תגובות: | 345 – 331 | 330 – 316 |
315 – 301 | 300 – 286 | 285 – 271 | 270 – 256 | 255 – 241240 – 226 | 225 – 211210 – 196195 – 181180 – 165165 – 151150 – 136 | 135 – 121 |120 – 106 | 105 – 9176-90 |  61-7546-6031-4516-30 |  1-15

315

מאת ד"ר יוספוביץ:

27 בפברואר 2011 בשעה 23:02

הי יוד

אני עדיין לא משוכנע שניתוח הינו קונטראינדקציה מוחלטת

(אם כי כמובן הסיכוי לכישלון ביוכימי וצורך בהקרנות ו/או טיפול הורמונלי עתידי הינו גבוה יותר).

יש משמעות למספר הגלילים המעורב, הבדיקה הרקטאלית וממצאי ה MRI

בהחלטה על טיפול דפיניטבי.

על כל פנים – מדובר בסרטן ערמונית משמעותי הדורשת התייחסות רצינית וטיפול בהתאם.

לא נראה לי שזה המקום לטיפולים אלטרנטיביים….

ד"ר יוספוביץ

314

מאת יוד:

27 בפברואר 2011 בשעה 18:34

לד"ר יוספוביץ ויעקב שלום רב,

ממצאי הפתיחה הינם כדלקמן:

גליסון

ימין: 3+4 = 7

שמאל: 4+5= 9

בגלל תוצאות גבוהות במבחן גליסון הוחלט שלא לנתח.

PSA התחלתי= 19

כעבור חודשיים של טיפולים אלטרנטיבים ה-PSA ירד ל- 16 (15% בחודשיים).

מאחר ומדובר בטיפול אלטרנטיבי הנסמך על כשרון המטפל לא ניתן למצוא מדגמים סטטיסיטים.

עולה השאלה כיצד ניתן לאבחן האם יחד עם הירידה ב- PSA חל שיפור בגידול.

בתודה וברכה,

י.

313

מאת ד"ר יוספוביץ:

25 בפברואר 2011 בשעה 16:00

ליוד שלום

על מנת להתייחס יש צורך בנתונים עצמם – מהו ה PSA ,

מהו הגליסון בביופסיה ומדוע הוחלט שלא ניתן לנתח ?

מה מחלות הרקע של החולה ?

312

מאת יעקב:

25 בפברואר 2011 בשעה 12:06

יוד שלום

היה עוזר באם היתה מוסיף איפורמציה לגבי ערכים של PSA לפני הטיפול ואחריו

מהירות שנוי המדד לאורך חודשים ?

מהו הגליסוון ?

למרות שאין לי את האינפורמציה המבוקשת העברתי את שאלתך לאחד הרופאים בפורום

אישית היתי מתיעץ עם אורולוגים ואונקולוגים לגבי המשך הטיפול

היתי רמבקש תוצאות מדגם סטטיסטי לגבי אופי הטיפול שבחר אביך

למקרים דומים בו נמצא אביך

בברכה יעקב

311

מאת יוד:

24 בפברואר 2011 בשעה 18:39

שלום רב,

אבי בן ה-70 שיזכה לחיים טובים וארוכים אובחן כחולה בסרטן הערמונית בצורה מתקדמת.

ה- PSA גבוה ותוצאות מבחן גליסון שהתקבלו בביופסיה הראו כי כבר לא ניתן לנתח.

בדיקת MRI רקטאלי גילתה כי הגידול ברוך השם עדיין בקופסה.

אבי החליט לתת צ'אנס לטיפול אלטרנטיבי המשלב דיקור ועיסוי.

בעקבות הטיפול האלטרנטיבי חלה ירידה משמעותית ב- PSA.

מאחר ומבחן ה- PSA לא מהווה אינדיקטור חד משמעי ולא ניתן לבצע ביופסיה פעם שנייה נשאלת השאלה כיצד ניתן לבדוק האם חל שיפור בגידול עצמו כדי לאבחן את אפקטיביות הטיפול האלטרנטיבי ?

תודה רבה,

י.

310

מאת יעקב:

24 בפברואר 2011 בשעה 13:37

איתן שלום

אני צריך להתנצל היות וקראתי במהירות את הכתוב והיה נדמה לי

שאביך מקבל זומרה ולא זולוקדס

לכן תשובתי לא מדויקת

נמתין לתגובתו של אונקולוג

בברכה יעקב

309

מאת יעקב:

24 בפברואר 2011 בשעה 11:40

איתן

השאלה הועברה לידי אונקולוג

הזריקות שמקבל אבא שלך הם למניעת אוסטופורוזיס

ואולי מניעת מעורבות עצמות במחלה

האם האונקולוג לא שוחח אתכם על אפשרות של טיפול הורמונלי

האמת שלכל טיפול תופעות לואי

כדאי לתאם גם עם רופא משפחה אשר מכיר את הבעיות הרפואיות של אביך

ולהסביר לו על תופעות לואי

לעניות דעתי כדאי שתפרט יותר לגבי קצב שנוי ה PSA ומצב בריאותי של אביך

על מנת שאוכל להעביר את האינפורמציה המורחבת לאונקולוג

308

מאת יעקב:

24 בפברואר 2011 בשעה 11:29

לציפי שלום

אני מסכים אתך ששנה לחכות זה יותר מדי

האם פנית אך ורק לבית חולים אחד ?

כיום מבצעים את הבדיקה גם במקומות נוספים מלבד הדסה עין כרם

לזרז היתי מנסה באמצעות מכתב מרופא המטפל אשר מבקש את הבדיקה בהקדם

לשלוח ביחד מכתב מלוה ולהסביר את דחיפות הבדיקה למנהל היחידה

בהדסה עין כרם מנהלת ד"ר סלע תמר

מזכירות טלפון 026777851/580

פקס 026777573

האם הבדיקה קובעת לכם לגבי החלטה לנתח או לבצע טיפול אחר

כדאי שתתיעצו מלבד אורולוגים גם באונקולוגים

307

מאת סרטן הערמונית – עזרה:

24 בפברואר 2011 בשעה 9:56

אבי נולד בשנת 32 וב 2003 אבחנו אצלו סרטן הערמונית לאחר שעלתה רמת ה PSA.

כרגע הגידול לא התפשט לעוד מקומות, על פי מיפוי עצומות. אך הרופא המליץ להתחיל בהקרנות

'סענו להתחיל ביום ראשון הקרוב אך אנחנו בהיסוסים. העניין הוא שרמת ה PSA עלתה מ 19 ל 30 ואז ל50.

אנחנו רוצים למצוא טיפול חליפי.

מחפשים ייעוץ, הכוונה.. לאן וכיצד.

יש עיצה? מה לעשות?

כבר כמה שנים שאבי מקבל פעם ב 3 חודשים זריקת זולודקס

ולוקח כדור אומניק בכל לילה. ולפני חודשיים בערך התחיל לקחת גם קסודקס.

אשמח לתשובה… תודה

איתן

306

מאת ציפי:

22 בפברואר 2011 בשעה 11:07

שלום לכם,

בעלי בן 55 והתגלה אצלו סרטן הערמונית. לפני ההחלטה על דרך הטיפול הוא קיבל הפניה ל MRI ראקטלי

שאושר ע"י הקופה אלא שהתור הוא לעוד שנה בדיוק. מיותר לציין ששנה יכולה להיות קריטית ולכן אנחנו

מחפשים דרך לעבור את הבדיקה מוקדם יותר. רעיונות, עצות יתקבלו בתודה.

ציפי

305

מאת יעקב:

16 בפברואר 2011 בשעה 1:12

ללמור שלום

אני מצטט את ד"ר דני קרת אשר כתב באתר את המשפט הבא לגבי אגוזי ברזיל

"מומלץ ליצרוך 1-3 אגוזי ברזיל ליום, כדי לקבל סלניום. כל אלה עדיפים לא קלויים."

ה RDA האמריקאי ממליץ על 55מיקרוגרם של סליניום

אגוז ברזיליני אשר שוקל 5.3 גרם מכיל 80 מיקרוגרם

צטוט מ- קסופח/ טבע

מכאן קצת פרשנות לגבי אגוזי ברזיל וסילניום

מצטט את ד"ר גיא הידש במאמר " מניעה כימית של סרטן ערמונית" בגליון 18 של במה

מחקר

SELECT (Selenium and Vitamin E Cancer Preventation trail

היה מחקר רנדומלי כפול סמיות ,מבוקר פלבצו.

במחקר השתתפו עשרות אלפי גברים מעל גיל 50 שנטלו תוספי סלניום ,ויטמין E ,

סלניום + ויטמין E , או פלבצו.

מחקר הופסק טרם עת ,כיוון שוועדת המעקב שביצע הערכת בינים מתוכננת

הבינה שאם ימשך עד מועד סיומו לא ניתן יהיה להוכיח תועלת במתן סלנייום

וויטמין E למיעת התפתחות סרטן ערמונית.

סליניום נמצא קשור בעליה לא מובהקת בסיכון ללקות בסכרת מסוג 2

304

מאת למור:

13 בפברואר 2011 בשעה 18:52

שלום,

האם אכילת אגוזים ברזילאיים טובים למי שחלה בסרטן הערמונית?

303

מאת ד"ר מרק ויגודה:

9 בפברואר 2011 בשעה 23:19

לרון שלום

התשובה באנגלית בהמשך תרגום לעברית

Shalom

without seeing the patient and the films it is quite difficult to address this type of questions

:

In principle the radiotherapy does not at all have an impact on the knee cartilages.

As for the hormones they can induces osteoporosis, but this should NOT be manifested as difficulties to walk and knee pain

The urinary problems are 80% resolving within 2 or 3 months after radiotherapy completion.

Hope this helps

/marc

Marc Wygoda M.D.

Director, Radiation Oncology Unit

Hadassah University Hospital

POB 12000, Jerusalem 91120, ISRAEL

התרגום ע"י יעקב

שלום

ללא ראית המטופל ואת ההדמיה קשה להתיחס לסוג זה של של שאלות

בעיקרון לרדיתרפיה אין השפעה על הסכוס של הברך

לטיפול הורמונלי עלול ליצור אוסטופורוזיס אך לא להשפיע על הליכה

או כאבי ברכים

ב80% מהמקרים בעיות השתנה נעלמות תוך 2-3 חודשים עם סיום טיפול קרינתי.

302

מאת ד"ר אלי רוזנבאום:

8 בפברואר 2011 בשעה 0:18

אל ד"ר לנציאנו אלברטו

לא לדאוג עלייה קלה וכבר 13 שנה מהניתוח

תתקשר לאסנת תגיד שאתה רופא ושאני שלחתי אותך

039378003

בהצלחה!!

301

מאת לנציאנו אלברטו:

7 בפברואר 2011 בשעה 9:28

שלום לד"ר רוזנבאום-אני בן 66-נ+2-רופא במקצועי-עברתי לא מזמן מהצפון -מתגורר בכפר יונה.ב 1997,בבדיקה רוטינית של ה PSA , הערך היה 5 .בדיקה רקטאלית וביופסיה נמצא ADENOCA GLEASON 5 (2+3-עברתי כריתה רדיקאלית באותה שנה ובבדיקות היסטופתולוגיות הממאירות הופיעה בפחות מ 5% מהבלוטה ללא חדירה לקופסית וללא מעורבות בלוטות לימפה או בלוטות זרע שנכרתו -מאז ומדי חצי שנה אני עוקב אחרי ה PSA שהיה 0 עד 7.2010 – ב 26.1.2011 להפתעתי ולתדהמתי ה PSA היה 0.06 (הערך אומת בבדיקה חוזרת).לפי מיתב הבנתי ישנו חשד די סביר להישנות של הממאירות.אני מתכוון לחזור על בדיקת ה PSA (במרווח של חודש מהבדיקה האחרונה)-אני די מודאג – אינני יודע מה דחיפות העניין בהנחה שה PSA כן יעלה -אינני יודע איך בוחרים אונקולוג ולמי לפנות במיוחד שאיני מכיר צוותים רפואיים במרכז, ואיך להתגבר על התורים הארוכים במידה ואתקל בהם.תודה מראש.

 

אודות המחבר