הקמנו את הפורום כדי שאנשים יוכלו לשאול שאלות, להחליף דעות ומידע בין אחד לשני,, וכן להיוועץ ברופאים מומחים. (לרשימה לחץ כאן).

השואלים מתבקשים למסור מידע כמותי (במקרה שהתגלה סרטן- גליסון ו-PSA הכרחים), גיל ותאריכים (תאריך האבחון, מועד הניתוח, וכו') – הדבר יאפשר לקבל תשובות מהירות יותר ומדויקות יותר.

בפורום אתה יכול להציג את הכנוי שלך ללא שם משפחה או שם פרטי,
הדוא"ל שלכם לא יוצג אך ישמר באתר במידה ותרצו התיחסות מיוחדת לענינים מאד אישיים.

התגובות מופיעות בהזזה קטנה בדיוק מתחת לשאלותיכם, כך שניתן יהיה לזהות בקלות את שיוך התגובות לשאלות/תשובות.

אנו משקיעים מאמצים רבים כדי להעביר לשואלים תשובות אמינות ומעודכנות מפי מיטב המומחים, אבל אין אנשי העמותה או מי מטעמם אחראים בצורה כלשהי להשלכות של ההתכתבות כאן ואין היא בשום אופן תחליף להתיעצות עם רופא.

צור נושא חדש

1,648 תגובות
  1. דליה

    שלום לפורום

    ביוני 2017 אבא שלי, בן 71, אובחן עם סרטן ערמונית עם גרורות לעצמות. ה-psa ההתחלתי היה 4000. נשא של BRCA2
    אושפז עם כאבים עזים בגב ומצב כללי גרוע, כשל בכלייה עקב הסידן הגבוה וכו. החל טיפול הורמונלי וזייטיגה. היה שיפור משמעותי בהרגשה, ממש חזר לעצמו.
    בתחילה היתה ירידה תלולה ויפה של ה-PSA , אך בבדיקה האחרונה ירד רק מ-22 ל-17 בחודשיים.
    כעת נראה כי חזרו חזרו הכאבים בגב, לאחר שלא היו לו במשך חצי שנה.
    אקח אותו לבדוק PSA שוב, אבל בינתיים התחלתי לתהות אם התחליף ארביטרון של טבע לזייטיגה הוא האחראי על ההאטה בירידת ה-PSA.
    מעניין אותי איך חולים אחרים מרגישים עם התרופה החלופית, לראות אם זה צירוף מקרים או שחולים נוספים מבחינים בהבדל.
    תודה רבה.

    • itzyb

      שלום דליה
      אני לא רופא אך להערכתי יתכן שהכאבים אצל אביך לא נובעים משימוש בתכשיר הגנרי של טבע אלא מהמחלה עצמה. יתכן שהטיפול הפסיק להשפיע.
      מאחר וציינת שהוא נשא של Braca2 אז יש כמה אפשרויות טיפול המתאימות לנשאים כמוהו.
      אחת האפשרויות היא טיפול באולהפריב שנבדק בניסוי גם לחולי סרטן הערמונית שהם נשאי BRACA. את יכולה לקרוא על כך בכתובת:
      https://www.google.co.il/search?q=%D7%90%D7%95%D7%9C%D7%A4%D7%A8%D7%99%D7%91&oq=%D7%90%D7%95%D7%9C%D7%A4%D7%90%D7%A8%D7%99%D7%91&aqs=chrome.1.69i57j0.8247j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8
      בנוסף ישנם תכשירים כימוטראפיים היעילים במיוחד לנשאי BRACA (מסדרת הפלאטינום).
      לדעתי כדאי לך להתייעץ בנושא עם אונקולוג מומחה מהמעלה הראשונה לסרטן הערמונית.
      את יכולה גם להתקשר אלי.
      050-8228530 איצי

  2. שלמה

    שלום.
    בן 66, אובחנתי בנובמבר האחרון.
    בגלל PSA 5 לפני 11 חודשים, עברתי ביופסיה שקבעה גליסון 6 באונה הימנית. MRI מינואר קבע פריצה מינימלית של הקופסית כאשר כל האברים סביב נקיים.
    PSA מלפני שבועיים נותר 5. אורולוג החליט על מעקב, להגיע אליו בעוד ארבעה חודשים עם PSA חדש. האם החליט נכון?
    כמה אפשר לסמוך על שיטה זו במידה ו-PSA לא עולה?
    האם עלייה שלו מעידה בהכרח על התפשטות של גרורות?
    תודה.

    • יעקב

      הי שלמה
      אני מציע שתועץ גם באונקו./אורולוג
      בדיקת הדמיה שנותנת תשובה יותר ספציפית לגרורות היא PET/CT-PSMA באופן יותר גדול
      באיברים שונים של הגוף
      לא תמיד עלית PSA מצביע על גרורות
      אך מהירות שנוי המדד היא חשובה

    • itzyb

      שלום שלמה
      בנוסף למה שיעקב כתב אני מציע לך לקבל חוות דעת נוספת מאונקולוג/אורולוג מומחה לסרטן הערמונית

  3. אהרלה

    PECTASOL-C modified citrus pectin
    אשמח לקבל מאמרים על הניסיונות עם החומר הנ"ל לסרטן הערמונית

  4. אהרלה

    תוסף מזון מקליפות פרי הדר להורדת psa.
    בידיעות אחרונות של 7.2 מתפרסמת ידיעה על מחקר בטיפול בתוסף מקליפות פרי הדר שמקטין את רמת psa. גם דוקטור קייזמן מוזכר בידיעה. היכן ניתן להשיג את התוסף הזה?. או איך משתמשים בקליפות שנמצאות בהישג יד. אשמח לתשובה. אהרלה

    • יעקב

      הי אהרהלה
      המוצר PECTASOL-C modified citrus pectin מיוצר ע"י חברת ecoNugenics
      החברה נמצאת בקליפורניה ארה"ב
      המוצר בנסוי קליני בבית חולים מאיר תחת פיקוחו של ד"ר דניאל קייזמן
      למחקר זה התקבלו חולים עם קריטריונים מסוימים ומבוצע מעקב על השפעת התוסף –הם מבצעים בדיקת
      פרטים על המחקר אפשר לעיין בפירסום מכנס ASCO – המחקר לא הסתיים
      ממליץ שכל תוסף יהיה בידיעתו של הרופא המטפל
      אפשר לרכוש את המוצר באמצעות סוכנת החברה בארץ בשם ענת שטרן
      Astern@econugenics.com
      המוצר מגיע בצורת אבקה בקופסה – 550 גרם וכמות בהתאם למידה ספציפית מעורבבת עם מים
      שותים את התכולה על קיבה ריקה
      יש לי מאמרים מפורטים יותר באם תרצה אשלח בדוא"ל

  5. דוד

    שלום
    מתלבט אם להתחיל טיפול בזייטיגה !
    בן 63. אובחנתי באמצע 2017 עם סרטן ערמונית (גליסון 8, PSA 5.6 אך עלה מהר בשנה הקודמת). MRI הדגים תהליך נרחב מימין עם פריצה קטנה אחורית של הקפסולה. ב PET/CT חשד קטן למעורבות בלוטת לימפה אגנית מימין.
    הומלץ על טיפול הורמונאלי ארוך טווח (18-36 חודש) וטיפול קרינתי לערמונית ולניקוז הלימפטי באגן.
    ככיום, לאחר כבר 2 זריקות לוקרין והשלמת הטיפול הקרינתי PSA עומד כבר על 0.09 והמצב הכללי שלי טוב (למעט קצת גלי חום, קצת חולשה …).
    על בסיס תוצאות הניסוי הקליני של סטמפד הומלץ גם על התחלת טיפול של שנתיים בזייטיגה + פרדניזון. התרופה אושרה לי על ידי הקופה.
    מכיוון שלזייטיגה הרבה תופעות לוואי שנראות לא נעימות כלל, אני מתלבט ב"מחיר" (לא הכלכלי) של התחלת טיפול בזייטיגה: הסיכון של תופעות לוואי והשפעה על איכות החיים מול היתרונות שבטיפול.
    האם מי מהשותפים לפורם יוכל להבהיר את היתרונות שבלקיחת הזייטיגה לשיפור סיכויי ההחלמה ולהורדת הסיכון לחזרת המחלה ? או כל זוית ראיה אחרת שיכולה לעזור לי
    תודה
    דוד

    • יעקב

      הי דוד
      ליו"ר העמותה מר איצי באר נסיון עם התרופה
      פרטי התקשרות באתר שלנו

    • יעקב

      שלום
      תתקשר עם איציק באר מנהל העמותה 0508228500
      תתקשר אלי ביום א או יום אחר 03-6130028
      תודה

      • יעקב

        שלום
        לפי המחקר שילוב של זייטיגה + טיפול הורמונלי האריך חיי מטופלים עם לפחות 3 גרורות גרמיות
        במיפוי עצמות או גרורות בכבד ובריאה
        לפי המתקר הזייטיגה יעילה ל 50% מהחולים – ללא תופעות לוואי
        מאחר ואתה לא במצב הזה – ההתלבטות במקום

    • itzyb

      שלום דוד
      ראשית עלי לציין כי איני רופא. אני חולה עם ניסיון.
      לשם קבלת יעוץ רפואי יש להתייעץ עם הגורם הרפואי המוסמך.
      בקשר לשאלתך על שימוש בזיטיגה כבר עכשיו או להשאיר את השימוש בו להמשך, במידה ויהיה צורך.
      לדעתי האישית, אם אני הייתי במצבך, הייתי שוקל לדחות בשלב זה את השימוש בזייטיגה ולשמור אותו כאופציה למצב בו ה PSA יעלה למרות הטיפול הההורמונאלי הראשוני. (הכל בתאום עם האונקולוג המטפל).
      אני יודע שהנטיה בקרב הרופאים היא להציע את 2 הטיפולים בו זמנית אבל למיטב ידיעתי לא היה מחקר שבדק את האפשרות של:
      השימוש של טיפול הורמונאלי ראשוני יחד עם זייטיגה
      בהשווואה ל:
      טיפול הורמונאלי ראשוני לבד ובמידה וה PSA עולה אז להוסיף את הזייטיגה.
      אם אכן אתה לוקח את רק את הטיפול ההורמונאלי הבסיסי עליך להיות במעקב PSA הדוק וכאשר אתה מזהה עליה ב PSA עליך לפנות לאונקולוג המטפל ולסכם איתו על קבלת טיפול נוסף (שיכול להיות זייטיגה).
      אתה מוזמן גם לדבר איתי.
      050-8228530 איצי

  6. קובי ד

    אני אחרי ניתוח TURP בגלל אצירת שתן התוצאה מהפתולוגיה gs 3+4 =7 20 -25% מהריקמה area of gleaasons sgore 5 also present ftheadenocarcinoma occupies approximately 20-25off the fragments volume %לפני הניתוח psa 30 הבדיקה נערכה בזמן אצירת שתן מיפוי עצמות תקין.האונקולוג קבע שאני שייך לקבוצת חולים intermediate hight risk לחזרת המחלה והמליץ על טיפול קרינתי חיצוני דפיניטי משולב עם טיפול הורמונלי לשנה וחצי זריקת zoladex la inj כל 3 חודשים 10.8 mg וכדורים למשך חודש casodex אני אמור להתחיל בהקרנות בעוד כחודש וחצי 30 טיפולים יומיים
    אני מבולבל וחושש
    שאלתי מה תופעות הלוואי להקרנות מה תופעות הלוואי לזריקות
    מה הסיכוי לריפוי המחלה אני בן 68

    תודה למגיבים

    • יעקב

      הי
      הטיפול של הקרנות לא מכאיב
      קימות תופעות לואי לזריקות הורמונליות – היותר שכיחות -הם : גלי חום, עיפות
      טיפול הורמונלי גורם לירידה בטסטטרון (ירידה בחשק מיני) ועוד
      מציע שתבצע הדמית -PSMA PET/CT רגישה יותר וספציפית למחלה
      הקרנות של ערמונית או או מיטת ערמונית ?
      בכל מקרה הטכנולוגיה יצרה דיוק קרינתי טוב יותר ופחות תןפעות לואי

  7. אבי

    בן 71, בריא, ב- PSA 6 כריתה רדיקאלית עם קופסית שלמה ב- 2009. תוצאות ביופסיה (ערמונית בממדים 3X4X5 ס"מ ובמשקל 63 גרם, מכוסה קופסית חלקה עם שלפוחית זרע. אונה ימנית בצבע שחור, אונה שמאלית בצבע ירוק, בחתכים רקמה אפורה קשרית):
    Prostatic adennocarcinoma, geleason score 6 (3+3) present in right lobe and involving aprox. 10% of tissue submitted (maximal tumor dimention 1.2 cm). There is no perineural or capsular invation. Apex, bladder neck, periurethral area, seminal vesicles are free of tumor.No evidence of extraprostatic extension. In addition, areas of high grade pin and foci of non specific granulomatous prostatitis are identified
    במעקב PSA בארץ ובחו"ל תוצאות עם מגמות הפוכות:
    2014 – בארץ קטן מ- 0.03, בחו"ל קטן מ- 0.02
    2015 – בארץ 0.05, בחו"ל קטן מ- 0.02
    2016 – בארץ 0.04, בחו"ל קטן מ- 0.01
    2018 – בארץ 0.07, בחו"ל קטן מ- 0.008(!!!).
    מה מצבי? מה לעשות?
    תודה.

    • יעקב

      הי אבי
      מציע שתברר האם הבדיקה בוצעה באותה מעבדה בחו"ל
      העליה שלך מ 2014 ל 2018 היא איטית מאד
      היתי מבצע את הבדיקה כל חצי שנה ובמידה העליה תאוץ ותגיע לערכים של 0.2
      היתי פונה לאונקולוג

  8. אלי

    שלום
    אפשר בבקשה הסבר? אין רופא זמין כעת
    ==========================================
    בדיקת CT דיאגנוסטי בוצעה ללא הזרקת חומר ניגודי תוך ורידי:
    ==========================================
    בטן ואגן : מודגמת קליטה פתולוגית של PSMA בהיקף האונה הימנית והשמאלית של הערמונית בגודל כולל של כ- 3.2 ס"מ
    בעיקר בבסיס הערמונית ובנגע נוסף פריפרי באפקס האחורי בקו האמצע, בגודל כ- 0.7 ס"מ.
    הכבד בגודל תקין, מרקמו אחיד.
    טחול לבלב ואדרנלים תקינים.
    הכליות במימדים תקינים. אין עדות להידרונפרוזיס.
    בלוטות קטנות ברטרופריטונאום
    מודגמת הרחבת האאורטה הבטנית התחתונה עד 3 ס"מ.
    אין עדות לבלוטות מוגדלות באגן ובמפשעות.
    . – עצמות : אין לראות קליטה פתולוגית של . PSMA 68GA ללא עדות לתהליך הרסני
    סיכום : תהליכים בערמונית המציגים רצפטורים ל .AMSP-
    ==========================================
    PET MRI
    =====================================
    בטן ואגן : מודגמת קליטה פתולוגית של PSMA בהיקף האונה הימנית והשמאלית של הערמונית בגודל כולל של כ- 2.3 ס"מ בעיקר בבסיס הערמונית ובנגע נוסף פריפרי באפקס האחורי בקו האמצע, בגודל כ- 7.0 ס"מ. הכבד בגודל תקין, מרקמו אחיד
    . טחול לבלב ואדרנלים תקינים
    . הכליות במימדים תקינים. אין עדות להידרונפרוזיס.
    בלוטות קטנות ברטרופריטונאום
    מודגמת הרחבת האאורטה הבטנית התחתונה עד 3 ס"מ
    . אין עדות לבלוטות מוגדלות באגן ובמפשעות
    . עצמות : אין לראות קליטה פתולוגית של PSMA 68GA ללא עדות לתהליך הרסני
    . סיכום : תהליכים בערמונית המציגים רצפטורים ל-AMSP.

  9. רחל

    התייעצות
    בעלי אובחן בסרטן הערמונית בתחילת 2014, גליסון 8 , PSA 37
    לא ביצע PET CT אלא רק מיפוי עצמות ו CT לאחר הגילוי לא נמצאו גרורות.
    הוא קיבל 36 זריקות זולדקס ועבר 41 הקרנות, בבדיקת הדם שלו ב יולי 17 היה PSA 0.02
    בבדיקת הדם שלו היום PSA 0.08 טסטטסטורון 1.36.
    מה מומלץ לעשות?

    • יעקב

      רחל
      כאשר ה PSA יעלה מעל 0.2 היתי מבקש הפניה מרופא אונקולוג /.אורולוג לבדיקת ספציפית
      בשם PET/CT-PSMA (הדמיה רגישה )
      כמו כן המלצה לטיפול בהורדת PSA אחרי ביצוע הדמיה

  10. דן

    שלום רב
    ירידת PSA מ – 6 ל – 0.25 לאחר זריקה ראשונה של דקפפטיל היא אופיינית או חריגה
    תודה

  11. אדם

    לפני כ7 חודשים גילו אצלי סרטן הערמונית
    עשו ביופסיה. 3+4 = גליסון 7
    PET CT – ללא גרורות ממוקם רק בבלוטה בלבד.
    ללא חריגה מהקופסית – ללא ממצאים סביבתיים.
    ניתוח להסרת הערמונית בשלמות.
    מאז כל 3 חודשים נערכה בדיקת PSA . ובשתי הבדיקות והתשובות היו זהות 0.02 >
    השאלות:
    1. האם ניתן לומר בשלב זה שההחלמה מהסרטן הנ"ל היא מלאה?
    2. האם בשלב מסויים ניתן לומר החלמה מלאה מסרטן זה ואני ככל האדם?
    3. האם סרטן זה ניתן לטיפול גם אם הוא חוזר אחר הניתוח, הוא כמו מחלה כרונית, שיש לו טיפול , או שבשלב מסויים אין יותר טיפול, וכל הטיפולים הם בגדר הארכת החיים לזמן מסויים?
    4. האם דליפת שתן לאחר שיפור משמעותי אבל עדיין קיימת – היא תופעת לוואי, אחר שבעה חודשים וזה נורמלי? האם יש דרכים נוספות לטפל בזה חוץ מתרגילי קוגל? וחוץ מניתוח? מה זה הפיזיוטרפיה? והיכן ניתן לקבל פיזיוטרפיה?
    5. האם ישנו מרכז רפואי שמתמחה בענין תופעות הלוואי מניתוח זה, כגון דליפת שתן, וכן אי אונות?
    6. שמעתי על בדיקה גנטית – האם יש לה משמעות לגבי אחר שכבר עברתי ניתוח? או שזה מיותר.
    7 האם בדיקת PT CT לפני הניתוח היא סורקת את כל הגוף מגרורות, האם ממילא זה נחשבס בדיקה כללית שאין גידולים סרטניים באופן כללי בגוף? או שזו הייתה בדיקה ספיציפית על גרורה מסוג זה של סרטן הערמונית?
    מצטער על רבוי השאלות- אבל אודה לך מאד מאד על תשובתך.

    • יעקב

      הי אדם
      1. במידה ה PSA שלך יהיה באותה רמה שצינתה מספר שנים תוכל להיות אופטימי
      2.תעבור מספר שנים ואז אפשר להתיחס בהתאם- כרגע אתה כמו כולם
      3.יש הרבה מאד תרופות שנמצאות עבור חולים .וחלק גדול מהחולים חיים שנית ארוכות
      המחלה עדיין לא כרונית ,אך ישנם אופציות רבות : הקרנות ותרופות מאריכות חיים מסוגים שונים
      ויש כתרופות שיחזיקו שנים רבות מאד עד לשנוי בתרופה
      מכיר אנשים שחיים מעל 20 שנה אחרי גלוי
      4.זליגת שתן לרוב משתפרת אחרי שנה
      תדבר עם האורולוג על הטיפול שאתה מבקש – קרוב למקום מגורך (או בדוק עם הקופה שלך )
      5.ישנם רופאים אורולוגים המתמחים בתופעות שצינתה – לרוב בכל בית חולים קיים מומחה שאותו אתה מבקש
      6.בדיקה גינטית -לרוב כאשר המחלה מגיע לשלב מתקדם , נבדיקה מצביע על מוטציות -יש חברות שבודקות גם אגרסיביות
      7.בדיקה ספציפית לערמונית היא PET/CT-PSMA היא מבוצעת בחללק ניכר מהגוף ( בדיקת
      אין מה להצטער – תתענין ותשאל – אנחנו עורכים מפגשים של קבוצות תמיכה
      ובמאי ערך יום עיון לחולי סרטן ערמונית בשיבא

  12. אלי

    שלום
    צריכים לעשות בדחיפות pet psma – בשל גילוי גידול והפניה.
    יש לנו תור רק לסוף שבוע הבא
    איפה בארץ אפשר לקבוע "מהיום למחר"?
    תודה

    • יעקב

      הי אלי
      תנסה לפנות לבתי החולים הגדולים
      רמב"ם
      בליסון
      איכיוב
      שיבא הדסה עין כרם
      ובדוק אתם

  13. אהרלה

    בהמשך להתכתבות הקודמת הנה ריכוז כל המידע:
    בן 71.5
    גליסון בביפוסיה 8 בתחלית 2014
    PSA לפני התחלת טיפול 36, בתחלית 2014
    3 שנים זריקות זולדקס עד אוקטובר 2016
    41 הקרנות במהלך 2014
    מדידת PSA באוגוסט 2017 0.02
    מדידת PSA ינואר 18 0.11
    מה מציע לעשות? מתי לעשות בדיקת PSA נוספת?
    האם יש מצב של טעות בבדיקה?
    תודה על העזרה

    • יעקב

      הי אהרהלה
      1. תאריך לבדיקת PSA – כ 3 חודשים מהאחרונה
      2. טעות בבדיקה תתברר כאשר תבצע את בדיקת PSA הבא
      3. תצטרך לשוחח עם האונקולוג על חזרה לטיפול במידה ה PSA יכפיל את עצמו תוך 3 חודשים

  14. אהרלה

    עליה ב PSA
    בבדיקה באוגוסט 17 PSA 0.02
    בבדיקה בינואר 18 PSA 0.11
    האם יש מקום לדאגה?
    תודה מראש, אהרלה

    • אהרלה

      שכחתי להוסיף בן 71 , הפסקת טיפול בזולדקס לפני שנה וחצי

      • יעקב

        אהרלה
        אמנם הוספתה קצת אינפרמציה אך היה כדאי לדעת :
        מה היה הגליסן אחרי ביופסיה , מה היה ערך של PSA שהתחלתה עם זולדקס ׁ(לכמה זמן היתה מטופל ?)
        להערכתי כאשר ה PSA מגיע ל0.2 יש לפנת לאנקלוג עם כל הנתנים על התפתחות המחלה
        האם ביצעתה הדמיה מדויקת כיום בסל PET/CT -PSMA
        (במספרים גבהים מ0.2 אפשר לקבל תמונה על מצב הנבדק )

  15. מאור

    שלום!
    שאלה חשובה לאבא שלי התגלה סרטן הערמונית שהגיע גם לאזור הלימפה הרופא נתן לו כדורים בשם ביקאלוטמיד למשך 30 יום
    לפני הזריקות וההקרנות.
    הכדורים גורמים לאבא שלי דיכאון וחוסר שינה האם יש תחליף לכדורים או משהו נוסף שיכול לאזן את המצב?
    תודה.

    • יעקב

      הי מאור
      העברתי את השאלה לרופא
      אך ללא ידיעה מה המצב הבריאותי שלך קצת לתת תשובה
      אישית היתי מנסה לקחת תוסף טבעי שמשפר את היכולת להירדם
      בהועץ עם איש מקצוע -וכדאי שכל הכדורים והתוספים שאתה לוקח יהיו ידועים לרופא
      או איש מקצוע אחר
      (תנסה לדבר עם הרופא שנתן לך את המרשם מה הוא מציע )

    • ד"ר דניאל קייזמן

      שלום
      לטיפול הורמונלי נוגד טסטוסטרון כגון כדורי ביקאלוטמיד או זריקות יש תופעות לוואי כולל אלו המתוארות
      צריך לשוחח על כך עם הרופא המטפל, יש אפשרות לנסות מספר אמצעים מתחום הרפואה המשלימה כדי לנסות להקל על תופעות הלוואי
      ספציפית הכדורים המתוארים לרוב ניתנים למשך חודש ולאחר מכן ממשיכים עם הזריקות בלבד
      בהצלחה
      ד"ר דניאל קייזמן

  16. קרן

    שלום רב
    לפני שחצי שנה התגלה כי אבי חולה בסרטן הערמונית ובבדיקת ביופסיה מדד הגלקיסון היה 7 (3+4 ) , בבדיקת PETCT שנערכה אף היא בחודש יולי לא נראה שהיו גרורות. לאחר מכן נשלחנו לבדיקת MRI על מנת להחליט האם לבצע ניתוח (הגידול מאוד גדול) ועל פי הצילום (ללא פענוח) היה נראה כי הגידול נמצא בדפנות הערמונית אך לא יצא מהקפסולה והוחלט על ידי האונקולוג להתחיל הקרנות + טיפול הורמונלי. את הטיפול ההורמונלי אבי התחיל לפני כחודש וחצי. לפני כשבועיים הגיעו תוצאות הפענוח בו נקבע כי הגידול יצא מהקפסולה! חזרנו עם התוצאות של הפענוח לרופא המטפל אך הוא המשיך באותו קו של הקרנות (שטרם התחלנו) והורמונלי
    על פי הכתוב באתר נראה שיש חשיבות גבוהה מאוד לאבחון המחלה ורמת התפשטותה טרם התחלת טיפול ולכן תמוה בעיננו שהרופא לא שלח אותנו לבדיקה חוזרת של PETCT, על מנת לדעת מהי רמת ההתפשטות.
    כמו כן, מהן הסטטיטיקות שיש בנוגע לסרטן שיצא מהקפסולה לבין זה שהופך לגרורתי
    מה הייתם ממליצים לנו לעשות?
    תודה

    • יעקב

      הי קרן
      כאשר ישנם גרורות מרובות הטיפול הוא הורמונלי
      כאשר מספר הגרורות קטן מקרינים את הגרורות עצמם בשילוב טיפול הורמונלי
      לעתים כאשר אין גרורות מבצעים קרינה במיטת הערמונית מטרתה למנוע הישנות המחלה.
      זה על פי ידע אישי
      את לא ציינת האם הבדיקה היתה PET/CT רגילה או ספציפית PET/CT PSMA אשר הצלחתה תלויה ב PSA של הנבדק
      כאשר אבא תחת טיפול הורמונלי כנראה שה PSA שלו ירד לכן יש לבדוק את המדדים שלו
      היתי ממליץ שתקבלי דעה נוספת מאורו/אונקולוג מומחה לסרטן ערמונית
      לגבי סטטיסטיקה שאת מבקשת להסיק על % שבהם מעבר מחוץ לקפסולה יהפך לגרורות
      לא מכיר מחקר מסוג זה
      אך ישנם לא מעט אפשרויות לטפל באביך

  17. 😊

    70 פלוס.בריא בכללי.ניתוח הרניה בהרדמה מקומית לפני כמה חודשים ומאז קטטר.לא בדקו או טיפלו בערמונית לפני הניתוח.פי ס א היה נמוך אחכ גבוה אחכ נמוך ושוב גבוה במשך שנה פלוס.
    הומלצה ביופסיה שנדחתה עקב דלקת כלשהי בגוף וקבלת אנטיביוטיקה.כעת בזמן שעובר…שוקל לא ללכת לביופסיה בכלל ולפנות לרפואה אלטרנטיבית…
    לא לתגובות מפוחדות אבל אשמח לפידבק ענייני.
    תודה

    • יעקב

      הי
      האינפורמציה שאתה מוסר על ה PSA היא מאד כללית מציע שתגש לרופא אורולוג
      עם תוצאות ושיבדוק אותך גופנית (מישוש ערמונית)
      על פי המלצותיו תוכל לבצע ביופסיה במידה והוא יחליט שאכן כדאית הבדיקה
      באם התהליך הזה בוצעה קימות סוגי ביופסיות שונות (מבחינת דיוק )FUSION היא המומלצת
      לגבי החלטה שלך לבצע טיפול אלטרנטיבי היא לא ברורה
      כי אין לך תשובות מבדיקה …?
      לרוב טיפולים אלטרנטיבים הם במקביל ולא כטיפול עיקרי …….

  18. אאארי

    גילי 71, בריא. ב- 12.2010 כריתה רדיקאלית של הערמונית בניתוח פתוח שהוגדר כמוצלח, ביופסיה הראתה 6/3+3, קופסית הערמונית הוצאה שלמה. האם תוצאות ה- PSA שמאז הניתוח, צריכות להדאיג אותי:
    2011 – קטן מ- 0.01
    2012 – קטן מ- 0.01
    2013 – קטן מ- 0.03 בשיטה חדשה
    2014 – קטן מ- 0.03 כנ"ל
    06.2015 – קטן מ- 0.03 כנ"ל
    12.2015 – 0.05 כנ"ל
    12.2016 – 0.04 כנ"ל
    08.2017 – 0.06 כנ"ל
    09.2017 – 0.05 כנ"ל
    01.2018 – 0.07 כנ"ל
    תודה.

    • יעקב

      הי אארי
      הערך ה PSA שמתחיל להדאיג הוא 0.2
      קצב הכפלת הערך של PSA הוא פרמטר חשוב במיוחד
      קצב הכפולה אצלך הוא איטי (מספר שנים)
      במספרים קטנים הודאות על שנוי מגמה ימדד בקריאות עתידיות

  19. דן

    שלום
    מה ידוע לך על הזרקת היידרוגל ( ספייסר) לפני הקרנות ?
    אם יש משהו בפורום שקבל את הטיפול הנ"ל אודה לו באם יחזור אלי למייל CARAT3@GMAIL.COM
    תודה

    • יעקב

      הי דן
      ראה את תשובתו של שוקה – מר' יהושוע אליעזר
      "אני מניח שהשימוש במילה הזרקה מטעה והכוונה כנראה לתרסיס.
      אם זה כמו שאני חושב, אזי לא נראה לי שזה לשימוש לפני הקרנות, אלא במרווח שבין הקרנה להקרנה
      על מנת לטפל באזור החיצוני המוקרן, ישנם עוד מוצרים כמו Xclair cream או Biafine בהם השתמשתי
      כאשר עברתי הקרנות.
      כמובן עשיתי זאת בין ההקרנות ולא לפני ההקרנות, זה פשוט מרגיע את האזור החיצוני שהוקרן.
      ראה תרסיס הידרוג'ל ותחבושות סטריליות לטיפול בכוויות "

  20. חסוי

    שלום יעקב,
    האם ניתן לרפא את המחלה כאשר הנגע פרץ את קופסית הערמונית?

    • יעקב

      הי חסוי
      בשלב זה אני לא מכיר שיטות רפוי למחלה אשר מחוץ לערמונית
      אך מכיר לא מעט תרופות אשר יכולות לשלוט במחלה במשך שנים ארוכות
      יעקב

  21. יוסי

    שלום רב,
    ביצעתי בדיקת mri ערמונית להלן הממצאים. אשמח לדעת מה משמעותם:
    ערמונית מוגדלת, עם שינויים של BPH; ממידי הערמונית 4.7 *
    3.6 *5.1
    בהיקף הערמונית אין עדות לממצא מוקדי המדגים רסטריקציה בדיפוזיה.
    במרכז הערמונית ZT ממצא מוקדי היפואינטנסי קטן בקדמת הערמונית קרוב לאפקס, מגיע בקוטרו ל-8 מ"מ ומדגים רסטריקציה קלה ב- CDA אם כי ללא סינגל מוגבר בסדרות דיפוזיה.
    עקב כך ייתכן שמדובר ב 3 PIRADS .
    פרט לכך ב- ZT מספר נודולים רגרניטיביים שנראים מוגדרים עם קפסולה.
    אין עדות לפלישה חוץ קפסולרית. שלפוחית הזרע, שלפוחית השתן, הרקטום והמבנה הגרמי ללא ממצא.
    בנוסף אין עדות לבלוטו מוגדלות.
    התרשמות:
    אין עדות לממצא מוקדי חשוד לשאתי. לציין ממצא מוקדי היפואינטנסי ב- 2 T בקדמת ה-ZT האינפריורי בגובה בין ה- DIM GLAND לאפקס המדגים רסטריקציה קלה בדיפוזיה כמתואר שייתכן 3 PIRADS. השאר כמתואר.

    • יצחק

      שלום לך
      המסמך דורש התייחסות מפורטת של רופא אורולוג מומחה בנושא הערמונית.
      מתוך הסיכום ניתן להבין שלא נמצא מוקד סרטני (שאתי) אם כי להבנתי חשד לכל מיני ממצאים אחרים. אלה אמורים להיות מוסברים לך ע"י אורולוג, כאמור.
      (לידיעתך הכותב אינו רופא)

  22. אלי

    בהמשך למכתבי הקודם,,היות ואין לי ביטוחים רפואיים ,אלה ביטוח רגיל של קופת חולים מאוחדת,ההאם אתה ממליץ לי לעשות ביופסיה באופן פרטי או להמתין לתור שלי בבית חולים וולפסון,והאם אתה ממליץ לעשות ביופיסה שם, בתאריך 10 לינואר 2018,

    • יעקב

      אלי
      אנא ברר באיזה סוג של ביופסיה
      יבוצע בבית חולים
      הטובה ביותר היא fusion
      שכוללת mri ואולטראסאונד אחרי זה ביופסיה רוויה
      הרבה דגימות
      תעקוב אחרי PSA

  23. אלי

    שלום אני בן 62 לפני כשלושה חודשים גילו אצלי רמה של PSA ברמה 14.2 האורורולוג שלי נתן לי אנטיביוטיקה ולאחר מיכן הרמה ירדה 9.95 .היא ביקשה ממני לעשות בייופסיה,,לצצערי אני מחכה מאז כחודש והתור הכי קרוב זה לעוד חודש בבית חולים וולפסון,כשה כול בתי חולים האחרים צריך להמתין בןן 3- 4 חודשים,בתקופה הזו שאני ממתין , קורים לי דברים שלא קראו לי קודם,למשל כול איזור המפשעה, האשכים,ואיזור הישבן,מאוד שורף,וצורב לי,חולשה במהלך הליכה,אי יציבות עם חושר שווי משקל,חולשה בכול הגוף עם תחושה שעומד להתעלף,,המקרה הזה מלווה אאותי כחודש,וכול זה בהמתנה לביופסה,,אשמח לקבל עזרא ותשובות או הפניות כול שהם,,תודה מראש,,מחכה לשמוע בקוצר רוח,,,אלי תודה

    • יעקב

      הי אלי
      לגבי ביופסיה תנסה במכון פרטי אולי אז תוכל להקדים לדוגמא
      באסותא
      לגבי סימפטומים שאתה מתאר כדאי שתבצע בדיקות דם מקיפות ותועץ ברופאת משפחה

  24. יבגני

    שלום.
    אני בן 66 ולפני כחודש עברתי כריטה רדיקלית של ערמונית וכמובן יש לי עדיין צריבות קלות יחסית ובריכת שתן קלה-בינונית.
    השאלה שלי האם בריכת שתן תשאר לתמיד או זה יעלם כליל?
    תודה.
    יבגני.

  25. חסוי

    שלום יעקב,
    בעלי 64, לאחר ניתוח דה וינצ'י, שלב T3b, גליסון 4+3
    רציתי בבקשה לשאול:
    1. מה הסיכון של חזרת המחלה או
    או השארות שרידים של המחלה בשלב
    בשלב כזה (לאחר הסרה)?
    2. אם יש סימנים לעליה ב PSA בתוך שנה לאחר הניתוח, מה המשמעות והאם ניתן עדיין לרפא את המחלה בכלל?

    • יעקב

      הי חסוי
      מעקב של PSA היא הדרך הטובה ביותר על התקדמות המחלה באם בכלל
      ה PSA לא בהכרח יעלה אחרי שנה
      מהירות שנוי ה PSA הוא פרמטר חשוב לגבי המשך טיפול , באם המחלה חוזרת אחרי ניתוח
      אפשר לטפל במחלה תקופה ארוכה מאד עם טיפולים הורמונלים ואחרים .
      קיים לעתים רפוי סרטן ערמונית כאשר המחלה בקופסית הערמונית בלבד והניתוח הסיר את הנגע הסרטני .

  26. מיכל

    * טיפול תרופתי ללא ביופסיה?*
    אבי בן 85. סובל כבר מספר שנים מדליפת שתן הולכת וגוברת. כתוצאה מנסה לשלוט בכך ע"י שתיה מינימלית של פחות מחצי ליטר ביום בלבד (לא עוזרים כל שכנועינו והסברינו).
    בחצי שנה האחרונה בעיית הדליפות גברה והוא משתמש בטיטולים. לאחר פניה לאורלוג והפניה לבדיקת PSA התקבלה תוצאה חריגה של PSA 300. כעבור חודשיים בדיקה נוספת נתנה תוצאות דומות.
    האורולוג מציע כעת מתן טיפול תרופתי (הורמונלי כנראה) באופן מיידי. הוא מציע לא להמתין לביופסיה אשר התורים אליה לוקחים כחודשיים ואיבוד זמן יקר. יתר על כן אף מציע לוותר בכלל על ביופסיה עקב הסיכונים מעצם הבדיקה. אבי אמנם מבוגר מאוד, ללא מחלות רקע דרמטיות, מתהלך עם הליכון, אך עדיין צלול וחשובה לנו איכות חייו.
    אני קוראת מידע רב בנושא כמובן, ובשום מקום לא ראיתי מצב שמדלגים על שלב הביופסיה לפני תחילת הטיפול. עד כמה זה נהוג? מה הסיכונים בטיפול תרופתי ללא ביופסיה?
    תודה רבה ורק בריאות, מיכל

    • יעקב

      הי מיכל
      אפשר לבצע הדמיה רגישה שיכולה לתת תשובה לגבי גרורות
      PET/CT PSMA נדמה לי שבדיקה כזאת יותר קלה (לא חודרנית)מביופסיה
      PSA שלו גבהה מאד ולכן כנראה המלצתו של אורולוג להתחיל טיפול מחשש לגרורות
      לגבי טיפול הורמונלי כדאי לדבר עם רופא משפחה שמכיר היטב את אבא שלך
      לטיפול תופעות שיכולות לפגוע באיכות חיים.(לעתים בעיות קרדיו -וסקולריות )
      קבלי יעוץ אונקולוגי בנוסף
      יעקב

  27. אשריקו

    שלום רב,
    הוחלט שאעבור כריתה רדיקלית של הערמונית באמצעות ה"רובוט" "דה וינצ'י". על כריתות נוספות סביב הערמונית אם יהיו, יוחלט לאחר שיהיה לי
    צילום אמ.אר.איי ובזמן הניתוח- לפי התצוגה. עדיין אין לי תאריך לניתוח, הגילוי מאמצע 11.2017. אודה אם תוכלו לומר לי בבקשה מי הם הרופאים
    המיומנים ביותר בניתוח כזה באזור המרכז. אני בן 66, יש לי גליסון 6, פי.אס.איי 4.5 ונפח 28 סמ"ק. אפשרויותי הן בבילינסון או באיכילוב או בבית
    חולים פרטי כמו אסותא, הרצליה מדיקל סנטר וכד'.
    תודה ובכבוד רב,
    אשריקו

    • יעקב

      אשריקו
      ניתוחים רובוטים מבצעים בבתי חולים גדולים (גם בשיבא, הדסה עין כרם ועוד ) במרכז
      בחירה צריכה להתבצע על פי נסיון של המנתח ו% הצלחה
      בקש את שמות מנותחים שהיו במצבך ממעומדינים פוטנציאלים לניתוח או/ו תיצור קשר עם קבוצת
      תמיכה במרכז (אבי סרנגה- מנהל קבוצת תמיכה במרכז ) בקש שיקשר אותך עם מנותחים רובוטים
      ושוחח אתם
      אנחנו לא ממליצים על רופאים
      בהצלחה
      יעקב
      תלמד את כל תופעות לואי אפשריות שעלולות לקרות