תגובות: | 345 – 331 | 330 – 316 |
315 – 301 | 300 – 286 | 285 – 271 | 270 – 256 | 255 – 241240 – 226 | 225 – 211210 – 196195 – 181180 – 165165 – 151150 – 136 | 135 – 121 |120 – 106 | 105 – 9176-90 |  61-7546-6031-4516-30 |  1-15

מאת ד"ר מרק ויגודה:

30 בנובמבר 2010 בשעה 5:26

אל יעקב +אש+וי

Shalom rav

1) No. Not all patients who received "Salvage Radiotherapy" need hormones. As a matter of fact we have no proof meanwhile that it is better. On the other side it might seem logical that patients with "poor prognostic features" might benefit of it. Therefore each center or doctor sets his/their guidelines on when to give hormonal treatment.

2) I did not understand the question: the fiducials are used for 4D treatment of the prostate and not for patients with bone mets.

3) No proof of interest or contribution of PET choline for better radiotherapy.

Kol tuv

/marc

תרגום

לא כל המטופלים אשר מקבלים הקרנות יש דרישה לטיפול הורמונלי.

למעשה אנחנו לא הוכחנו שהדבר מועיל.

מצד שני מטופלים עם עם פרוגנוסטיקה (תחזית) לא טובה יכולים למצוא תועלת מטיפול כזה לכן כל מרכז או רופא קובע מתי לתת טיפול הורמונלי

2. לא הובנה השאלה לא בשימוש אצל אנשים עם גרורות בעצמות

3 . אין הוכחה להתענינות או הוכחה בתרומת בדיקה באמצעות PET CHOLINE להקרנה טובה יותר

209

מאת יעקב:

30 בנובמבר 2010 בשעה 5:00

פניה בשם אש +ןי לד"ר מרק ויגודה

האם טיפול קרינתי לאחר ניתוח בחולים בהם המדד המטפס מעבר ל0.2PSA

חייב להיות מלווה בטיפול הורמונלי

בהנחה שבהדמיה לא נמצאו גרורות מחוץ לאגן מדובר בחולים 3 שנים לאחר הניתוח עם פקטור הכפלה של בערך 2 אחרי כ שנה

בחוברת במה גליון 18 של האגודה למלחמה בסרטן התפרסמה כתבה של פרופסור רמי בן יוסף וד"ר אלי גז. לגבי טיפול הקרינתי החצוני בסרטן ערמונית בשלב מתקדם.

בעקבות המאמר המציין אפשרות החדרת גרגרים מיוחדים אשר מתגלים על ידי חישנים חיצונים

המשנים את את מיקום אלומות הקרינה בהתאם

למיקום החולה

4Dהאם ניתן להשתמש בטכניקות אלה אשר יכולות לתקן את תזוזת החולה

האם יש שיטות אחרות העוקבות על תזוזת החולה בחולים עם גרורות ללא ערמונית

PET CT CHOLINEהאם שמוש בחומר זה

מאפשר טיפול נכון יותר או אפשר לסכנרן בין התוצאות הדמיה לבין קרינה אופטימלית

בברכה ותודה יעקב

208

מאת יעקוב – צטוט מאמרים:

28 בנובמבר 2010 בשעה 23:31

אל אש +וי

אני מצטט המלצות אשר מופיעות בחוברת במה גליון 18

של האגודה למלחמה בסרטןשל רופאים בכירים

מרכז רפואי ת"א

עלית רמת PSA בחולים לאחר כריתה רדיקלית של הערמונית

….מצב דומה הוא מצב שבו רמת ה PSA אמנם ירד לערכה הנמוך

סמוך לניתוח. עד לאחרונה לאחרונה לא היה ברור מהי רמת PSA

מצדיקה התחלת הטיפול והאם אכן הטיפול הקרינתי הוא הנכון?

בעקבות מספר מחקרים ניתן להניח (עדין לא לקבוע בודאות)

שרמת ה PSA מעל 0.2 נ"ג/מיל מצדיקות טיפול,והטיפול הרפואי

הנכון הוא הטיפול הקרינתי לבלוטות הערמונית

(גם כאן אין הסכמה על מה הם שדות קרינה והאם נדרש טיפול הורמונלי ולכמה זמן)

צטוט נוסף של דברי ד"ר א.רוזנבאום

בפרק על אינדיקציות נוספות לטיפול הורמונלי באותו גליון

ראה גם ב JAMA ינואר 2008

"במטופלים עם סיכון בינוני מקובל טיפול (הורמונלי) קצר טווח של חצי שנה

….חשוב לציין כי החלטה על על תוספת טיפול הורמונלי ומשך הטיפול מתקבלת בסופו של הדבר על בסיס אישי על ידי הרופא המטפל

…בהסתמך על ראית תמונה כוללת יותר ,שמכניסה לחשבון הסופי

את כל הנתונים של מטופל ספציפי(..גורמי סיכון השונים)

במטופלים .."

צטוט נוסף של ד"ר ליבוביץ

" מקור PSA המוגבר לאחר כריתה נרחבת של הערמונית יכולה להיות

חזרה מקומית של סרטן ערמונית או גרורות מרוחקות של הסרטן

הבחנה בין בין חזרה ביו-כימית שנגרמת מחזרה מקומית

של סרטן ערמונית , לבין PSA מוגבר שמקורו בגרורות מרוחקות

הוא ענין מהותי.

שכן בעוד המצב הראשון פוטנציאלית ניתן לריפוי בטיפול מציל מקומי,המצב השני מחייב טיפול סיסטמטי ואינו בר רפוי.

טיפול- …קרינה חיצונית היא בעלת פוטנציאל מרפא בחולים

עם חזרה מקומית במיטת הניתוח…

טיפול הורמונלי מיועד לבעיקר לחולים עם חזרה גרורתית מרוחקת

החומר שהובא כאן הוא ציטוטים אשר נראו לי חשובים

אך לדעתי לכל אחד מהמאמרים חשיבות עצומה להבנת המחלה

של כל אחד מהפונים .

207

מאת ד"ר עופר יוספוביץ:

28 בנובמבר 2010 בשעה 22:04

תשובה ליבגני

השיחה בנוגע לאפשרויות הטיפול בסרטן ערמונית ממוקם הינה

מורכבת וראוי שתעשה בצורה אישית בין המטופל לרופאו.

לשיקולים ייכנסו תופעות הלוואי, ניסיון המנתח,

גודל הערמונית ומידת ההפרעות במתן השתן (אם קיימות),

הפרעות בתיפקוד המיני וכיו"ב.

אחת השגיאות הנפוצות היא הניסיון להיגע לידי החלטה בעזרת

המידע הקיים ברשת. תודה

ד"ר עופר יוספוביץ

206

מאת יעקב:

28 בנובמבר 2010 בשעה 22:02

לד"ר עופר יוספוביץ

פניתו של יבגנ לגבי טיפול בברכיתרפיה או ניתוח רדיקלי

הגלסון 6

כאשרPSA קטן מ10

קצב שנוי המדד איטי

היתרונות והחסרונות של כל אחד מהשיטות

האם תוכל לפרט

בברכה יעקב

205

מאת לני הירש, יושב ראש, עמותת חיים עם סרטן הערמונית:

28 בנובמבר 2010 בשעה 17:42

תשובה לorly

האם אני מבין אותך נכון את שואלת איזה אוכל מומלץ לאדם עם סרטן מתקדמת.

קודם כל נדבר על מה לא מומלץ לאכול: אוכל מתוגן, בשר אדום, מוצרי חלב, מאפים ולחם מקמח לבן, אוכל מתוק-לדוגמה סוכריות.

מומלץ לאכול: דגים מהים הקר למשל דג סלמון, טונה, סרדינים ודג מקארל (גם שימורים בשמן זית או במים), מוצרי סויה כולל חלב סויה, הרבה ירקות ופירות בעיקר ברוקלי, כרוב, כרוב ניצנים, קיטניות, לחם מקמח מלא ורוטב עגבניות, קטשופ ורסק עגבניות. אם משתמשים בשמן אז שמן זית כתית.

יש הרבה חומר על תזונה וגם מתכונים בדף הבית בצד ימין באתר זה.

אם יש עוד שאלות לא להסס להתקשר אלי לטלפון 4570595 054

204

מאת orly walladh:

27 בנובמבר 2010 בשעה 23:41

מה אתם תזונה המומלצת לחולה עם סרטן ערמונית מתקדם.. גרורות בבלוטות הלימפה, שעובר הקרנות?

203

מאת יעקב:

27 בנובמבר 2010 בשעה 19:27

אל דוד

רגע לפני שאני מעביר לרופא

האם בזמן הניתוח עצבי זיקפה נשמרו ?

האם התחלתה להשתמש ב CIALIS ו LEVITRA

האם אתה משתמש בתרופות כל שהם ולבסוף בן כמה אתה ?

ישנם טיפולים שונים שעוזרים אנא עיין במדור שלנו

אשר מוגדר בשם סרטן ערמונית מיניות ואינטימיות

(בצד ימין של דף הבית )

202

מאת דוד:

26 בנובמבר 2010 בשעה 20:57

חודשיים אחרי ניתוח ראדיקלי

שליטה על השתן קימת ב 90 אחוז

זיקפה= אפס

יש סיכוי ??? כיצד?????..

201

מאת אש+וי:

25 בנובמבר 2010 בשעה 9:02

פניה משותפת לאונקולוג רדולוג

של מספר פונים

רקע

גליסון 6

בוצעה ניתוח רדיקלי לפני כ 3 שנים

הPSA עלה לערכים הבאים:

במקרה אחד לערך של בערך 0.23

כאשר במקרה שני לערך 0.54

פקטור הכפלה של הPSA בערך שנה

עומדים להחליט על קרינה או שילוב טיפול הורמונלי

שאלה היא באיזו מידה תוצאות חיוביות של בדיקת PET – CT (CHOLINEמשנות את תוכנית ההקרנות ואולי גם הטיפול ההורמונלי?

אותה שאלה לגבי תוצאות חיוביות ב-COIL MRI?

השאלה היא האם באמת אנחנו מוגדרים כמקרה של אגרסיביות נמוכה או בינונית

(לא נראה שגבוהה)?

בברכה אש

200

מאת יעקוב:

24 בנובמבר 2010 בשעה 11:15

תשובה עבור ג'

טור בבליסון לד"ר רענן טל

צריך התחיבות מקופת חולים

להתקשר למרפאות חוץ של בליסון ולקבוע

באם יש בעיות אכתוב לו מיל

בברכה

יעקוב

199

מאת ג':

24 בנובמבר 2010 בשעה 11:12

לדר' רענן טל שלום,

אני לא בטוח אם תשובתי הגיעה אליך אז אני שולח שנית. לאור תשובתך בעניין טיפול בטסטוסטרון הייתי רוצה להיפגש איתך פנים אל פנים במרפאה בבילינסון לצורך ייעוץ.

איך עושים זאת?

תודה,

ג'

198

מאת יעקב:

24 בנובמבר 2010 בשעה 3:42

הי דורון

היות והנושא ששאתה מעלה ענין אותי אישית אציג לך

את הבדיקה שאני ערכתי

אני מודד את הPSA במעבדות של כללית

ונרשם בדף תוצאות שהערך קטן מ0.004

היות והנושא סקרן אותי בצעתי בדיקות תקופתיות בבית חולים רמב"ם

ושם בקשתי שיבצעו לי בדיקת PSA במעבדות שלהם

התוצאה היתה 00

להערכתי תוצאה מצוינת תמשיל לעקוב לםחות פעם ל3 חודשים

197

מאת DORON:

23 בנובמבר 2010 בשעה 21:13

לאחר ניתוח ראדיקלי PSA=0.004

זה לא אפס מוחלט האם התוצאה מראה שיש "אי שם" תאים שגודלים…..

196

מאת יעקב:

22 בנובמבר 2010 בשעה 7:44

הי יאק

שוחחתי עם ד"ר אלי רוזנבאום

התרופות שעומדות להיות מאושרות בקרוב על ידי FDA

הם תרופות הורמונליות

ABIRATERONE

MDV3100

תרופה כימותרפית חדשה היא CABAZITAXEL

חלק מהפרסומים על התרופות נמצאים בידי והם באנגלית

באם תרצה אנסה להעביר לך אותם

בברכה יעקב

אודות המחבר