תגובות 31-45

תגובות: | 345 – 331 | 330 – 316 |
315 – 301 | 300 – 286 | 285 – 271 | 270 – 256 | 255 – 241240 – 226 | 225 – 211210 – 196195 – 181180 – 165165 – 151150 – 136 | 135 – 121 |120 – 106 | 105 – 9176-90 |  61-7546-6031-4516-30 |  1-15

45

מאת יעקב:

22 ביולי 2010 בשעה 17:37

לד"ר רענן טל

1 שמירת על אורכו של הפין אחרי ניתוח מה הדרך נטובה ביותר

2. מתי אפשר לצפות לאורגזמה כאשר טיסטסטרון נמוך

44

מאת יעקב:

22 ביולי 2010 בשעה 17:01

לד"ר אלי רוזנבאום

רופאת משפחה שלי ד"ר אירנה א שאלה אותי לגבי השפעות ותופעות לואי של AVODART

לי זכור שהתרופה משפיעה על מיניות ולאחרונה

ראיתי פרסום המקשר את התרופה לבעיות קרדיאווסקולריות

אך אני לא בטוח באם יש פרסומים על הנושאים אלה בעברית

43

מאת יעקב:

21 ביולי 2010 בשעה 18:45

הי משה

בדיקת גמישות הפרוסטטה וביופסיה הם בדיקות שונות

בדיקת גמישות מבוצעת באמצעות אצבע של הרופא דרך הרקטום

ביופסיה היא דגימה של ריקמות אותם לוקחים למעבדה לבדיקה

תחת מיקרוסקופ ואז בעצם מבצעים פתלוגיה

כמובן שערמונית גמישה וחלקה היא רצויה

ההבדל בין שתי בדיקות יכול לנבוע ממישוש שונה של שני הרופאים

עם קבלת תוצאות הפתלוגיה תוכל להיות יותר ודאי

אך מיעץ להמשיך לעקוב אחרי PSA

42

מאת מד"ר דני קרת:

18 ביולי 2010 בשעה 23:44

,תגובה לרובי מד"ר דני קרת

שלום רובי, לחלק, אם לא למרבית התופעות לוואי שאתה חווה יש מענה טוב ברפואה הקונבנציונלית (ג'ל מאלחש לפה או שטיפות עם סטרואידים בצורה כלשהי- אתגר את הרופא שלך). מנקודת מבט של רפואה טבעית, הייתי מנסה שטיפות פה עם תה מרווה שלוש פעמים ביום. חלוט מספר עלים בכוס מכוסה למשך 5-10 דקות וגרגר (אפשר בהמשך גם לבלוע). כמו כן ממליץ על תוסף המכיל ויטמינים מקבוצה B- למשל B-Rest של נוטרילייף , המכיל גם ויטמין C. כדור אחד פעם ביום.

בהצלחה

ד"ר דן קרת M.D., N.D

בברכת בריאות,

דני קרת

41

מאת משה:

17 ביולי 2010 בשעה 8:44

המשך שאלה משה על ידי אילנה

תודה תודה על התשובה המהירה

שאלתי היא – בבדיקה אצל האורולוג – ברקטום – רשם ערמונית מוגדלת 1 – במרקם מוצק

בביופיסה – עשו גם בדיקה ברקטון – ושם יצא ערמונית מוגדל 1 + גמישה וחלקה.

ולפי מה שקראתי מתשובתך מירקם הערמונית במישוש ידני צריך להיות גמיש ואלסטי

איך יתכן שאצל האורוגול יצא – במרקם מוצק – ובביופסיה גם בבדיקה ידנית – יצא גמישה ולקה – האם גמישה וחלקה זה בסדר.

מחכה לתשובה

ושבת שלום

40

מאת פרופסור סידי:

15 ביולי 2010 בשעה 14:05

סליחה על המענה באיחור (הייתי בחו"ל).

באשר לשאלה, מימצא ידני של ערמונית במרקם מוצק, מהווה לכשעצמו אינדיקציה לביצוע ביופסיה של הערמונית, גם בנוכחות ערכי PSA תקינים.

מירקם הערמונית במישוש ידני צריך להיות גמיש ואלסטי.

ערכי PSA הגבוהים עלולים לנבוע מדלקת בדרכי השתן ובערמונית, ולכן חשוב לקבל ערכי PSA סריילין (לאורך זמן).

יחד עם זאת, דלקות בדרכי השתן ובערמונית לרוב מלוות בתסמינים, כגון דחיפות ותכיפות במתן שתן, צריבה וכאבים בהשתנה.

במקרה הנדון יש בבדיקת שתן לכללית 10 תאי דם לבנים ואדומים בשדה בהגדלה גבוהה, אך לא צורפה תשובת תרבית שתן.

מבחינה מעשית, אני ממליץ להתקדם בבירור עם ביופסיית ערמונית (לאור הממצא המישושי), וזאת לאחר טיפול אנטיביוטי אם תרבית שתן חיובית.

אשמח לענות על שאלות נוספות אם תתעוררנה.

פרופ' עמי סידי

39

מאת רובי:

11 ביולי 2010 בשעה 23:50

ראשית, ברצוני להודות לאתר על המענה המהיר שקיבלתי לשאלותיי הקודמות.

אני סובל מגרורות בריאות ומטופל בכדורי סוטנט, הגורמים לי, בין היתר לתופעות לוואי קשות כגון אובדן חוש הטעם, כאבים בלשון, בחניכיים, בלחיים הפנימיות בחלל הפה וכן לעייפות קיצונית.

שאלתי: האם יש טיפול הומאופתי שיכול לסייע לי כנגד תופעות הלוואי הללו?.

בתודה מראש,

רובי

38

מאת יעקוב:

11 ביולי 2010 בשעה 8:57

שלום משה

בדיקת דם מושפעת מזהום ומקיום יחסים לפני הבדיקה PSA

התוצאה שלך בבדיקה שלך היא חשודה כי היא גבהה מנורמה

האם ביצעתה בדיקה כזאת בעבר ומה היה רצף תוצאות

בדיקת דם נוספת שלפעמים מבקשים אורולוגים FREE PSA

ויכולה לעזור באבחנה

הרופא שלך יכול לדעת לפי בדיקות שתן ודם באם יש זהום

החלטה של אורולוג לביופסיה

ביופסיה שאותה ממליץ האורולוג תאפשר לבצע פתלוגיה

בדיקה תחת מיקרוסקופ ריקמה של הערמונית ועל ידי כך לדעת בודאות

האם הערמונית שלך נקיה מתאים סרטנים.

אישית ממליץ לעשות מקסימום בדיקות ולהימנע מהסתבכויות עתידיות

בהצלחה יעקב

37

מאת משה:

11 ביולי 2010 בשעה 8:56

אני כבן 60 – סכרתי 140

עשיתי בדיקות

PSA – 6.8

Creatinine B – 1.3

eGFR – 56.4

uric Acid B – 9.2

K+potassium B – 5.4

Leucocytes u – 25

הייתי אצל אורולוג

עשה לי בדיקה ידנית דרך הישבן

הממצאים: במצב כללי טוב עודף משקל בטן רכה ללא רגישות, ללא גושים, ללא בקעים פין תקין אשכים בגודל ומרקם תקין ללא כל רגישות, ניידים אפידידמיס עדינים כבלי הזרע תקינים ערמונית +1 במרקם מוצק.

כמו כן האורולוג שלח אותי לעשות תרבית שתן לפני הביופסיה ואלו התוצאות"

שתן-כללי</STRONG

Protein (U) | | 08/07/10 | mg/dL | (

0 )

30 *

50

|

Leucocytes (U) | | 08/07/10 | cell/µl | (

0 )

10 *

100

|

Erythrocytes (U) | | 08/07/10 | cell/µl | (

0 )

10 *

25

|

אין אצלי במשפחה הסטוריה משפחתית של PC

אני צריך לעבור ביופסיה+אולטרסנד

האם יש טעם לעבור ביופסיה היות ונראה לי שיש לי דלקת שזה יכול לעשות ערמנית מוגדלת.

האם יש שייכות לפי תוצאות הבדיקות לסרטן הערמונית

אודה לתשובתך מראש

36

מאת ד"ר רענן טל:

8 ביולי 2010 בשעה 11:51

במידה וחולה עבר ניתוח רדיקלי של סרטן ערמונית עם שמירת עצבי זקיפה האם יש הצדקה בשנה ראשונה לקחת סיאליס באופן קבוע כולל לויטרא כל 4 ימים או מספיק להשתמש בתרופה זו אך ורק לפני קיום יחסים. מה אופי התחזוקה של הפין בהמשך (המלצות התקבלו אחר ניתוח חו"ל)

השיקום לאחר ניתוח רדיקלי כולל:

1. טיפול יומי במינון נמוך של אחת התרופות לעידוד זקפה: ויאגרה, לביטרה או סואליס

2. השגת זקפות על בסיס קבוע, לפחות פעמיים בשבוע, גם אם לא ניתן לקיים יחסי מין.

3. שמירה על אינטימיות וקשר מיני בין בני הזוג, ללא קשר להצלחה להשיג זקפות.

4. טיפול יעיל להשגת זקפה ביחסי מין – כדורים, זריקות או טיפול אחר.

במידה וחולה עבר ניתוח רדיקלי ועובר או עבר טיפול הורמונלי קימת זיקפה האם מינון של התרופות גבהה יותר האם יש צורך לגוון גם עם זריקת טרימקס מה אופי תחזוקה בהמשך למניעת התקצרות.

הטיפול לשיקום ולמניעת התקצרות תחת טיפול הורמונלי הוא זהה, כמפורט לעיל.

ככל ששומרים יותר על הפין – הוא מתקצר פחות.

כמובן שטיפול הורמונלי לאורך זמן גורם להשלכות משמעותיות יותר על התפקוד המיני לאורך זמן רב יותר, בהשוואה לטיפולים אחרים – קרינה או ניתוח.

באיזה מקרים מומלץ ניתוח השתלה ומה הם היתרונות וחסרונות בניתוח מסוג כזה.

השתלת תותב מיועדת למי שמעוניין בפעילות מינית, ניסה כדורים וזריקות ולא היה שבע רצון מטיפולים אלה.

חוסר שביעות רצון יכול לנבוע מחוסר הצלחה, תופעות לוואי או קושי לשלב את הטיפול בחיי המין.

35

מאת תשובתו של ד"ר אלי רוזנבאום לרובי:

1 ביולי 2010 בשעה 22:17

רובי לא ציין האם במקביל להופעת הגרורות הופיעה עליה בפי.ס.א

אם לא, יתכן כי עדיף לחדש סוטנט בלי לחדש את הזריקות.

אם היתה עליה משמעותית ניתן לחדש זריקות בלי סוטנט ולבחון כך את התגובה

34

מאת רובי:

29 ביוני 2010 בשעה 10:02

ליעקב שלום

ברצוני להציג רקע ומספר שאלות לאונקולוגים שבאתר.

שמי רובי אני בן 63.

באפריל 2006 אושפזתי בבית חולים רמב"ם בחיפה בעקבות אצירת שתן.

בבדיקה בבית חולים התגלה שבלוטת הערמונית מוגדלת מאד 111 גרם כמו כן התגלה סרטן בכליה הימנית כאשר ביופסיה לערמונית הייתה שלילית.

במאי 2006 עברתי ניתוח לכריתת הכליה וכריתה חלקית של בלוטת הערמונית ומאז אני במעקב.

נשלחתי בדצמבר 2008 לביופסיה נוספת והפעם התגלה גליסון 3+3 = 6 23ל PSA לאחר עליה.

הרופא המטפל הציע לבצע הקרנות חזה ב-CT. התגלו קשריות רבות בשתי הריאות .

הוצע טיפול של זריקות זולודקס (סידרה של 4 זריקות לשנה ).

בתחילת הטיפול כדורי קסודקס בטיפול בקשריות נשלחתי לטיפולו של רופא אונקולוג אורולוג שהציע טיפול תרופתי בסוטנט .SUTENT

את הכדור הראשון נטלתי ב 7 באפריל2009 וב 20 לאפריל 2009 בצעתי צילום חזה סי . טי.

אשר הראה העלמות מחצית הקשריות והקטנה של המחצית השניה בחצי מבחינת הגודל.

באוקטובר 2009 ובפברואר 2010 לא היו כל קישריות בראות !

זריקת הזולודקס האחרונה היתה בנובמבר 2009 .

הטיפול בסוטנט הופסק באוקטובר 2009 לאחר שהריאות היו נקיות!

ביוני 2010 נתגלו שוב קשריות בריאה ימנית .

כאשר שאלתי את הרופא (פרופ') הראשון מה מקורן של הקשריות בריאות ותשובתו היתה :קרוב לודאי שמקורם בכליה אך אם תהיה נסיגה מהירה בעקבות זריקות הזולודקס סביר שמקורם מבלוטת הערמונית כפי שאכן היה .

כאשר שאלתי את הרופא המטפל השני האם סביר שתהיה נסיגה והקטנה של הקשריות לאחר נטילת 12 כדורי סוטאנט בלבד – תשובתו לא סביר !!

שאלתי : האם יתכן קשר בין זריקות זולדקס להעלמות הקשריות והופעתם שוב לאחר הפסקת מתן הזריקות כפי שציין הרופא הראשון ואם כן האם נכון לחדש את מתן הזריקות בלבד ללא נטילת הסוטאן במקביל כדי לודא שאכן הזריקות משפיעות על הקשריות.

בברכה ובתודה מראש מרובי.

33

מאת דר' מיקי גרוס:

28 ביוני 2010 בשעה 16:40

יעקב שלום

דליפת שתן לאחר RRP עלולה להחמיר במעט בשל טפול הורמונלי וזאת משום שטפול הורמונלי מוריד מסת שריר (שאף היא מסייעת בסגירה פאסיבית של השופכה).

דליפת שתן היא תלוית מאמץ ובעיקר, עלית לחץ תוך בטני.

טיפולים תרופתיים- קיים תכשיר בשם yentreve אשר מאושר בסל התרופות לנשים בלבד אשר יכול להקל במקרים של דלף קל-קל/בינוני. יש לקחת את התרופה תוך כדי מעקב צמוד כיון שפרופיל תופעות הלואי שלה אינו ידידותי.

טיפולים אחרים- פיזיותראפיה יכולה להקל. גם כאן, במקרי דלף קל.

בברכה

דר' מיקי גרוס

32

מאת יעקוב:

28 ביוני 2010 בשעה 16:40

לד"ר מיקי גרוס

האם דליפת שתן אחרי ניתוח רדיקלי של סרטן ערמונית עלולה להגיע למצב רע יותר

בגלל טיפול הורמונלי

מדוע דליפות שתן קורות לרוב בשעות ערב או בעת פעולה מאומצת

הם קימים טיפולים תרופתים

או טיפולים אחרים לשיפור המצב

בברכה יעקב

31

מאת ד"ר צבי סימון:

26 ביוני 2010 בשעה 21:22

תשובה לנורית מד"ר צבי סימון

הטפול שהרואפים המליצו הוא הטוב ביותר שילוב הורמונים כפי שהזכרת וקרינה.סרטן ערמונית ממוקמת אינה עושה כאב במשפעה כך שיתכן מאד שהכאב איננו אונקולוגי בכלל. יש לעבור על הCT לראות שאין פזור לבלוטות (בד"כ לא מתפזר למפשעה)

לא חושב שמתאים למריחאונה

צבי