האבחון, מועד הניתוח, וכו') – הדבר יאפשר לקבל תשובות מהירות יותר ומדויקות יותר.

בפורום אתה יכול להציג את הכנוי שלך ללא שם משפחה או שם פרטי,
הדוא"ל שלכם לא יוצג אך ישמר באתר במידה ותרצו התיחסות מיוחדת לענינים מאד אישיים.

התגובות מופיעות בהזזה קטנה בדיוק מתחת לשאלותיכם, כך שניתן יהיה לזהות בקלות את שיוך התגובות לשאלות/תשובות.

אנו משקיעים מאמצים רבים כדי להעביר לשואלים תשובות אמינות ומעודכנות מפי מיטב המומחים, אבל אין אנשי העמותה או מי מטעמם אחראים בצורה כלשהי להשלכות של ההתכתבות כאן ואין היא בשום אופן תחליף להתיעצות עם רופא.

צור נושא חדש

2,380 תגובות
  1. יחיאל

    שלום, האם מישהו ממשתמשי הפורום התנסה בפרוצדורה להקטנת ערמונית מוגדלת בשיטת גת-גורן?
    אשמח למידע ממקור ראשון בנושא.
    יחיאל
    תודה

  2. גיל

    מבקש לציין לטובה את פועלו של איצי בבניית מפת הדרכים להחלטה לגבי ביופסיה וגם את עץ ההחלטות שמאוד עוזר בלסדר מחשבות בנושא סבוך זה. במקביל אשמח לשמוע אם למשהו יש נסיון בביופסיה מסוג MRI Guided או MRGB מבין שהיא מדוייקת יותר ועם פחות תופעות לוואי. האם אכן כך? האם משהו עשה ביופסית פיוזן על בסיס נתוני PET PSMA מוקדמים? תודה.

  3. גוני 1

    בצעתי בדיקת mri -לפי התוצאה שלח אותי האורולוג לבצע ביופסית פיוז'ן -פניתי לבתי חולים באזור חיפה ונמסר לי כי זמן המתנה הוא כ-7-8 חודשים כמובן שזה זמן לא סביר אבקש אם מישהו יודע איך מבצעים בדיקה זו באופן פרטי ? איפה ?ומהי הפרוצדורה -בתודה מראש

    • יעקב

      הי גוני
      בעפולה מנהל אורולוגיה ד"ר מיקי כהן
      בכפר סבא בבית חולים מאיר ד"ר שטנברג
      בבליסון פרופ מרגל
      באיכילוב פרופ מ…

  4. יעקב

    אלי
    בהנחה שנמצא שהגרורה בודאות בקופסית של ערמונית לשוחח עם רופא משפחה לגבי בעיות רפואיות שלך
    על מנת לודא שאתה מתאים לניתוח
    באם יש ספק קטן כדאי PET -CT PSMA שיכול לזהות גרורות ברגישות רבה
    ממליץ שתלמד את כל תופעות לואי בעקבות ניתוח

  5. אלי

    שלום
    מה הבדיקות שצריך לעשות לפני ניתוח.
    תודה

  6. אבירם

    שלום
    סיימתי בשעה טובה 25 הקרנות לערמונית ולבלוטת הלימפה
    וקיבלתי גם טיפול הורמונלי לחצי שנה.
    הבנתי שלאחר חודשיים אני צריך לעשות בדיקת PSA וטסטוטרון
    שאלתי:
    איזו תוצאה שאקבל לאחר בדיקת הדם תוכיח לי שהטיפול הצליח.
    תודה על התשובה

    • יעקב

      אבירם
      קשה לתת לך תשובה ללא מידע טרום טיפול
      מה היה הPSA מה הגליסון והאם היו לך גרורות
      לרוב ה PSA צריך לרדת משמעותית .

  7. דוד

    שלום, בן 53 בעקבות ערמונית מוגדלת ותכיפות במתן שתן ולאחר בדיקה רקטאלית עשיתי בדיקת MRI של הערמונית ואני לא מבין את הממצאים: ערמונית בגוגל 5.1*3.8 במידור האקסיאלי ו4.7 סמ במידור הסאגיטאלי.תהליך נרחב המדגים סיגנאל נמוך בערכי T2w ממלא את המחצית השמאלית של הערמונית לכל אורכה ואף משתרע לימין. הפרעה בדיפוזיה 9-17 ופורץ משמאל את גבולות הקפסולה חשד למעורבות בסיס שלפוחית הזרע משמאל. גבול שופכנ פרוסטטית אינו מזוהה.ללא לימפאדאנותפיה. דברטיקולה קטנה באספקט האחורי השמאלי של שלפוחית השתן.לסיכום תהליך נרחב בערמונית משמאל חשד לשאתי pirads5. האם יש דחיפות לביופסיה? והאם ביופסיית הפיוז׳ן יכולה להתאים לי?

    • יעקב

      הי דוד
      אכן בPIRADS 5 ממליץ שתבצע בהקדם ביופסיה פיוזיון FIUSION

      בהצלחה

    • יעקב

      דוד
      הפריצה מדאיגה
      תבקש גם בדיקת הדמיה PET/CT PSMA
      יכולה לתת מענה לגבי גרורות

      • רמי

        אכן לדעתי ה-PET/CT יותר חשובה מביופסיה, די בממצאי ה-MRI והגיל (ואני מניח שגם ה-PSA) כדי להעיד על מחלה ברמת מסוכנות גבוהה ויש להתחיל בטיפול בהקדם האפשרי. לצערי לרופאים יש איזושהי "אידאה פיקס" על ביופסיה והם לא מוכנים להתחיל בטיפול גם כאשר ישנם ממצאים רבים שמצביעים על סרטן אלים ברמת ודאות גבוהה, על פניו המקרה שלך הוא כזה ולדעתי אתה צריך להילחם על התחלת טיפול מיד מבלי להמתין לתור לביופסיה ואח"כ לתשובה. אם צריך לאיים בתביעת רשלנות רפואית, אז תאיים. לגבי סוג הביופסיה, לדעתי זה דווקא מקרה קלאסי שבו אין צורך בביופסיית פיוז'ן (או בתוך MRI) שכן הגידול גדול ותופס חצי מהערמונית, זה גידול שאין סיכוי לפספס אותו בביופסיה רגילה ולא כדאי לבזבז זמן אם התור לביופסיית פיוז'ן או MRI ארוך יותר מלביופסיה רגילה. היתרון של ביופסיית פיוז'ן או MRI הוא במקרים של גידול קטן ומרוחק שקל לפספס אותו בביופסיה רגילה שהיא חצי עיוורת, זה בבירור לא המקרה הנוכחי.

  8. דורי

    תודה איצי, סיפורך מדהים!!וגם אופטימי ,מאחל לך בריאות מלאה וחיים טובים.חתימה טובה ושנה טובה

    • רמי

      אתה לגמרי צודק ביחס לחיסיון על סטטיסטיקה בארץ. זה לא המצב בחו"ל, למשל בארה"ב. אם יש לך כסף, תעשה כמו אולמרט ותלך ל-MSK בניו יורק שנחשב לביה"ח האונקולוגי מספר 1 בעולם, אולי תעשה ניתוח רובוטי אצל דיוויד סמאדי שביצע אלפי ניתוחים כאלה.

      אחת מהבעיות במעקב פעיל היא הבעיה הפסיכולוגית, לאנשים קשה להמשיך בשגרת החיים בידיעה ש-"הסרטן מקנן בגופם". אחת מהפתרונות לזה הוא למשל לשנות את ההגדרה ולא לקרוא לגליסון 6 סרטן אלא "גידול טרום סרטני", אבל לגביך זה כבר לא רלוונטי כי עלית ל-7.

      הצדקה נוספת לניתוח היא מניעתית, כידוע ככל שהגיל עולה כך גם הסיכון לסרטן בערמונית. אז כמו שאצל הנשים עושים כריתה מניעתית של שדיים ורחם, אני חושב שאפשר לשקול כריתה מניעתית של ערמונית אצל גברים.

      מה שכן הייתי נזהר ממנו זה טיפול הורמונלי שמחקרים חדשים מראים שמגדיל את הסיכון לאלצהיימר. אני מעדיף סרטן על אלצהיימר.

  9. נתן פרחי

    התחלתי לקחת אביטרון לפני שלש שבועות והתחלתי להרגיש גלי חום מוגברים ,כאבי ראש ועלייה בלחץ הדם .
    לגבי לחץ הדם אני מטופל על ידי רופא המשפחה ,לגבי גלי חום אפשר לסבול אבל הכאבי ראש די מדאיגים .
    אני רוצה להמשיך בטיפול ושאלתי איך ניתן להקל על התופעות הנל

    • יעקב

      הי נתן
      אני מניח שאתה לוקח גם את הפרדיסון
      בדוק עם האונקולוג שלך לגבי ארוחת בוקר שומנית לספיגה טובה יותר של האבירטרון
      (שמעתי מחולים שרופאים הקטינו מינון של אבירטרון כאשר הארוחה בבוקר היתה שמונית )
      אולי הדבר יקטין את תופעות הלואי (כאבי ראש)
      תנסה להיפגש עם נירולוג לגבי בירור נוסף של כאבי ראש .

    • דן

      שלום
      כבעל ניסיון אם אבירטרון
      התרופה מעלה כמעט בוודאות את לחץ הדם
      יותר חשוב לבדוק כל שבועיים לאורך 3 החודשים הראשונים בבדיקת דם אנזימי תפקוד כבד וכילייה
      GOT PGT GGT במידה והערכים עולים פי 2 ויותר מהנורמה – תפסיק עם האבירטרון

  10. נתן פרחי

    אני מעונין לדבר עם אור ששאל שאלה בקשר לאריביטרון וכאבי הראש שסבל מהם .
    אני התחלתי לצרוך ארביטרון לפני 3 שבועות ,והתחילו כאבי ראש ועלייה בלחץ דם .והייתי לשמוע ממנו על התופעות הנל

  11. גוני 1

    בבדיקת mri שעשיתי קיבלתי את התשובה הבאה :גודל הערמונית 43*51*38 ממ' ,נפח הערמונית 43סמק' ,ה-zone transitional במרקם הטרוגני נודולרי אופייני ל-bph. בסריקת ה-zone peripheral,נגע היפואינטנסי ב-midgland מימין במימדים 12*20 ממ',חתך 160 בסדרה 601. בדיפוזיה-נגע זה מדגים רסטריקציה פתלוגית עם הנחתת סיגנל במפת ה-adc.בגדוליניום- הממצא עובר האדרה עם washout .הפריפריה משמאל מדגימה מוקד נודולרי היפואינטנסי בקוטר 7ממ', חתך 160 בסדרה 601. בדיפוזיה -הממצא מדגים רסטריקציה פתלוגית עם הנחתת סיגנל במפת ה-adc.בגדולינים- התהליך עובר האדרה עם washout. הקופסית תקינה .שלפוחיות הזרע שמורות.הצרור העצבי תקין. בסריקת האגן -ללא לימפאדנופתיה. סיגנל לשד העצמות שמור.
    לסיכום: BPH
    נגע- 4 pi-rads פריפרלי מימין ומשמאל .
    ללא פריצה של הקופסית.
    מי יכול לפענח לי את התשובה -תודה מראש

    • יעקב

      גוני
      שלחתי את שאלתך לרופא מומחה
      להערכתי pirads 4 דורש בדיקה דם K4 או לבצע כבר בשלב זה ביופסיה פוזיין
      החדשות הטובות שאין פריצה לכן טיפול יכול לתת מענה .
      אעדכן אותך בהמשך

    • יעקב

      גוCorinne maurice-dror
      4:56 PM (2 hours ago)
      to me

      יעקב שלום,

      סליחה על המענה המאוחר.
      מעניין לדעת מה ה psa של השואל. בכל מקרה, במקרה זה, בו יש עדות לממצא חשוד, הייתי ממליצה לבצע ביופסיה. לא הייתי מבצעת בדיקת 4k ולא הייתי מסתפקת בבדיקת 4k גם אם תוצאתה מעידה על סיכון נמוך.

      בהצלחה,
      ק.ני

  12. דורי

    לדן ,
    אני מרגיש מעולה בכל התחומים לכן:
    1. אני חושש להרוס את איכות החיים ,לכן ,כשהמומחה בתחום ,פרופסור ,חוקר ידוע גם בעולם,הציע לי
    טיפול קריותרפי (ציבורי) מקומי עם סיכון נמוך ,לדבריו, לתופעות לוואי ונזקים. נראה לי מפתה.
    אבל,פתאום הבנתי שיש מומחים שמתנגדים ,חלקם לא מודעים לקריו מקומי ולטכנולוגיה משופרת שמוסיפה לשליטה והדיוק.
    אין לי מידע ממטופלים וזה מפריע לי. לא בטוח כבר , אבל אם יש באמת סיכון נמוך תופעות לוואי הייתי הולך על זה.
    2. התחושה שלי כעת, בייחוד שהPSA היום יצא 3.9 כלומר יציב לאורך זמן.שאולי כדאי לא לגעת ולהמשיך מעקב.אולי אין כלום כי לא היה כלום.חחח
    שבועיים להתחרט

    • איצי באר

      הי דורי
      כאחד שאובחן לפני 18 שנה עם מחלה מורכבת מאד (psa היה כ-600 והרבה גרורות) אני מכיר מקרוב את היסורים הנלווים לבחירת שיטת הטיפול המיטבית כאשר יש לך הצעות מהצעות שונות וכל מומחה מציע משהו אחר ועל הדרך פוסל את ההצעות האחרות. זה כמו לנהוג בערפל סמיך בדרך הררית שאתה לא מכיר.
      עכשיו שאמרנו את זה עליך להפנים שעל בסיס הנתונים החלקיים אין לך ברירה אלא להחליט בעצמך באיזה דרך ללכת. אתה הבוס של הפרויקט הזה.
      אם הייתי בנעליך הייתי נוקט בצעדים הבאים:
      1. עושה בדיקת פרולאריס לבדיקת אגרסיביות הגידול. זה יתן לך תשובה האם להשאר במעקב פעיל או שיש פוטנציאל התפשטות ונדרש טיפול אקטיבי. קרא הסבר בעץ החלטות בכתובת:
      https://decision-tree.org.il/?page_id=134
      לביצוע הבדיקה התקשר לשרון סלע קצב, מנהלת בחברה.
      טלפון ‭054-7712360‬
      תגיד לה בבקשה שאני הפנייתי אותך.
      2. הייתי מתיעץ עם ד״ר תומר חרס מרמב״ם (רופא טוב, מומחה ברדיולוגיה וטיפולים מקומיים).
      3. זוכר שטיפול מקומי עדיף בהרבה על טיפול ניתוחי, מבחינת תופעות הלוואי והסיכוי להבריאה מלאה. יחד עם זה הוא יעיל רק כאשר הנגע הסרטני קטן ומקומי.
      לכן לפני שאתה מחליט סופית אם לעשות טיפול פוקאלי, עליך לדעת במדויק, מהו הפיזור של הרקמה הסרטנית בערמונית והאם פיזור כזה אכן מתאים לטיפול מקומי פוקאלי.
      אתה יכול להתקשר איתי
      איצי 050-8228530 (מחר בצהריים אני טס לחו״ל ל 8 ימים).
      בהצלחה והרבה בריאות.

    • שי

      דורי …
      לא ציינת גיל ..
      רקע משפחתי .
      האם עברת בדיקה של PETCT ? באם יש פריצה מהערמונית התמונה משתנה מקצה לקצה .
      האורולוגיים שאמרו לך לוותר על קריותרפיה של הערמונית מבינים על מה אם מדברים.
      מעקב פעיל … זה לקחת הימור וסיכון גדול ולהיות אחד החולים שחרגו מהסטטיסטיקה והסתברות של המעקב הפעיל שלא הצליח.

      • רמי

        אכן הגיל של דורי חשוב ובלעדיו קשה לייעץ, יש הבדל גדול אם הוא בן 45 או 75. באופן כללי, ככל שהגיל צעיר יותר כך המחלה בד"כ יותר אגרסיבית ולכן יש צורך בטיפול אגרסיבי יותר, ולהפך. איצי, לדעתי האמירה ש-"הסיכוי להבריאה מלאה" בטיפול מקומי גדול יותר מניתוח היא לא מדוייקת. נדמה לי שלפי הספרות כאשר מדובר בגידול מקומי שלא פרץ את הקופסית אז התוצאות הטובות ביותר מתקבלות מהסרה ניתוחית מלאה (כריתה רדיקלית) של הערמונית. זה מבחינת הסרטן, כמובן שלניתוח יש סיבוכים ותופעות לוואי ידועות (בריחת שתן, אין אונות). זה מה שבחרו לעשות אולמרט ואייזנקוט, למשל, אנשים חכמים ומקושרים שבוודאי קיבלו כמה חוות דעת מהמומחים הבכירים ביותר.

  13. דורי

    לכל המעוניין סיפור אישי שלי, חלקי
    2017 קופת חולים בדיקת דם PSA 4.7 , בהמשך בכל התקופה הPSA יציב בסביבות 4.
    נשלחתי עי האורולג בקופה לביופסיה
    פה התחלתי לבדוק בפורומים ולחקור,חולה אחר שכתב בפורומים(גיורא, שרק לאחרונה גיליתי שזה אלוף גיורא איילנד) הזהיר מביופסה עיוורת ונתן עוד עצות שעזרו לי להבין קצת בנושא כבר בהתחלה.מיד שוב פניתי לאורולוג בקופה וביקשתי ממנו MRI ומיד לאחר מכן עשיתי ביופסיה פיוזן(להפתעתי הקופה אישרה ,אולי במקרה, למרות שאמרו לי שלא יאשרו)
    תוצאה : בצד שמאל גליסון 3-3 .,בצד ימין ממצא קטן 5% .ביקשתי בפתולוגיה שעוד רופא יבדוק ויאשר.רויזיה :בצד שמאל זהה ,בצד ימין נקי לגמרי!
    מומחה 1 אורולוג בכיר לא מנתח רובוטי:ניתוח רובוטי להסרה רדיקלית
    מומחה 2: חוקר בעל שם טיפול פרטי פוקאלי מקומי
    מומחה 3:מנתח רובוטי בכיר :מעקב פעיל
    מומחה 4:מנתח רובוטי בכיר: מעקב פעיל
    מומחה 5: מפורסם בתחום הברכיתרפיה אמר שלא אפשרי כי הערמונית בנפח 60 סמק והמליץ על ניתוח. בבדיקה חוזרת שדרשתי בMRI התברר שטעו וגודל הערמונית רק 30 סמק.שכחו לחלק ב2!! !אבל כבר לא חזרתי אליו בנושא ברכיתרפיה.
    חקרתי עוד גם בחול ובחרתי במעקב פעיל התברר לי שבגליסון 3-3 יש מקומות בעולם שלא נוגעים !
    יש עוד רופאים ששוחחתי איתם ופה אני מציין בתדהמה את העוינות הגלויה הזלזול והחוסר פירגון בהמעטה כמעט בין כל המומחים אחד כלפי השני.(יש צדיק או שניים)
    לפני שנה :MRI גודל לא השתנה, בערך 8-7 ממ.ביופסיה פיוזן בהרדמה מלאה .
    גליסון 3-4 ה4 5% . שוב ביקשתי בדיקה חוזרת .השינוי ה4 בין 5 ל10%.
    הוצע לי קריותרפיה פוקלית שהסיכון בה לתופעות לוואי נמוכות ,כך נאמר לי.
    לשאלה בפורום מומחה להקרנות הזהיר אותי וכתב בשום פנים ואופן לא לבצע קריו תרפיה
    אפילו מומחה נוסף מאותו בית חולים גם טען שלא ממליץ ולא לעשות !
    איך אפשר להחליט ככה ?
    עובדים יחד ופוסלים אחד את השני.
    בינתיים קראתי עוד מאמרים בעולם, והתברר שעדיין יש אסכולה גם במצב הזה להמליץ על מעקב פעיל.אולי ,יש לי שבועיים להתחרט,
    בלי קשר מקריאת סטטיסטיקות ומחקרים נוצר בי הרושם( רק רושם) שיש הרבה טיפולים שאם הם נעשים ואם הם לא, התוצאות לטווח ארוך דומות ,והחלק הקובע והדומיננטי זה בעיקר המזל של המטופל.רק תחושה שלי ,לא מבוססת מספיק.
    לסיכום לדעתי,התחום הנ"ל פרוץ לגמרי כל "מומחה"תפס לו נישה שבו הוא דואג לחשבון הבנק שלו וכל ה"מומחים"האחרים במקרה הטוב אין לסמוך עליהם.ב"מחקר" שלי גם מצאתי צדיק אחד בלבד שגם מציע את הטיפול שלו אבל מתנה את זה שהמטופל יתיעץ עם מומחים בתחומים האחרים.
    לסיכום :צריך לחקור היטב באופן עצמאי ואין לתת אמון עיוור (הרופא אמר) באף המלצה.
    לתת יותר משקל למומחים נטולי אינטרסים ,ובעיקר ללמוד מנסיון של מטופלים בפורומים השונים.
    ברור שבתחום הזה היכולת לטפל ללא נזקים לאיכות חיים היא לא מדהימה, הנסיון בארץ לא מי יודע כמה ,וכמעט כל אחד שהתמחה בחול חוזר לפה בתור מומחה ופותח קליניקה .
    אני בטוח שיש גם מומחים אמיתיים שעושים עבודה אחראית .אבל לך תדע מי.
    מה צריך להיות: מדע בדיוני?
    שמטופל יגיע או ישלח את תוצאות הMRI והביופסיה למחלקה אורולוגית שם צוות שמורכב מכל המומחים יעבור על התיק וימליץ על הטיפול הספציפי העדיף עפ המצב.
    הכי חשוב לדעתי :כמו שכל פסקי הדין מפורסמים ולכל אחד יכולה להיות גישה.כך גם הנתוני פתיחה,הניתוחים ,הטיפולים ,התוצאות, תופעות הלוואי אמורים להיות מפורסמים לכל ,ללא שמות או פרטים מזהים.הם לא אמורים לשמור את זה אצלם בארכיון ,ולזרוק לאוויר אחוזי הצלחות שאין דרך לבדוק אותם.אם בתי המשפט יכולים גם בתי החולים יצליחו אם יכפו עליהם.
    המצב כעת גרוע ביותר ,התחום מעורפל, וכל חולה מטורטר בין הרופאים והתחומים השונים.אני לא בונה שישתנה משהו,אבל בכל זאת כתבתי.
    הערה:לא להתבייש לודא אפילו תוצאות בדיקות, ראו למעלה.טעות בניתוח הפתולוגי של הביופסיה.טעות בנפח ערמונית בMRI שמנעה ממני אפשרות לבדוק טיפול בברכיתרפיה.

    נקודת אור זה הפורום הזה ,שבו גם למדתי וגם קיבלתי עצות טובות מיעקב ,שמשקיע ביחד עם חבריו בעזרה אמיתית להרבה מטופלים אובדי עצות.
    שנה טובה ובריאות שלמה.

  14. עליזה

    שלום.
    בעלי עבר ניתוח רדיקלי לפני כשנה וחצי וכ28 הקרנות, לאחר ניתוח והקרנות psa היה ברמות 0.004 אך עכשיו כשנה אחרי סיום הקרנות עשה בדיקת דם ורמת psa עלה למ0.014 . מה יכולות להיות סיבות לעליה ? האם צריך לעשות משהו בנושא

    • יעקב

      עליזה
      כדאי לבצע בדיקה תוך 3 חודשים ולראות באם קימת מגמת שנוי של PSA
      באם קיים תפנו לאורו/אונקולוג

  15. דן

    שלום
    הכלל ברפואה הוא שהולכים על הטיפול הידוע והמועיל זה זמן אלא אם כן יש בעיה מיוחדת
    במקרה שלך אין בעיה מיוחדת אז למה ללכת על קריותרפיה שבקושי עושים

  16. יעקב

    הי דורי
    הגבתי לך בדוא"ל פרטי
    קריו (צריבה בקור ) טיפול מקומי בתוך ערמונית הוא לא פופולרי בארץ (באירופה יותר)
    אין זהות בין מטופלים היות וקימת גנטיקה שונה , מספר מוקדים וכו' ולכן תגובה שונה של מטופלים.
    אך אפשר לשער על תגובות דומות.
    אתה צריך לבקש מהרופא שהמליץ על קרין את שמות המטופלים שמוכנים לשוחח אתך (כאלה שלפחות שנתים לאחר הטיפול ).
    בשלב זה לא ידועות המוטציות לגבי הגידול שלך (בדיקות גנטיות)
    ממליץ שתשוחח עם אונקולוג שמתצא באורולוגיה
    ותציג לו את הדמיות האחרונות כולל ביופסיה החלטה צריכה לקחת בחשבון
    יעילות הטיפול ואיכות החיים (מינימום תופעות לואי ) היא צריכה להיות המטרה שלך
    בכל טיפול תופעות לואי וכדאי שתהיה מודעה לכולם.

  17. דורי

    תודה יעקב ,לדעתי הדעה שלך שווה יותר מכל המומחים בעיני עצמם.
    עדיין מתסכל שכמעט כל מומחה משמיץ או פוסל את האחר.
    אני נאלצתי להיות חוקר לשאוב מידע ולחפור באינטרנט כדי להבין מי נגד מי.
    הבעיה שחסרים לי השיתופים של החולים שהתנסו בטיפולים השונים :נתוני פתיחה ,סוג טיפול והתוצאה אונקולוגית ותופעות לוואי
    לדעתי אם היה שיתוף פעולה בנושא זה ממש היה שופך אור בתחום המעורפל .
    הרופאים מפריחים לאוויר אחוזי הצלחה גבוהים אבל אין דרך לדעת אם זה נכון
    למשל ,עכשיו ממש חשוב לי לדבר עם אנשים שטופלו בקריותרפיה אבל אין לי מושג איך

    • דן

      שלום
      הכלל ברפואה הוא שהולכים על הטיפול הידוע והמועיל זה זמן אלא אם כן יש בעיה מיוחדת
      במקרה שלך אין בעיה מיוחדת אז למה ללכת על קריותרפיה שבקושי עושים

  18. שלמה

    שלום.
    הוצע לי לעבור קריותרפיה.
    כל מי שהתייעצתי איתו (זולת מי שהציע) שלל את ההליך, חלקם מכל וכל.
    האם יש מישהו שעבר את ההליך ויכול לתרום מניסיונו?

  19. יעקב

    דורי
    היתי עושה בדיקת POLARIS שמאבחנת את האגרסיביות של המחלה
    תבקש הנמקות משתי הרופאים
    קימים קריטריונים עד מתי לבצע מעקב פעיל
    תכנס לאתר של MSKC בית חולים שמציג אינפורמציה לגבי מעקב פעיל
    יש להם קריטריונים וגם בתי חולים אחרים עם קריטריונים קצת שונים .
    באתרים אירופאים ישנה התיחסות יותר רחבה לטיפול בקריו

  20. דורי

    היי לכולם,שאלות דחופות,
    נתונים: PSA יציב בין 3 ל 5
    לפני שנתיים MRI פיוזן . גליסון 3-3 צד ימין , גודל ב MRI כ8ממ
    בחרתי מעקב פעיל
    לאחרונה MRI עדיין נפח 8 ממ
    ביופסיה פיוזן בהרדמה כללית
    גליסון 3-4 ה4 בין 5 ל10 אחוזים.צד ימין בלבד.
    הומלץ לטפל. נקבע לי תור לאוקטובר לקריותרפיה.
    הבעיה:באחד הפורומים לשאלתי, פרופסור ידוע מומחה בהקרנות כתב :"בשום פנים ואופן לא לעשות קריותרפיה !!"לא נימק.
    נבהלתי מהתשובה החד משמעית שלו.וכאמור יש לי תור לאוקטובר.
    שאלות: 1.איך אני אמור להתיחס לזה?תשובה כל כך חד משמעית לא שכיחה בקרב המומחים
    2. האם במצבי עדיין כדאי להישאר במעקב?מרגיש מעולה בכל התחומים ופוחד להרוס.
    3אשמח לשיתוף מאנשים שטופלו בקריותרפיה ומכל מי שיודע יותר בנושא
    כל רעיון או עצה יתקבלו בברכה

    תודה רבה רבה

  21. אבירם

    הרופא ביקש ממני לעשות בדיקת PSA חודש וחצי לאחר קבלת הזריקה ההורמונלית שניתנת לפני ההקרנות.
    מהי מטרת הבדיקה ומהי חשיבותה

    • יעקב

      אבירם שלום,

      בדיקות הדם (לרוב כוללות PSA וטסטוסטרון) נועדו לוודא שהטיפול ההורמונלי ניתן כראוי ומשפיע על המערכת ההורמונלית וכמו כן על הסרטן.
      ידוע שהצלחת הטיפול הקרינתי גבוהה יותר כאשר יש דיכוי של הטסטוסטרון, וזו הסיבה העיקרית להמלצה לבדוק שאכן יש דיכוי שכזה טרם התחלת הטיפול.

      בהצלחה,
      תומר
      ד"ר תומר חרס – מנהל רדולוגיה אורו אונקולוגית ברמב"ם

  22. נתן

    לפי ההוראות של שמוש בזייטיגה יש להיות בצום שעתיים לפני ושעה אחרי .האם אפשר לשתות קפה או מים באותם פרקי זמן ?

    • יעקב

      רון תשובה שהתקבלה עבורך

      הי יעקב,
      ניתן לשתות מים. עדיף להמנע מקפה שיכול להעלות את ספיגת התרופה ולגרום לרעילות מוגברת.

      בברכה,

      התשובה של
      ד"ר קורין מוריס דרור רופא בכירה במכון אונקולוגי ברמב"ם

    • רוני

      אשמח לתת לך תשובה כמתמודד למתמוד בנושא הצום תשאיר מספר טלפון שלך במייל

  23. רון

    שלום,
    אבי צריך לעבור ניתוח.
    האם ניתן לשתף על התהליך,מה צפוי לאחר הניתוח ואיך להיערך?

    בתודה

    • יעקב

      רון
      אחרי ניתוח
      1 קטטר למספר ימים
      2. בדיקה לגבי שליטה על מתן שתן
      שהות קצרה בבית חולים
      חודש אחרי
      לצפות ל PSA נמוך
      שיפור שליטה על מתן שתן ויחסי מין

  24. רונית אוורבוך

    לאלי רוזנבאום. שלום רב, הופנתי אלייך על ידי רופא המשפחה שלי לשאול שאלה לגבי אבי. אבי חולה סרטן הערמונית חי בארה״ב ומתכוון לחזור לארץ בקרוב. כרגע מקבל תרופה נסיונית ZYTIGA tablet, 250 mg, האם תהיה אפשרות לקבל טיפול זהה עם חזרתו ארצה במרפאה שלך? תודה רבה רונית

    • יעקב

      רונית
      את יכולה להתקשר לאונקולויה בבליסון שם עובד ד"ר אלי רוזנבאום
      ZYTIGA בשמוש בארץ כקו ראשון ושני בטיפול הורמונלי
      הוא ניתן ביחד עם PERDISON
      המינון הוא יותר גבהה מכדור אחד
      החלטה על מתן תרופה תלויה בהמלצתו של הרופא אורו/אונקולוגי (בהתאם למצב המחלה )

    • דן

      שלום רב
      כמי שנטל זייטיגה להלן נתון שיוכל לעזור לך
      מחקר סמפיד על זייטיגה שעליו מתבססים כל הרופאים בארץ הינו על 1000 מג
      על זייטיגה במינון 250 מג לא נערך שום מחקר ואין מידע לגבי תוצאות הטיפול
      אי לכך ספק אם רופא בארץ ימליץ על כך אלא אם כן תביאי חוות דעת מרופא בחול שהטיפול אכן עוזר במקרה שללכם