תגובות:
| 375 – 361 |  360 – 346 | 345 – 331 | 330 – 316 |
315 – 301 | 300 – 286 | 285 – 271 | 270 – 256 | 255 – 241240 – 226 | 225 – 211210 – 196195 – 181180 – 165165 – 151150 – 136 | 135 – 121 |120 – 106 | 105 – 9176-90 |  61-7546-6031-4516-30 |  1-15

360

מאת ל.ה.:

31 במאי 2011 בשעה 16:16 (לערוך)

שלום דר. רוזנבאום תודה על תשובתך, מוכן להעביר אליך את תוצאות הביופסיה. בכל אופן עד

עכשיו אף רופא לא רוצה לתת לי הפניה ל mri או פט סיטי, ואז אין אפשרות לדעת אם מועמד לניתוח או לא. האם יש אפשרות לדרוש? בתודה מראש ל.ה.

359

מאת ד"ר אלי רוזנבאום:

31 במאי 2011 בשעה 8:16 (לערוך)

עבור ל.ה.

עם פרמטרים אלו (וחלקם חסרים כגון % המעורבות של הגלילים ומספר הגלילים המעורבים

הטיפול המועדף הוא שילוב של קרינה חיצונית וטיפול הורמונלי ארוך

בודאי במצב זה לא ניתן לשקול ניתוח ללא

MRIעם סליל אנדורקטלי שישלול פריצת קופסית או מעורבות בלוטות הזרע

אך גם כך המלצתי היא לפי האופציה הראשונה

בהצלחה!!

358

מאת ל.ה:

27 במאי 2011 בשעה 14:40 (לערוך)

שאלתי לדר רוזנבאום,

שלום רב אובחנתי במחלה סולם גליסון 4+3

pSA 50 אני בן 64 בריא

שאלתי האם לשקול ניתוח או אלטרנטיבה אחרת

בתודה מראש

ל. ה.

357

מאת יעקב:

15 במאי 2011 בשעה 0:11 (לערוך)

אל גוזלן

הקרנה ברגלים לא צריכה להשפיע על חלקים פנימים חיונים

אך אני חושב שזאת שאלה לגיטמית אותה אתה יכול להפנות לד"ר ויגודה או רופאים אחרים

אשר עוסקים בהקרנות בבתי חולים שונים בארץ

לדוגמא ד"ר צבי סימון בתל השומר ועוד רבים וטובים הם יוכלו לתת תשובה יותר מבוססת

אשר לבטח תלויה בסימולציה וסוג הקרינה .

356

מאת יעקב:

15 במאי 2011 בשעה 0:00 (לערוך)

לרמי שלום

מידע אישי אני יודע של מטופלים אחרים כאשר ה PSA עולה מעבר 0.2 אזי המלצה היא לבצע הקרנות

של מספר אונקולוגים.

(במידה ולא נמצאו גרורות בבדיקות הדמיה)

אני מניח שהתשובה איננה חד משמעית ואני אבקש דעות של 2-3 רופאים

ואנסה להעביר אליך

זאת שאלה של סכוים עם סכונים ואני מציע אישית שתבצע בדיקות PSA בתדירות גבהה יותר

על מנת לודא שהשנוי שצינתה איננו חד פעמי או שגיאת מעבדה (מדובר על מספרים קטנים)

בברכה יעקב

355

מאת גוזלן:

14 במאי 2011 בשעה 18:58 (לערוך)

ליעקב שלום במיפוי עצמות ראו כי הכאבים ברגליים נובעים מהגרורות בירך בשני הרגלים הופניתי להקרנות מקומיות במחלקה של דר ויגודה בהדסה עין כרם ירושלים האם יש מה לחשוש שההקרנה תפגע בחלקים אחרים, זה אמור לסייע לי בהפחתת הכאבים זה אני כותב בהמשך לפנייתי הקודמת

354

מאת רמי:

14 במאי 2011 בשעה 15:44 (לערוך)

אשמח לחוות דעתכם בנושא שלהלן:

רמי, בן 60, לאחר כריתת ערמונית לפני שנתיים (גליסון 7, שלוש + ארבע בתוצאת הניתוח). בשנה הראשונה כמעט לא חלו שינויים בערכי ה PSA ובשנה השניה עליה הדרגתית מה- 16.5.10 ערך PSA 0.029 ועד 6.3.11 ערך 0.207 PSA, המלצת האונקולוג לבצע הקרנות. טרם בוצעה סימולציה. בינתיים כנראה בעקבות שינוי אורח חיים (תזונה- כרוכום, תה ירוק, פשתן ועוד + פעילות גופנית וירידה במשקל) חלה ירידה בערך ה PSA והוא עתה ב 26.4.11 ערך 0.169 PSA. האם זו עדות לירידה בפעילות הסרטן? במידה ותחול התיצבות שכזו או אף ירידה נוספת האם רצוי להכות במחלה בהקרנות עתה, או שניתן להמשיך במעקב? ( באיזו תדירות?)

הדילמה היא סיכוי לריפוי בהקרנות (סטטיסטית 60%) עם תופעות לוואי, חלקן בלתי הפיכות, למול המשך מעקב ושמירה על איכות חיים נוכחית (תיפקוד מלא) עם סיכון להתפשטות המחלה. האם ניתן להעריך את הסיכון ?

אשמח לקבל חוות דעת ובעיקר – האם לשינוי אורח החיים המלווה בירידה או ייצוב ה PSA יש שליטה מספקת בפעילות הסרטן? וכמובן שאלה – משאלה האם ידוע על חיזוק מערכת החיסון הטבעית עד כדי התגברות על המחלה?

353

מאת ד"ר מיקי גרוס:

7 במאי 2011 בשעה 18:10 (לערוך)

ניתוח לאחר הקרנה

יעקב שלום

כן הדבא אפשרי. מוגדר כ salvage radical prostatectomy. שיעור הסיבוכים גבוה!.

אונות 0.

שעור דליפת שתן כ 40%

סיבוכים אפשריים נוספים פגיעה בחלחולת ועוד.

מוצדק רק! במקרים שלמטופל צעיר יחסית

ללא עדות לפיזור משני

בברכה

מג

352

מאת יעקב:

5 במאי 2011 בשעה 13:22 (לערוך)

שאלת מסדרון שהוצגה בסיפזיום אשר נערך ברמב"ם

האם חולה אשר ביצע הקרנות לפני כ 4 שנים וכיום ה PSA מטפס מעבר ל10 יוכל

להשיג יתרון בטיפול כירורגי להוצאת הערמונית

(גליסון אחרי הקרנות הוגדר כ 9 5+4 ) ז"א להקטין הערך של ה PSA

כידוע קיימת גישה הפוכה בצוע הקרנות לאחר ניתוח

אבקש לשמוע על הסכונים והסכוים

351

מאת יעקב:

26 באפריל 2011 בשעה 9:28 (לערוך)

הי אריאל

מתוך סקירה קצרה באינטרנט נמצאו מספר תשובות לגבי זמן המתנה לביצוע בדיקת PSA

אחרי ביופסיה

6-8 שבועות זהו הזמן הקצר ביותר אך היו גם המלצות להמתנה ארוכה יותר

350

מאת אריאל:

23 באפריל 2011 בשעה 16:03 (לערוך)

אל יעקב

שאלתי מתיחסת לגבי בדיקת דם

מה הוא הזמן הקצר ביותר שאפשר לבצע בדיקת PSA

אחרי ביופסיה

349

מאת gozlan:

21 באפריל 2011 בשעה 10:34 (לערוך)

לד'ר רענן ברצוני להודות לך על תשובתך אני אאמץ ואעביר המלצתך לרופאיי. בתודה וחג שמח אלי גוזלן ירושלים. ברצוני להודות ליעקב על התיחסותו וטיפולו בפניתי.תודתי נתונה לכולם.

348

מאת ד"ר רענן ברגר:

20 באפריל 2011 בשעה 22:46 (לערוך)

שלום גוזלן

שלום רב,

מדובר במחלה גרורתית לעצמות שפתחה עמידות לטיפול ההורמונאלי המקובל בלוקרין,

וניתנה תוספת הורמונאלית עם DES (דיסטילביני)תמיד במצב זה כשיש הופעת כאבים חזקים,

יש לחשוד דבר ראשון על התקדמות המחלה ויש לבצע ברור הכולל

:1. בדיקה גופנית

2. בדיקות דם כולל PSA, טסטוסטרון ווכימיה

3. מיפוי עצמות ובמידה שיש חשד במעורבות חוליות כדאי לשקול MRI.

במידה ואין התקדמות מחלה יש לבדוק גורמים אחרים לסמפטומים ולטפל בהתאם

בברכה

ד"ר רענן ברגר

347

מאת lanciano alberto:

17 באפריל 2011 בשעה 17:19 (לערוך)

לד"ר רוזנבאום היקר,שלום רב.חג פסח שמח וכשר לך ולבני משפחתך.בהזדמנות זו,ברצוני להודות לך מקרב לב

על היחס החם וסבר הפנים שהענקתה לי-רב תודות.

346

מאת גוזלן:

14 באפריל 2011 בשעה 7:48 (לערוך)

ליעקב שלום, רשימת התרופות כוללת זומרה פלאוויקס לפיטור נורמטול מטטופמין(850) דיסטילביני,1 מליגרם, עד לפני חודש קיבלתי לוקרין שהופסק, כמו כן האם אתה יודע משהו להקלה בזמן היתכוצויות בעיקר בלילה.חוץ מוולטרן ודומיו בתודה אליהו גוזלן

 

אודות המחבר