הקמנו את הפורום כדי שאנשים יוכלו לשאול שאלות, להחליף דעות ומידע בין אחד לשני,, וכן להיוועץ ברופאים מומחים. (לרשימה לחץ כאן).

השואלים מתבקשים למסור מידע כמותי (במקרה שהתגלה סרטן- גליסון ו-PSA הכרחים), גיל ותאריכים (תאריך האבחון, מועד הניתוח, וכו') – הדבר יאפשר לקבל תשובות מהירות יותר ומדויקות יותר.

בפורום אתה יכול להציג את הכנוי שלך ללא שם משפחה או שם פרטי,
הדוא"ל שלכם לא יוצג אך ישמר באתר במידה ותרצו התיחסות מיוחדת לענינים מאד אישיים.

התגובות מופיעות בהזזה קטנה בדיוק מתחת לשאלותיכם, כך שניתן יהיה לזהות בקלות את שיוך התגובות לשאלות/תשובות.

אנו משקיעים מאמצים רבים כדי להעביר לשואלים תשובות אמינות ומעודכנות מפי מיטב המומחים, אבל אין אנשי העמותה או מי מטעמם אחראים בצורה כלשהי להשלכות של ההתכתבות כאן ואין היא בשום אופן תחליף להתיעצות עם רופא.

צור נושא חדש

2,286 תגובות
  1. Pini

    אני כ שלוש שנים אחרי ניתוח רובוטי בערמונית ללא פריצה.

    מבצעה בדיקות psa כל חצי שנה

    המדדים הם:

    קטן מ003

    004

    004

    קטן מ003

    005

    005

    אני ליפני ביצוע בדיקת psa נוספת.

    השאלה:

    האם יש משהו שעלי להימנע ליפני בדיקת psa גם ללא ערמונית??

    או שאפשר לעשות הכל כגון:

    ספורט,רכיבת אופניים ופעילות מינית.

    להזכירך ללא ערמונית.

    תודה על התשובה.

  2. שלמה

    ערב טוב יעקוב מה לעשות. מקבל טיפול הורמונלי 3חודשים וה 18 יום psa להיום 0.05 ללכת קרינה .תודה

    • יעקב

      שלמה
      החלטה לגבי קרינה צריכה להתקבל ע"י אונקולוג ורדיולוג לאחר עיון בהדמיה
      לעתים רופאים קובעים טיפול הורמונלי והקרנה במיטת הערמונית – תלוי במצב החולה
      תדבר עם הרופאים הם מכירים את ההיסטוריה הרפואית
      כולל תוצאות הדמיה.באם היו לך גרורות ?
      אני לא יכול ליעץ לך

  3. אלי מגן

    שלום
    מבקש התייחסות למימצא של
    Psa:8
    Glison:6

    בברכה
    מגן אלי
    0544492255

    • יעקב

      שלום אלי מגן
      גליסון 6 הוא סמן אגרסיביות נמוכה שנקבע על ידי הפתלוג (קימת בדיקה נוספת לגבי אגרסיביות המחלה )
      הPSA גבה (לא מאד)
      אלה נתונים ראשונים מאד ויש צורך בבדיקות נוספות
      יש צורך לבצע בדיקת PET/CT PSMA על מנת לקבוע באם המחלה בקופסית של הערמונית
      על פי מידע זה יקבע סוג הטיפול .

  4. אסותא

    תשובה לאיצי
    א תודה על התגובה העיניינית והמהירה
    ב נראה לי שהשאלות די כבדות וראוי להקדיש שיח מעמיק פתוח ונפרד לכל אחת מהן
    נתחיל בנושא המידע. השאלה שלי התייחסה לתחושה של 'מיסוך מידע'
    התשובה שלך קבעה כי אין כזה מין דבר ועם זאת "הנושא מורכב ולא תמיד ברור מה צריך לעשות."
    אם אכן כן, כי אז חובתה של מדינה נאורה ומתקדמת ושל מערכת בריאות ציבורית במדינה כזו, היא להבהיר ככל שרק ניתן את הנושא ואת דרכי הפעולה בו מה עוד שאין מדובר במחלה שהיא בחזקת 'ציפור נדירה' כפי שהיינו נוטים להאמין בעבר הלא רחוק, אלא מאיימת על מחצית האוכלוסיה.
    עיון בספריהם המאלפים של איינלד ובאר שאותם אתה לבטח מכיר (: מעלה את התחושה לפיה הדרך שבה המערכת מעבירה את המידע היא בלתי נהירה, נעדרת שקיפות, לא תקשורתית, בלתי מכבדת, חלקית, חרטומית, משובשת, רשלנית וכו'. שאם לא כן היינו תמהים מה לאנשים הנמצאים באמצע שנותיהם לפרסם ספרים ותחקירים כה מפורטים, הכרוכים בין היתר בחשיפה עצמית אינטימית – ביחס להתנהלות אישית ומשפחתית במחלה לא קלה, כאשר המערכת הקיימת כבר מספקת ממילא את כל התשובות ודרכי הטיפול הראויות. שני החיבורים הללו מעידים בצורה שאינה משתמעת לשתי פנים על בעיית תקשורת, הסברה ומידע מהותית ביותר, כללית גורפת, מתמשכת, העלולה לעלות בחיי אדם. יתירה מכך, משני הספרים עולה ההתרשמות כי בעיית המידע – אינה נובעת רק מ'נושא קשה ומורכב', אלא היא חלק מובנה של מערכת המבקשת לייצר תחושה של מבולקת תודעה בקרב המטופלים לשם חיזוק מגמה של דטרמיניזם, התמסרות לטיפול מוצנח מראש והשלמה כנועה עם המצב הכולל לעתים גם גזר דין סופני. אם המידע היה שלם בהיר, נגיש ושקוף – לא היה כל צורך בשני הספרים הללו, שכל מהותם ניתוח של מידע בעייתי, שגוי, מוטה, מוטעה, נטול שקיפות, חלקי, משובש, מתעלם לא אחת מטובתו של החולה ובעייתי מאוד מבחינת סיכויי ההישרדות שלו. עד כאן לנושא המידע, כאשר בשני המקרים של איינלנד את באר, ניכר שמדובר באנשים שמבחינת מלוא הפרמטרים האישיותיים שלהם – הם הרבה מעל הממוצע בכל הקשור בהבנת הנושא, ביכולת להתעמק בו, בתושייה, בהתמודדות הירואית, בהבנה וניתוח מידע – דווקא במתחמים שבהם אינם בגדר מומחים מלכתחילה. אם זה המצב ביחס לאנשים בעלי כישורים שהרבה מעל לממוצע, כי אז מה יגידו אזובי הקיר? רוצה לומר הספר של איילנד למשל הוא יצירת מופת של אדם שאינו בגדר מומחה רפואי, אך הוא בהחלט מומחה בניתוח מידעים ומכאן בדיוק גדולתו וחשיבותו, משום שהאיש הפעיל כלים הנדרשים לניתוח מודיעני של מערכות לחימה משוכללות – במאבק ההישרדות האישי שלו והציון שהעניק למערכת היה במקרה הטוב בלתי מספיק בקושי. האם על רקע זה אפשר באמת לטעון בדיעבד כי אין כל בעיית 'מידע/ בתחום הנוגע למחצית האוכלוסיה? ושמא ההפך הכמעט מוחלט מזה הוא הנכון…

  5. גוני 1

    מי יכול לעזור לי במציאת מכון לבדיקת דם k4 -ניסתי בגוגל ולא הצלחתי

  6. אסותא

    אם למישהו יש רצון ויכולת לתרום ליצירת פרוטוקול מניעתי משולב קונבנציונאלי ואלטרנטיבי – נהיר ונגיש, פתוח וברור לציבור ושווה לכל נפש –
    כדי שלקראת אמצע העשור השני של המאה ה-21 (המילניום השלישי) נוכל לייסד במקביל עמותה שתקרא
    "חיים בלי סרטן הערמונית" (בלא לפגוע חלילה ב'משלח ידם' של האורולוגים)
    תבוא עליו הברכה
    רפואה שלימה לכולם ואשמח באמת לשמוע מה צריך אדם שאיתרע מזלו להיוולד במדינת ישראל (בהובלת שר הבריאות ליצמן )- לעשות כדי לחסוך מעצמו לגמרי את דרך הייסורים שתוארה בספריהם המאלפים של איילנד ובאר?!

    • יעקב

      אסותא
      קימות בדיקות שיכולות לחזות הוצרות הסרטן בעתיד (דוגמא בדיקות חזוי במרכז הרב תחומי לגלוי ולאבחון מוקדם של סרטן ברמב"ם)
      קיים יעוץ גנטי ותזונתי
      seker_sartan@rmc.gov.il טל 04-7772060
      גלוי מוקדם של מחלת הסרטן מאפשר טיפול יעיל יותר עם סכוי החלמה גבוהים יותר
      אתה יכול לבצע בדיקות סקר תקופתיות במידה ואתה בקבוצת סיכון (היסטוריה של סרטן במשפחה ) שנוי PSA ומעקב

      ככל שיותר מוקדם אתה תדע בהמצאות המחלה כך הטיפול יהיה יותר אפקטיבי או אולי תהיה שנים במעקב
      ישנם חברות שיודעת לבדוק את אגרסיביות המחלה (באגרסיביות נמוכה אתה במעקב )
      בדיקות גנטיות שיכולות להצביע על מוטציות של המחלה לעתים אפשר להתאים טיפול יותר מדויק על פי מוטציות
      אך לא תמיד יש פתרונות
      בדיקות גנטיות בסיסיות קימות גם בקופות .כמו BRAC1./2

    • יעקב

      אסותא
      ניתן להפחית את הסיכון לסרטן ערמונית
      ישנם מחקרים שאורח חיים יכול להפחית סיכון לחלות בסוגי סרטן שונים
      תזונה בריאה
      מזונות עשירים בסבים – פירות וירקות (נוגדי חמצון) , ליקופן (מוצרי עגבניות) – מחקר הצביע על על ירידת בסיכון לסרטן ערמונית
      נוגדי דלקת שאינם סטריאודים – עיכוב אנזים COX-2
      מחקר על שימוש באספירין מוריד סיכון ב 10%
      להמנע מאכילת מזונות עשירים בשומן וסוכר ולהמעיט במזון מטוגן, מעושן להפחית אכילת בשר אדום
      פעילות גופנית – לפחות חצי שנה ומשקל גוף כזה ש BMI יהיה בטווח המומלץ
      להימנע מעישון

      קימות המלצות של החברה האמריקאית לאונקולוגיה קלינית ASCO לגבי מניעה כימית של סרטן ערמונית .
      להערכתי רפואה מותאמת אישית , רפואה ברמה מולקולרית תאפשר טיפול טוב יותר

  7. אסותא

    על פי הנתונים הסטאטיסטיים הלא נעימים מרבית האוכלוסיה שייכת למרבה הצער לשתי קבוצות שמרבית החברים בהן מועדים להיתקלות מהסוג הלא נחמד בעליל עם המחלה הידועה.
    רוצה לומר נשים בקטע של השד, גברים בקטע של הערמונית.
    עיון בשורה ארוכה של פורומים ברשת הישראלית מעלה תחושה של התעניינות שעל גבול ההיסטריה מצד אחד ושל מיסוך מידע מן העבר השני בחזית הקשורה בגברים הנידמית כמפגרת ממש.
    השאלה הראשונה העולה היא האם ניתן להרכיב פרוטוקול מניעתי המבוסס על תרופות מסוג פיניסטריד ואבודרט בתוספת, תפריט תזונתי ובצירוף תוספים מתבקשים לכל מי שעבר את גיל ה 45. האם יש היכן שהוא פרוטוקול מומלץ כזה? האם יש מישהו שהתמחה באמת בנושא של טיפול מניעתי משולב? האם יש אורולוג קונבנציונאלי שיודע מה זה דקל ננסי? אם כן היכן? אם לא מדוע לא? משיחות עם אורולוגים בנושא שתי התרופות הנ"ל נדמה כי הייעוץ בנושא בקטע המניעתי הוא על בסיס אנ דנ דינו
    השאלה השנייה היא מה הסיבות למיסוך המידע המביך הזה ולערפל הסברתי כולל בתחום?
    השאלה השלישית היא האם המערכת 'מיטיבה' להתמודד עם אנשים שמסווגים כבר כבגדר חולים שניתן לשלוח אותם מבדיקה א' לתור ב' ומן העבר השני מתקשה מאוד משום מה לייצר מערך מניעתי מושכל מתבקש ואלמנטרי כל כך?
    השאלה הרביעית היא מה אנחנו עושים עם זה ומדוע מצב כה ימי בינמיימי ממשיך להתקיים במאה ה-21?
    עיון בספריהם המאלפים של באר ואיילנד הנכתבים בידי אנשים מחוץ למערכת שעברו את דרך הייסורים – רק ממחיש את הצורך הקריטי לחסוך ממרבית הציבור את הסיוט הזה ובמקביל אין כמעט בחיבורים החשובים הללו התייחסות לאופציה המניעתית בבחינת הקדם תרופה למכה…

    • איצי באר

      שלום אסותא
      העליית שאלות משמעותיות ביותר אך לצערינו עדיין אין בנמצא תכשיר/דיאטה/אורח חיים שיכול למנוע סרטן הערמונית או סרטן השד. לא אבודרט ולא שם תרופה אחרת מומלצת ע"י הרופאים כמניעה לסרטן הערמונית.
      אני יודע שאין בנושא שום מיסוך מיידע. אני לא מומחה בנושאי סרטן השד אך בנושא סרטן הערמונית אני מבין ולכן אתייחס לכך.
      נעשו ניסויים שונים לבדיקת כושר המניעה של סטן הערמונית עם אבודרט אך התוצאות אינן חד משמעיות. מה עוד שהוא מפחית את ה PSA (דבר שעלול להטעות את הנבדקים בקשר למשמעות של התוצאה.
      קרא למשל כאן: https://www.clalit.co.il/he/your_health/family/cancer/Pages/avodart.aspx
      כמו הוא מקטין כנראה את היצר המיני.
      לסיכום, התשובה לשאלתך הראשונה היא: אין לצערנו תכשיר/פרוטוקול מניעתי מוכח. גם לא דקל ננסי.
      מתוך כך התשובה לשאלה השניה והשלישית היא לא, כי אין שום מיסוך. הנושא מורכב ולא תמיד ברור מה צריך לעשות. לשמחתנו מספר דרכי טיפול לכל מצב. לכן אולי יש לך תחושה של מיסוך.
      תשובתי לשאלה הרביעית שאני אתמצת אותה לשאלה מה עושים? היא: כשמגיעים לגיל המתאים, מקפידים למדוד PSA ולהיות במעקב אורולוגי. במידה ויש סימנים מחשידים – לא לטמון את הראש בחול אלא להשתמש בידע של הרופאים והידע האישי כדי להחליט איך ואם לטפל במצב.
      לשמחתנו יש היום המון אפשרויות ובדיקות כדי לאבחן במדויק את המצב לאשורו, ויש המון אפשרויות טיפול במידה ואכן התגלה סרטן הערמונית.
      אני ממליץ לך להכנס לעץ ההחלטות שבניתי ולעקוב אחרי האמור שם. הכתובת היא: https://decision-tree.org.il
      בהצלחה והרבה בריאות
      איצ באר

  8. נתן פרחי

    אני מטופל בסרטן הערמונית גרורתי על ידי זריקה ELIGARD פעם בחצי שנה,עברתי קרינה והיום הPSA קטן מ0.04
    אני סובל מכאבי גב תחתון שנובעים בבעיה בשרירים ובמרפאת כאב המליצו על מכשיר TENS שזה מכשיר שמעביר אותות חשמליים בעזרת אלקטרודות מודבקות .
    שאלתי היא אם אין מניעה להשתמש במכשיר זה לחולה סרטן הערמונית ?

    • דניאל קייזמן

      שלום
      אין מחקרים שבדקו שאלה זו באופן חד משמעי
      בברכה,
      ד"ר דניאל קייזמן, מנהל היחידה לגידולי דרכי השתן, מערך אונקולוגי, מרכז רפואי תל אביב-סוראסקי

  9. איצי באר

    שלום יגאל,
    תפנה בבקשה לעמית- הוא עבר טיפול hifu
    052-3997199
    הרבה בריאות ובהצלחה

  10. דן

    שלום
    שאלה לד"ר קייזמן
    אני מסיים טיפול בן שנתיים הקרנות+ 9 זריקות של דקפפטיל 11.25 מג – נכון לעכשיו התוצאות טובות
    בתחילת הטיפול לחץ הדם שלי היה 120/80 כרגע 140/80
    מניסיוינך האם דקפפטיל יכול לגרום לעליית לחץ הדם
    האם לחץ בדם יירד בתום הטיפול
    תודה

    • יעקב

      אנא השב בשמי
      שלום
      חלק מהמחקרים מרמזים שטיפול הורמונלי לגידול ערמונית יכול להגביר ערכי לחץ דם
      בסיום הטיפול, יכול לקחת זמן ממושך עד שכלל תופעות הלוואי חולפות ולכן יש להמשיך לנטר את לחץ הדם
      בהצלחה
      ד"ר דניאל קייזמן, מנהל היחידה לגידולי דרכי השתן, מערך אונקולוגי, מרכז רפואי תל אביב סוראסקי

  11. יגאל

    שלום רב אני צריך לעבור פעולה hifu בחצי שמאלי של הבלוטה ברצוני לדעת אם מישהו עבר את זה ןיוכל לתת לי פרטים תודה 0538280867

  12. אסותא

    שאלה לפורום ולמביני דבר
    קיימות כידוע 2 תרופות המשווקות תחת השמות פינסטריד ואבודרט
    האם התרופות הנ"ל אפקטיביות אך ורק למקרים של הגדלה שפירה
    או שיש בהן כדי להפחית סיכון להתפתחות של ממאירות?
    בניסיונות קודמים להבין דבר ניכר בלבול גמור בנושא
    יש מומחי אורולוגיה שאומרים שהתרופות מתאימות רק לשם הפחתת תסמינים של הגדלה שפירה
    ויש כאלה שאומרים שהם בהחלט עשויות לסכל ממאירות ולכן כדאי לצרוך אותן גם במקרים שבהם אין תסמינים מיוחדים זולת עליה מסוימת ב PSA
    בין זה לזה קיימת הטענה שהן משבשות אפשרות למעקב אחר PSA
    שאלה שנייה עקרונית כללית שנובעת מכך; האם גם אתם מתרשמים שמצב ההסברה לציבור הרחב הוא 'על הפנים' ומפגר בהרבה אחרי המקצה הנשי של סרטן השד?
    אחרי הכול חצי מן האוכלוסיה הם כידוע גברים וההסתברות הסטאטיסטית להסתבכות בקטע של הערמונית מבהילה ממש
    האם למישהו יש הצעה לפרוטוקול מניעתי שיש בו כדי להקדים מראש תרופה למכה והוא תקף ביחס למרבית האוכלוסיה שעברו את עשורי ה 40 50 ורוצים לחסוך מעצמם שורת חוויות לא במיוחד נעימות?

    • יעקב

      אסותא
      החלק הראשון של השאלה נשלח בדוא"ל לרופא
      החלק השני הוא סבוך
      נפגשנו עם מנכ"ל משרד הבריאות בנושא בדיקות סקר
      אנא שלח את הדוא"ל שלך ועדכן אותך
      על גישות העדכניות שממליצים אמריקאים ועוד

    • יעקב

      שלום
      אנא השב בשמי
      שלום
      לגבי החלק הרפואי של השאלה
      התרופות מאושרות לטיפול בהגדלה שפירה של הערמונית
      מחקרים מראים שתרופות ממשפחה זו יכולות להקטין את השכיחות של גידולי ערמונית, אך להגביר את השכיחות של גידולי ערמונית אגרסיביים
      לכן לא מאושרות FDA
      בברכה
      דניאל קייזמן, מנהל היחידה לגידולי דרכי השתן, מערך אונקולוגי, מרכז רפואי תל-אביב סוראסקי

    • איצי באר

      שלום לך
      אנסה להשיב בקשר לתכשירים פינסטריד ואבודרט למרות שאיני רופא.
      בקשר להגדלה שפירה של הערמונית, איני מכיר את הנושאים הללו והשימוש באחד משני התכשירים הללו. אני ממליץ לך להתיעץ עם האורולוג בקשר לכך.
      לחולים בסרטן הערמונית אחד מהתכשירים הללו משמש לפעמים כמרכיב בטיפול ההורמונאלי, בנוסף לזריקות מסוג LHRH (זולקס, דקפפטיל ודומיהם).
      הסבר:
      המרכיבים הגורמים לסרטן הערמונית (הרגיש לטיפול הורמונאלי) לשגשג הם הטסטוסטרון (הורמון המין הגברי) והדי-הידרו-טסטוסטרון שהוא תוצר לוואי של הטסטוסטרון.
      ישנה הנחה שההדי-הידרו-טסטוסטרון גורם לשגשוג ולגידול הרקמה הסרטנית באופן נמרץ יותר מאשר הטסטוסטרון בעצמו.
      כל אחד מהתכשירים, פינסטריד ואבודרט, גורמים להפסקת היצור של הדי-הידרו-טסטוסטרון ובכך תומכים בדיכוי הסרטן יחד עם הזריקה התלת חודשית (או החצי שנתית) LHRH.
      שימוש בהם לחולי סרטן הערמונית ללא הזריקה עשוי להוריד את ה PSA מבלי שתהיה הפחתה בעוצמת המחלה.
      התכשירים האלו אינם משמשים לסיכול ממאירות אם כי בניסויים בהם אחד מהתכשירים ניתן למטופלים עם הגדלה שפירה של הערמונית (BPH), נצפו פחות איבחונים של סרטן הערמונית.
      ראה:
      https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3612406/
      https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4122627/
      אכן מבלבל.
      אני לא מכיר פרוטוקול מניעתי אלא יש לבצע מעקב הדוק במקרה של בעיות בערמונית או סיכון גבוה.
      אתה צודק בקשר למצב ההסברה לציבור הרחב ולכן אני מזמין אותך להכנס לפעילות בנושאים הללו בעמותה. אתה מוזמן לדבר איתי
      איצי באר 050-8228530
      כמו כן תעקוב גם בעץ החלטות למתמודדים: https://decision-tree.org.il/
      בהצלחה

  13. שלמה

    שלם רב יש תור להקרנות ברבם כולל גרגירים 31 יח וגם 28 הקרנות . אני שואל עדיף ניתוח אני בן 80 במצב טוב יש לי רק גלי חום שתן בסדר .מין אין מה לעשות תודה

    • יעקב

      הי שלמה
      המנתחים האורולוגים לרוב לא מתלהבים לנתח אחרי גיל 73
      האנשים שהם בעלי דעה אוביקטיבית הם אורו/אונקולוגים – הם לא מנתחים ולא מבצעים הקרנות
      לשקולך

    • יעקב

      שלמה
      האם קבלתה הצעה מרופא לבצע ניתוח או זה הרעיון שלך ?
      אישית לא שמעתי שאנשים בגילך נותחו
      לניתוח סיכונים מוגברים בגילך

  14. עמי

    לאחרונה סיימתי מחזור הקרנות במיטת הערמונית ובקרבתה, לאחר שהניתוח להסרת הערמונית לא הביא לחיסול מוחלט. כליווי לטיפול ההקרנתי קיבלתי שתי זריקות דקפפטיל, במרווח של 3 חודשים. לכמה זמן צפויות תופעות הלוואי של זריקת הדקפפטיל להמשך, בפרט גלי החום וההזעה. וכמובן כעבור כמה זמן מהזריקה האחרונה צפויה לחזור התשוקה המינית?

    • יעקב

      עמי
      לגבי תופעות לואי – כדאי שתבדוק עם הרופא על התכשירים שיכולים לעזור
      עד 6 חודשים ישנם שאריות טיפול אך דעיכה שך הטיפול לבטח תרגיש אחרי 3 חודשים
      בנושא מיניות
      כדאי להועץ באורולוג מומחה שמתמחה במיניות (לרוב בבתי חולים גדולים )
      בקש מהרופא באם מותר לך ליטול תכשיר כמו סיאליס (בהתיחס למצב הרפואי שלך ותרופות אחרות שאתה נוטל)
      בהצלחה ובריאות
      יעקב

  15. אהרלה

    מצורפות תוצאות בדיקה PET CT PSMA

    אשמח לקבל הסבר על התוצאות ודרכי פעולה אפשרויות, תודה אהרלה
    . PSMA.GA-68 עם PET-CT להלן ממצאי בדיקת
    בדיקות קודמות PACS אין ב .PSA 8. לאחר טיפול קרינתי והורמונלי. עליית GLEASON . סיבת ההפניה : שאת ערמונית
    לצורך השוואה.
    דיאגנוסטי בוצעה לאחר הזרקת חומר ניגודי תוך ורידי. CT בדיקת
    100.00 של אומניפק. cc ו Ga68 PSMA 5.00 של mCi חומר ניגוד : המטופל קיבל
    .PSMAGA-68 צוואר : אין לראות קליטה פתולוגית של
    אברי הצוואר ללא ממצא משמעותי. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות.
    חזה :
    בבלוטה זעירה במדיאסטינום האחורי PSMA מודגמת קליטת
    בתי השחי ללא בלוטות מוגדלות.
    .RUL- מודגם נודול כ 0.3- ס"מ ב
    המדיאסטינום ושערי הריאות ללא בלוטות מוגדלות.
    אין עדות לתפליט פלאורלי או פריקרדיאלי.
    בטן ואגן :
    בערמונית מודגמות סיכות לסימון טיפול קרינתי, הערמונית מוגדלת ומרימה את רצפת השלפוחית.
    בעוצמה נמוכה מאוד דיפוזית בערמונית, בעוצמה שאינה טיפוסית לתהליך שאתי. PSMA מודגמת קליטת
    .L3 בבלוטות זעירות ברטרופריטונאום בגובה PSMA מודגמת קליטה פתולוגית של
    הכבד בגודל תקין, מרקמו אחיד.
    טחול לבלב ואדרנלים תקינים.
    הכליות במימדים תקינים. אין עדות להידרונפרוזיס. ציסטות קורטיקליות בשתי הכליות.
    אין עדות לבלוטות מוגדלות באגן ובמפשעות.
    ללא עדות לתהליך הרסני. שינויים ניווניים קלים בע"ש הגבי-מותני. . GA-68 PSMA עצמות : אין לראות קליטה פתולוגית של
    PSMA. סיכום : בלוטות קטנטנות ברטרופריטונאום ובבלוטה קטנה במדיאסטינום האחורי המראות קליטת

    ד

    • איעקב

      אהרלה
      אשלום,
      צריך להגיע בהקדם לבדיקה של האונקולוג\ית המטפל\ת
      כדי לעבור על הבדיקה ולראות ביחד עם הנתונים הנוספים האם מדובר בקליטות הקשורות לגידול או שמא נדרש בירור נוסף
      בהצלחה
      ד"ר דניאל קייזמן, מנהל היחידה לגידולי דרכי השתן, מרכז רפואי תל אביב סוראסקיה את תגובתו של הרופא

    • יעקב

      עקב שלום,
      אנא העבר את תשובתי.
      שלום רב,
      לא ניתן להתייחס באופן מעשי לבדיקה אחת מבלי להכיר את מהלך הטיפולים במחלתך.
      על פניו מהכתוב, יש צורך להתייעץ עם אונקולוג קרינתי לגבי התוצאות ודרכי טיפול אפשריות.
      בהצלחה,
      תומר
      ד"ר תומר חרס – מנהל רדיולוגיה /אורולוגיה בבית חולים רמב"ם

  16. גוני 1

    בן 72 נמצא במעקב של אורולוג לפני חצי שנה נמצא psa-5.04 לפני שבוע נמצא psa-6.4 האורולוג שלח אותי לבדיקת MRIשאלותי:1) האם לבצע גם בדיקת PET PSMA -איפה עושים ,האם זה פרטי ,כמה זה עולה ואיך מגיעים לבדיקה זו 2) בנוסף האם כדאי לבצע גם בדיקת דם K4-איך מגיעים לבדיקה זו

    • יעקב

      שלום נוי
      מקוה שבדיקת PSA באופן אופטימלי (לא רכבתה על אופנים ולא קימתה יחסי מין כשבוע לפני הבדיקה)
      בדיקת MRI ערמונית בדיקה חשובה ולפי התוצאות שלה ושל K4 נתן להחליט באם לבצע ביופסיה FUSION (ביופסיה מדויקת )
      תודא שזאת הביופסיה שתתבצע.
      PET/CT-PSMA היא בדיקה שיכולה בודאות די גבהה להעריך באם קימות גרורות – בדיקה זו קימת בסל הבריאות ו K4 (בדיקת דם -לא)
      בדיקת PET/CT -PSMA מבוצעת במחלקות של רפואה גריענית של בבתי החולים הגדולים (תתקשר לבית חולים הקרוב אליך )
      אתה צריך הפניה של האורולוג ואשור מהקופה לכסוי הבדיקה ואז לפנות לאחד מבתי החולים הגדולים.
      (עלויות באופן פרטי כדאי לברר מול המחלקה – להערכתי לא עולה יותר מעשר אלפים)
      במרכז : בליסון, שיבא תל השומר, איכילוב , בצפון -רמב"ם קימים עוד מקומות
      K4 את הבדיקה מבצע מכון פרטי (כנס בגוגל ל "בדיקת דם K4 )
      בהצלחה
      יעקב

  17. יפה

    בן 75 עבר ניתוח רדיקלי של הפרוסטטה לפני 5 שנים. מאז בהדרגה הPSA עולה והיום:0.56. בפט סיטי נמצאו מספר גרורות בעצמות והומלץ על טיפול הורמונלי הכולל : זריקות Decapeptyl אחת לחצי שנה וחודש לאחר הזריקה הראשונה כדורים Zytiga עם כל התוספות הדרושות. כשקוראים על כל תופעות הלואי, הטיפול מפחיד. לאיזו אבות חיים מצפים.
    השאלה: האם זה באמת כל-כך נורא? האם חייבים את הטיפול המשולב הזה? ההחלטה לקבל את הטיפול קשה…

    • יעקב

      יפה שלום
      התגובות הם שונות של החולים
      לטיפול הורמונלי תופעות לואי כגון גלי חום ,הזעות ועוד
      כדאי לשוחח עם רופא משפחה אך הנושא יותר חשוב ביותר הוא קרדיוסקולרי
      קיים קשר בין הטיפול ובין בעיות לבביות באם קימות לכן חשוב לידע את רופא משפחה.
      ישנם מספר תרופות הורמונליות מלבד זיטיגה ופרדיסון (אפשר לנסות לאחר אישורו של רופא משפחה )
      תשוחחו בבקשה עם אונקולוג על אפשריות נוספות .
      באם מספר גרורות קטן כדאי לשקול הקרנה

  18. יעקב

    אמיר
    חיפשתי באמצעות מילות מפתח LICOPEN AND PROSTAT CANCER ואכן יש קשר על פי מספר חוקרים.
    Based on these results, we hypothesize that the consumption of a diet rich in lycopene-containing foods reduces the aggressive potential of prostate cancer by inhibiting the neoangiogenesis that occurs in tumor development,” Dr. Giovannucci’s team reported online ahead of print in the Journal of the National Cancer Institute.
    התיחסויות לגבי ליקופן והשפעה על יצירת גידול סרטני בערמונית שלטענת המחברים קימת מניעה של התפתחות הגידול

  19. אמיר

    בוקר טוב רציתי לברר לגבי תוסף ליקופן לחולה עם סרטן הערמונית מנותח בניתוח רדיקאלי לערמונית האם התוסף יכול לעזור במניעת חזרה המחלה.כעת המצב יציב פסא מזה 9 שנים בלתי מדיד.

  20. יעקב

    הי רוני
    אני מציע שתגש לרופא משפחה ותדרוש בדיקת PSA בחודש הבא
    על מנת להתרשם לגבי דינמיות של ה PSA
    שבוע לפני הבדיקה לא כדאי שתרכב על אופנים ואל תקיים יחסי מין
    אתה יכול לפנות גם לאורולוג באופן פרטי אחרי קבלת תוצאות הבדיקה
    חשוב שיהיה לך אמון עם אורולוג שלך .
    (היות ולאבא שלך היה סרטן ערמונית לא היתי ממתין רבעון )
    אולי תוכל לקבל החזר מהקופה שלך .