תגובות:
| 360 – 346 | 345 – 331 | 330 – 316 |
315 – 301 | 300 – 286 | 285 – 271 | 270 – 256 | 255 – 241240 – 226 | 225 – 211210 – 196195 – 181180 – 165165 – 151150 – 136 | 135 – 121 |120 – 106 | 105 – 9176-90 |  61-7546-6031-4516-30 |  1-15

330

מאת בצלאל גוטר:

24 במרץ 2011 בשעה 12:22

תודה לשרון פלג נשר

אחראית מרפאת מיל"א ייעוץ מיני לחולי סרטן, מערך אונקולוגי, מרכז רפואי תל אביב

על כתבתה בנושא שימור התפקוד המיני בקרב חולי סרטן הערמונית ועל כוונתה להמשיך לכתוב.

329

מאת יעקב:

21 במרץ 2011 בשעה 14:19

אלי קוצי

לגבי ניתוחים רובוטים בארץ להערכתי נסיון לא גדול בבתי חולים כמו

הדסה עין כרם , תל השומר ורמב"ם

תנסה לפנות למלקות האורולוגיות של אותם בתי חולים על מנת לנסות ליצור קשר עם אנשים

אשר ביצעו ניתוח דומה לשלך

אני מניח שבאתרים אמריקאים תמצא הרבה יותר אנשים שעברו ניתוח רובוטי

328

מאת ד"ר יוספוביץ:

18 במרץ 2011 בשעה 14:01

אל יעקב

הניתוח הנכון הוא זה שהוצע.

ד"ר עופר יוספוביץ

327

מאת אלי קוצי:

18 במרץ 2011 בשעה 12:56

עברתי ניתוח רובוטי בבית חולים קורונל בניו יורק אצל ד"ר טווארי בתאריך 8/3/2011 ולאחר כשבוע הוצא ממני הקטטר ובלון הניקוז.

הנתוח עצמו ערך כשלוש שעות ולאחר 24 שעות של אשפוז והגחה שוחררתי להחלמה בבית מלון סמוך עם הקטטר והנקז תחת פיקוח והשגחה יום יומי של הרופא וצוות האחיות לכל שאלה ופנייה.

ההחלמה הייתה מהירה קצת כואבת ויום לאחר הוצאת הקטטר חזרתי ארצה להמשך החלמה.

שאלתי לכל נושא ההחלמה ,טיפטופים,תפקוד מיני ועוד..של מנותח בשיטת הרובוט שיוכל לייעץ ולהסביר על כך.

בתודה מראש אלי

326

מאת יעקב:

18 במרץ 2011 בשעה 6:48

מאת יעקב:

17 במרץ 2011 בשעה 12:54

שלום,

עקב פרוסטטה מוגדלת הוצע לי ניתוח לכריתה בשיטת רטרו פוביק פרוסטטהדקטמי ,

והוסבר ש TURP לא מתאימה בגלל הגודל של הפרוסטטה.

האם קיימת שיטה יעילה ובטוחה- אבל פחות טראומטי לגוף , כמו רובוט דא וינצי

(למרות שלא אובחן סרטן)

או שיטה laporoscopic אחרת ?

תודה על ההתייחסות

325

מאת יעקב:

16 במרץ 2011 בשעה 10:32

חגית

השאלה הועברה לרופא

האם האבא של בעלך לקח כדורים לפני הזריקה ?

בן כמה האיש ומה מצבו הבריאותי

324

מאת חגית:

15 במרץ 2011 בשעה 22:52

שלום למי שיכול לענות, ומקווה לתשובה מהירה,

אבא של בעלי נמצא כחולה סרטן ערמונית גרורתי והטיפול שהומלץ לו הוא הורמונלי, היום הוא קיבל את הזריקה הראשונה (זולדקס 10.8 מ"ג), והוא מתלונן שמקום הזריקה מאוד כואב לו, בעיקר כשהוא עומד או הולך (עברו בערך 10 שעות מהזריקה)- הכאב נחלש מאוד בשכיבה.

מעבר לכך הוא מתלונן על דבר נוסף (לפני קבלת הזריקה) והיא תחושה של שמן בפה….האם זה נורמלי ?????

323

מאת ד"ר יוספוביץ:

11 במרץ 2011 בשעה 18:08

אל בצלאל גוטר

קשה לענות על השאלה כיוון שמדובר בשאלת "מהלך טבעי של מחלה" למול "תוחלת חיים צפוייה".

ניתן כמובן להעריך את הצפוי ב 2 צידי המשוואה אך לא ניתן לומר בוודאות מה ילד יום.

מרבית החולים מטופלים בשלב זה או אחר בעיקר בשל בעייתם לחיות בשלום עם נושא אי הודאות ולא

בהכרח בגלל עדות אובייקטיבית להתקדמות המחלה.

מאידך, ישנם בהחלט מספר חולים לא מבוטל עם התקדמות משמעותית בביופסיה שנייה

(שקרוב לוודאי מייצגת אבחנה לא מדוייקת של הביופסיה הראשונה

322

מאת ד"ר רענן טל:

10 במרץ 2011 בשעה 13:09

תשובה מורחבת ליקי

שלום רב,

לעניין בעיות ההשתנה והדליפה הייתי ממליץ על ד"ר עופר שיינפלד מבי"ח שערי צדק.

באיזור הצפון הייתי ממליץ על ד"ר גרוס מבי"ח בני ציון.

לשניהם נסיון רב מאוד בטיפול בבעיות מתן שתן לאחר כריתת ערמונית רדיקלית.

לעניין הזקפה:

התכווצויות שרירים הן תופעת לוואי יחודית לסיאליס. מעבר לויאגרה או לביטרה יפתור את הבעיה.

כמובן שקיימת אפשרות שתופענה תופעות לוואי אחרות.

השיטה היחידה היא לנסות ולבדוק.

כל תופעות הלוואי הן הפיכות ולא מסוכנות.

אם ישנן תופעות לוואי משמעותיות לכל התרופות, התשובה היא לעבור להזרקות.

כמובן שזה הפתרון גם במקרים שטיפול בכדורים אינו מביא לתוצאות המיוחלות מבחינת נוקשות הזקפה.

כאשר שואלים אותי מתי כדאי להתחיל הזרקות, התשובה היא תמיד: "אתמול".

חבל על כל יום שעובר:

1. חבל על התסכול של שני בני הזוג עם נסיונות לא מוצלחים.

2. חבל על הניוון של הפין הנובע מהעדר זקפות באופן סדיר.

בהצלחה,

ד"ר רענן טל

321

מאת בצלאל גוטר:

8 במרץ 2011 בשעה 20:57

תוספת לשאלה הקודמת של ב.ג: בנובמבר 2011 אובחן גוש בבדיקה רקטאלית. גליסון 6 (3+3) 2 גלילים (באונה הימנית) חיוביים מתוך 20. PSA 2.3 חצי שנה קודם PSA 1.3. בן 67 ללא בעיות מיוחדות. ללא ניתוחים קודמים. הרקע לשאלה הקודמת: האם יש סיכוי שטיפול לא יידרש כלל או שרק דוחים אותו?

320

מאת בצלאל גוטר:

8 במרץ 2011 בשעה 20:50

שאלה לרופאים ולעמיתים

האם יש מקרים של חולים בארץ שאובחנו בביופסיה כנושאי סרטן הערמונית, מצאים במעקב אקטיבי במשך מספר שנים 5-10 ולא נאלצו להתחיל טיפול? כלומר ללא החרפת המחלה?

בתודה

ב.ג

319

מאת ד"ר יוספוביץ:

8 במרץ 2011 בשעה 17:13

ליקי

מציע לחזור למנתח לצורך טיפול בתופעות הלוואי.

השיפור צפוי להתרחש במהלך השנה הראשונה לאחר הניתוח.

318

מאת יקי:

8 במרץ 2011 בשעה 17:12

לד"ר יוספוביץ'

נפגשתי עם יקי אשר מבקש עצה

הבעיה שלו נזקי ניתוח

דליפות שתן -למרות שיש מגמת שיפור אך עדיין חוסר שליטה

חוסר זיקפה מוחלט

ביצע ניתוח רדיקלי לפני 4 חודשים

גליסון 6

PSA 5.7

נפח הערמונית כ 33סמ"ק

מבצע תרגילי אגן

שאלות

לוקח סיאליס אך סובל מהתכוצויות שרירים האם להחליף לתכשיר אחר ?

באיזה שלב יש לחשוב על זריקות ?

קם עד 3 פעמים בלילה לשרותים -שואל למה ?

317

מאת ד"ר רענן טל:

5 במרץ 2011 בשעה 9:29

מחלת "פיירוני" נקראת על-שם פרנסואה דה לה פיירוני,

רופאו של לואי ה- 15 מלך צרפת, שתאר את הטיפול במחלה ב- 1743.

http://en.wikipedia.org/wiki/Peyronie

המחלה מתבטאת בשינויים בצורת הפין ובתפקוד הפין, המופיעים בזמן זקפה.

השינויים כוללים:

1. עקמת של הפין – שכיח ביותר עקמת כלפי מעלה

.2. שקעים לאורך הפין

.3. הדקקות של איזורים מסויימים לאורך הפין

.4. גושים נוקשים בתוך הפי

ן.5. ירידה באיכות הזקפה

.6. קיצור של הפין

7. בשלב הראשון של המחלה העשוי להמשך מספר חודשים עד שנה וחצי עלולים גם להיות כאבים בעת זקפה.

לא ידוע מהו הגורם להופעת המחלה,

אך יתכן כי גברים לאחר כריתת ערמונית רדיקלית נמצאים בסיכון מוגבר ללקות במחלת פיירוני.

גורמי סיכון אחרים הם גיל, חבלה לפין, סכרת וגורמי סיכון נוספים.

קשה להבחין בסימני המחלה כאשר אין זקפה מספקת ולעיתים שמים לב אליה רק כאשר מתחילות להופיע זקפות לאחר הניתוח, למשל לאחר שמתחילים טיפול בהזרקות.

ההזרקות עצמן אינן גורמות למחלה, אלא מביאות לזקפה וכך ניתן להבחין במחלה.

כדאי לעבור בדיקה של הפין לפני תחילת הטיפול בהזרקות לפין כדי להמנע מהחדרת המחט לתוך גושי פיירוני.

רופא אורולוג שיבדוק את הפין יוכל למשש את ההתקשויות בפין האופייניות למחלה, גם ללא זקפה.

הערכה בזמן זקפה של צורת הפין ובדיקת סונר דופלר של הפין המראה את המבנה הפנימי של הפין מדגימות בצורה הטובה ביותר את השינויים בצורה הפין ואת תפקוד מנגנון הזקפה ומסייעות בקביעת הטיפול.

אמנם אין טיפולים תרופתיים עם יעילות מלאה,

אך לעיתים ניתן לשקול טיפול המיועד לשפר את המצב או למנוע התקדמות של המחלה.

קיימים טיפולים ניתוחיים כירורגים היכולים לסייע לחזור לתפקוד.

בברכה,

ד"ר רענן טל

316

מאת רענן:

5 במרץ 2011 בשעה 9:20

שאלה לד"ר טל

מהי מחלת פיירוני ומה הקשר שלה לכריתת ערמונית רדיקלית?

 

 

אודות המחבר