תגובות: | 345 – 331 | 330 – 316 |
315 – 301 | 300 – 286 | 285 – 271 | 270 – 256 | 255 – 241240 – 226 | 225 – 211210 – 196195 – 181180 – 165165 – 151150 – 136 | 135 – 121 |120 – 106 | 105 – 9176-90 |  61-7546-6031-4516-30 |  1-15

195

מאת יעקב:

22 בנובמבר 2010 בשעה 7:44

הי יאק

שוחחתי עם ד"ר אלי רוזנבאום

התרופות שעומדות להיות מאושרות בקרוב על ידי FDA

הם תרופות הורמונליות

ABIRATERONE

MDV3100

תרופה כימותרפית חדשה היא CABAZITAXEL

חלק מהפרסומים על התרופות נמצאים בידי והם באנגלית

באם תרצה אנסה להעביר לך אותם

בברכה יעקב

194

מאת ד"ר צבי סימון:

20 בנובמבר 2010 בשעה 22:39

תשובה עבור אלי אביבי

יש סבירות גבוהה כי מדובר בחזרה מקומית במיטת הערמונית.

הטפול הוא קרינה למיטת הערמונית.

צבי

193

מאת יאק:

19 בנובמבר 2010 בשעה 17:08

פרופ' סידי הנכבד

רציתי לדע מהן 2 התרופות העומדות לקבל אישור

לטיפול בסרטן הערמונית

תודה

יאק

192

מאת יעקב:

19 בנובמבר 2010 בשעה 6:11

הי ויק

התשובה מתבססת על חוברות מידע למטופל של האגודה למלחמה בסרטן

1.רדיותרפיה באזור האגן -טיפול קרינתי באזור הבטן האגן החלחולת (רקטום)

2.רדיותרפיה באזור הערמונית -טיפול בקרינה לאזור הערמונית

חלק מהדברים מובאים כאן

טיפול קרנתי עלול להיות מלווה בתופעות לואי כלליות ומקומיות

תופעות באות לידי בטוי באופן שונה בהתאם לטיפול קרינתי ואזור שאליו הוא מכוון

ובהתאם למטופל

-עיפות תשישות גדולה מהרגיל

-שנויים בעור באזור הקרנה – מופיע לרוב מספר שבועות אחרי תחילת הקרינה

טיפול קרינתי באזור הבטן או האגן עלול לפגוע ב:

הפרעה בתיפקוד המעי — פגיעה ברירית המעים עלועלה להתבטא בשלשולים

(כאבים באזור פי הטבעת -בגלל שלשולים ויציאות מרובות)

-בחילות והקאות באם אתה סובל מתסמינים אלה יש להועץ ברופא

-בתפקוד שלפוחית השתן-עלולות להגרם דלקות ברירית השלפוחית

עלולות להשתנות תדירויות מתן השתן והרכב השתן

דימום קל בשתן וצריבה במתן השתן

-באברי המין- טיפול קרינתי במינון גבוה לאזור האגן עלול לגרום

לפגיעה בזיקפה אצל חלק מהחולים בשל נזק לכלי דם

הפגיעה מתפתחת מספר חודשים או אפילו שנים אחרי לאחר סיום הטיפול

מרבית הרופאים מיעצים טיפול קרנתי

אפשר למצוא בספרות שלוב של טיפול הורמונלי עם טיפול קרנתי

במקרים מסוימים ראיתי על המלצות לבצע טיפול הורמונלי ב AVODART

לאחר טיפול הורמונלי קונבציונלי של שנה

191

מאת ויק:

18 בנובמבר 2010 בשעה 13:53

שלום

מה הם תופעות לואי מקרינה באזור האגן

אני אחרי ניתוח רדיקלי והPSA מטפס באופן איטי

(אחרי 3 שנים הגיע ה PSA לערך של 0.5 )

מה אפשרויות הקימות

בברכה ויק

190

מאת יעקב:

17 בנובמבר 2010 בשעה 9:10

הי אלי אביב

התיחסות למקרה דומה ראה שאלה 157 ותגובה 158

אנא שלח את קצב שנוי ה PSA

במשך השנים לאחר הניתוח

189

מאת אלי אביב:

17 בנובמבר 2010 בשעה 5:32

פניה לד"ר אלי רוזנבאום

psa עולה בהדרגה מאפס עד ל-0.24 .האם יש צורך בטיפול ואם כן באיזה טיפול

ביצעו בי כריתה רדיקלית של הערמונית בגלל גליסון 3+3 לפני חמש שנים.

188

מאת יעקב:

16 בנובמבר 2010 בשעה 9:50

ללימור שלום

אני מציע שרופא בכיר ההעוסק בכליות

יעיין בדיסק שקבלת מבדיקת CT

אני חושב שרופא אשר יש לו נסיון יוכל לעזור לגבי המשך

בדיקות MRI כו או לא

לא רופאי הפורום אשר אין להם

את הנתונים הנדרשים .

187

מאת לימור:

15 בנובמבר 2010 בשעה 17:17

אנא עזרו לי לפענח את התוצאות של ה CT :

בלוטות יתרת הכליה הודגמו בממדים תקינים, ללא עדות להידרונפרוזים. בסינוס הכליה השמאלי מבחינים בתהליך היפודנסי מולטי לוקולרי עם מספר ספטות אשר אחת מהספטות רושם שמקבל האדרה ע"י חומר ניגוד. אפקט נפרוגרפי סימטרי, כלי הדם הגדולים כולל האאורטה, עורקי הצליאקה הודגמו תקינים ואין עדות להגדלת בלוטות לימפה רטרופריטונאליות.

סיכום:

תהליך היפודנסי, רובו בצפיפות ציסטית בסינוס הכליה השמאלית עם צביעה של אחת מהספטות, יכול להתאים לציסטה מורכבת לפי:

BOSNIAK TYPE II-III לשקול אפיון נוסף ע"י MRI

186

מאת גרשטיין:

14 בנובמבר 2010 בשעה 10:23

תודה, יעקב

גרשטיין

185

מאת יעקב:

14 בנובמבר 2010 בשעה 2:32

שלום גרשטין

ד"ר טל מקבל בבליסון הטור קצת ארוך או פרטי באסות"א

צריך התחיבות מהקופה אליה את שיך

תועץ גם עם אונקולוג לגבי תוספי טסטסטרון

184

מאת יעקב:

14 בנובמבר 2010 בשעה 2:25

הי לימור

אני חושב שכדאי שתשאלי את האורולוג למה לא הפנה אותכם לבדיקות

שהם ברוב מהמקרים הדרישות המקדימות לפני ביצוע ניתוחי ערמונית

על מנת לתת לך מספר השערות על החלטה לבצע ניתוח ללא בדיקות אלה יכולות

לנבוע מהנתונים שונים

1.אגרסיביות נמוכה של הסרטן 3+4

(לא שלחת את קצב שנוי ה PSA במשך השנים אך כנראה הם ראו את הנתון)

ונתוני אולטראסאונד

2.עבודות מחקר המצביעות על היתרון בניתוח של סרטן ערמונית בגליסון נמוך גם אם יש סכוי שהוא מחוץ לקופסית

אל תשכחי שאורולוגים מומחים פגשו מאות מקרים חלקם דומים ויש להם כבר את הידע מתי הבדיקות ממש נדרשות (PSA של מאות וגליסון גבה יותר לא יבצעו ניתוח ללא בדיקות אלה )

בכל מקרה אני מאחל בהצלחה עם הניתוח

המטרה היא איכות חיים לאביך לאחר הניתוח !

183

מאת לימור:

13 בנובמבר 2010 בשעה 23:32

יעקב שלום,

הצלחתי להלחיץ את כל המערכות. אבא עבר CT בחמישי ומחר הוא אמור לעבור מיפוי עצמות. תשובות ל2 הבדיקות אמורות להתקבל בשני.

יש לי שאלה נוספת:

איך זה שיש אורולוגים מומחים שהמליצו לאבי על ניתוח אך טענו שאין צורך בבדיקות CT ומיפוי עצמות לפני הניתוח?

182

מאת גרשטיין:

13 בנובמבר 2010 בשעה 10:20

לדר' רענן טל שלום רב,

קראתי בעיון את תשובתך בעניין הטיפול בטסטוסטרון גם כשה-PSA גבוה יחסית. הייתי רוצה להיפגש איתך פנים אל פנים לצורך ייעוץ.

האם אפשר דרך המרפאה האורולוגית בבילינסון?

תודה מראש,

גרשטיין

181

מאת ד"ר רענן טל:

11 בנובמבר 2010 בשעה 20:14

עבור גרשטין

שלום רב,

סוגיית הטסטוסטרון וסרטן הערמונית היא סוגיה מעניינת.

בעבר היה חשש גדול ממתן טסטוסטרון בגלל קשר אפשרי בין טסטוסטרון וסרטן הערמונית.

כיום אנו יודעים שטסטוסטרון אינו גורם לסרטן הערמונית והראיה לכך היא שאין המלצה להוריד את רמת הטסטוסטרון לאפס אצל כל הגברים כעניין שבשגרה, כאמצעי למניעת סרטן הערמונית.

חסר טסטוסטרון עלול לגרום לסימפטומים קשים ולהשלכות בריאותיות משמעותיות ולכן חשוב לאבחן ולטפל.

לגבי המקרה הספציפי, יש לשקול את הסיכון לסרטן הערמונית מול ההשלכות של חסר טסטוסטרון, יש להציג את הנתונים למטופל ולקבל יחד את ההחלטה לגבי הטיפול.

יש בהחלט מקום לשקול טיפול בחסר טסטוסטרון במקרה שתואר אך יהיה זה לא אחראי מצידי להמליץ על טיפול או לשלול טיפול מבלי להכיר את פרטי המקרה לעומק.

אם תתקבל החלטה לטפל, יש לשקול מהו התכשיר הטסטוסטרון המתאים ביותר במצב זה. כיום קיימים תכשירי טסטוסטרון שונים המאפשרים שליטה טובה ברמות הטסטוסטרון ומעקב טוב אחר ההשלכות של הטיפול.

טיפול בטסטוסטרון במקרה זה חייב להתבצע בזהירות מירבית ותוך מעקב נכון על ידי רופא המכיר היטב את הטיפולים בחסר טסטוסטרון ואת הקשר בין טסטוסטרון וסרטן הערמונית.

בברכה,

ד"ר רענן טל

אודות המחבר