תגובות:
| 360 – 346 | 345 – 331 | 330 – 316 |
315 – 301 | 300 – 286 | 285 – 271 | 270 – 256 | 255 – 241240 – 226 | 225 – 211210 – 196195 – 181180 – 165165 – 151150 – 136 | 135 – 121 |120 – 106 | 105 – 9176-90 |  61-7546-6031-4516-30 |  1-15

345

מאת יעקב:

13 באפריל 2011 בשעה 22:25

הי גוזלן

האם תוכל לשלוח את הרשימה המלא של כל התרופות שאתה לוקח

אנסה לבצע ברור עבורך

בברכה יעקב

344

מאת gozlan:

12 באפריל 2011 בשעה 15:49

אני בטיפול הומונלי יומי כדורים וזומרה פעם בחודש כבר כמעט שנה בחודש האחרון אני סובל כאבי טופת בשרירי הרגליים . האם התופעה מוכרת אצל מי שסובל כמוני מסרטן ערמונית עם גרורות,בעצמות הגב, או שאין שייכות למחלה אולי זה מהתרופות אם מישהו יכול לענות אשמח,

343

מאת יעקב:

11 באפריל 2011 בשעה 19:16

אשר שלום

NADIR הוא הערך הנמוך ביותר של הPSA אחרי טיפול

הטיפול יכול להיות ניתוח ,הקרנה ,הקפאה או טיפול אחר

כאשר ה PSA אחרי הטיפול הוא מתחת 0.2 (ערך שהוזכר על ידי המנתח Dr. Patrick Walsh

משמעות הדבר שאין תאים סרטנים אשר יכולים להשפיע על PSA

זהו ערך פוטנצילי שבו יש סכוי הבראה .

342

מאת אשר:

10 באפריל 2011 בשעה 20:11

שלום

מה פרושו של המושג NADIR

ומה חשיבותו

341

מאת ד"ר רענן טל:

8 באפריל 2011 בשעה 8:16

שלום Edgar

אני חושב שמודעות בתוספת להתענינות עמוקה במחלה ואפשריות טיפול

הם רשומים לזכותך .

באם תוכל לשלוח לנו סכום מסודר שיכלול תאריכים בכל שלב ושלב של המחלה

כולל השתנות הPSA לאורך הזמן אזי נפרסם במאגר של מקרים השונים על מנת שאחרים ילמדו

ויפיקו תועלת -בברכה ותודה יעקב

340

מאת Edgar:

3 באפריל 2011 בשעה 17:23

סיפורי:

לאור העובדה ששני אחים הבוגרים ממני חלו בסרטן הערמונית כשהיו בני כ-65 שנים,אני התחלתי בטיפול מונע שנתן לי רופא האורולוג שלי,כל יום כדור קטן בשם CADEX. כדור זה היה אמור למנוע גידול הערמונית ובכך לעקב יבצרות הסרטן או למנוע אותו. לקחתי 12 שנים הכדור וביצעתי בדיקות ידניות ו-PSA כל 6 חודשים. ה-PSA עלה באופן מתון מאד והגיע אחרי 12 שנים ל -2.2 . החלפתי רופא אורולוג והרופא החדש, כששמע שיש הסטוריה של מחלת סרטן הערמונית במשפחה שלח אותי מיידי לביופסיה. התוצאה נמצאה 3+4 =7 GLEASON. הרופא הפנה אותי כדי לקבל הקרנות אבל אני החלטתי שאבדוק את כל ההמלצות והאפשרויות לפני בחירת הטיפול. אחרי שעברתי את הבדיקות הרגילות שלא גילו חשד לגרורות דבר כשלעצמו לא הבטיח כי כך המצב,עברתי גם בדיקת MRI עם מתמר חלחולי שלפיו התמונה לא הייתה לגמרי ברורה.נעזרתי בהצעות והמלצות של שני פרופסורים בעלי שם עולמי כדי להחליט. מכל מקום,החלטתי שאני הלך לכיוון ניתוח רדיקלי. זאת החלטתי מאחר שאני "רק" בן 75 אבל כללית בריאותי טובה פרט לנתיה לסוכרת ורצת לחץ דם מאוזן בכדור אחד ביום.אני גם מבצע מדי יום הליכה של שעה בהליכון שבביתי וזאת במשך שנים רבות אחורה. אצלי ההליכון לא נהיה קולב לבגדים.הניתוח עשיתי באופן פרטי וקופת החולים החזירה לי קצת פחות מחצי הסכום. אחרי הניתוח,בבדיקות הפתולוגיות התגלה שהמחלה לא הספיקה לצאת מהקופסית ולא התגלו מוקדים מזוהמים באזור הערמונית. היום אני 3.5 חודשים אחרי הניתוח.אינני סובל משום תופעה לווי ומצב בריאותי טוב. PSA לפני חצי חודש היה 0.01.

אני מאושר שבחרתי נכון ואולי חכם. ברור לי שהנצחון שלי עלול להיות זמני או "על תנאי" אבל כרגע אני מרגיש מלך.

339

מאת ד"ר רענן טל:

1 באפריל 2011 בשעה 19:18

שלום יעקב,

אכן קראתי את המאמר המעניין הזה הקובע כי שימוש בתרופות משככות כאבים

ונוגדות דלקת מקבוצת ה- NSAIDS קשור להפרעה בזקפה.

העניין היחיד שלא נדון במאמר הוא הקשר בין הסיבה לנטילת התרופה וההפרעה בזקפה.

יש להניח כי המשתמשים בתרופה סבלו מכאב או מדלקת.

אנו יודעים כי כאב כלשהו מסיט את תשומת הלב מהצרכים המיניים וכי אנשים הסובלים מכאב

מכל סיבה שהיא או ממחלה עם תסמינים מטרידים נוטים להפחית בפעילות מינית.

לא הייתי ממליץ באופן גורף שלא להשתמש בתכשירים אלה כשצריך,

אך בהחלט הייתי ממליץ שלא להשתמש בהם שלא לצורך או לתקופות ממושכות מבלי להוועץ ברופא.

יש לציין – תכשירים רבים מקבוצה זו נמצאים על מדפי בית המרקחת ונמכרים ללא מרשם רופא או יעוץ רוקח.

בברכה,

ד"ר רענן טל

338

מאת יעקב:

1 באפריל 2011 בשעה 19:15

לד"ר רענן טל

מאמר של קופת חולים כללית הציג מאמר הבא:

ד"ר אריה גולדשמיד

גברים ומשככי כאבים: הזיקפה עלולה להיפגע

האם גם אתם נוטלים תרופות מסוימות נגד כאבים? חוקרים אמריקנים מצאו כי תתכן

השפעה לא נעימה בתפקוד המיני:

שימוש קבוע בתכשירים נוגדי כאבים מקבוצת NSAIDS עשוי לפגוע בזיקפה

מדובר בתכשירים אנטי דלקתיים שאינם סטרואידים (NSAIDS) כגון:

נורופן, אדוויל, אביטרן, וולטרן ונפרוקסי

הערותיך לגבי המאמר של קופת חולים כללית

337

מאת איצי:

1 באפריל 2011 בשעה 13:56

הי יעקב,

1. אני יודע שיש בדיקות התאמה כאלו אם כי לא ראיתי משהו כתוב מהימן על זה.

לכן אני לא רוצה להביע עמדה בקשר לזה.

2. בקשר לטיפול הורמונאלי שלב ב' (אני מבין שהכוונה לטיפול באסטרוגן או ניזוראל),

בד"כ מתחילים את שלב ב' אחרי שהטיפול הראשוני (זולדקס וקזודקס או המקבילים להם) כושל,

זאת אומרת שאצל מטופל בטיפול הורמונאלי ראשוני ה- PSA מתחיל לעלות

ואז נותנים טיפול הורמונאלי שלב ב' כאמור.

לא נותנים בד"כ שלב ב' כאשר שלב א פעיל.

איצי

336

מאת יעקב:

1 באפריל 2011 בשעה 13:54

הי איצי

האם לחולה בסרטן ערמונית -מחלה מתקדמת (גרורתית)

כדאי שיבצע בדיקות התאמה לטיפול כימותרפי כבר בשלב טיפול הורמונלי

על מנת שיהיה מוכן לכל מקרה ?

איך מבצעים שקול לגבי טיפול הורמונלי שלב ב או המשך טיפול הורמונלי

335

מאת יעקב:

28 במרץ 2011 בשעה 21:44

הי חנה

אני מניח שבעלך ביצע מפוי עצם ובדיקת CT .?

בדיקה MRI אנדורקטל בדיקה אשר יכולה

לאבחן באם תאים הסרטנים פרצו מתוך

קופסית הערמונית לאיברים קרובים .

חשיבות הבדיקה היא בעצם החלטה באם לבצע ניתוח או טיפול אחר

(אין טעם בבצוע ניתוח באם התאים הסרטנים התפזרו לאיברים אחרים)

מלבד הדסה עין כרם שבה מבצעים את הבדיקה יש לבדוק גם בל השומר

ולנסות לבדוק בבתי חולים נוספים .

לדעתי המפענחת של הדסה עין כרם מנוסה ביותר באבחון תוצאות הדמית MRI

של סרטן ערמונית .

לגבי זרוז -לקבל מכתב מהרופא אשר מבקש את הבדיקה ובו נימוקים לזרוז

ולשלוח אל מכוני MRI שבהם מבצעים את הבדיקה

334

מאת חנה:

28 במרץ 2011 בשעה 12:39

שלום,

בעלי בן 58 סובל מיתר לחץ דם ושומנים בדם. לפני 3 חודשים התגלה בבדיקת דם רמת PSA 13 , עבר ביופסיה שהדגימה 80% מהגלילים אדנוקרצינומה עם גליסון 7/3+4 .

בבדיקת רופא T2B , הומלץ על טיפול ניתוחי כשההתניה לטיפול הוא ביצוע בדיקת אנדורקטל MRI .

בדיקה זו בעייתית להשגה, רזמן המתנה 6-9 חודשים.

ברצוני לדעת את נחיצות הבדיקה לפני הניתוח?

כיצד ניתן לזרז את ביצוע הבדיקה?

תודה מראש.

333

מאת ד"ר רענן ברגר:

27 במרץ 2011 בשעה 3:56

אלברטו שלום,

מתוך שאלתך קשה להבין את מצב המחלה של אביך.

האם הוא אובחן כעת או שמדובר במחלה שאובחנה לפני זמן רב?

מה מצבו הכללי של אביך? האם הוא מתפקד בעצמו או סיעודי?

האם ישנם מחלות רקע משמעותיות או שהוא בריא בד"כ?

מה מידת התפשטות המחלה? האם יש גרורות מוכחות?

האם ביצע מיפוי עצמות וCT? מה התוצאות של הבדיקות?

מה רמת הPSA בדם?

לדעתי כדאי מאד שתתייעץ עם אונקולוג המומחה בתחום סרטן הערמונית

בברכה, ד"ר רענן ברגר

332

מאת איצי:

26 במרץ 2011 בשעה 2:20

יעקב שלום

המידע הזה מופיע בפרסומים שונים מזה זמן רב.

לפני כמה שנים פורסם שה NSAID גורם לסיכון מוגבר להתקפי לב בשיעור של כ2%.

אז ההתלהבות מהמוצר פחתה.

אני צרכתי אותו תקופה ארוכה למדי.

לדעתי האישית הוא מפחית כאבים בפרקים (בברכיים- תופעה אופינית למטופלים בטיפול הורמונאלי).

אני גם מאמין שהפעילות שלו נגד דלקות מגנה על הגוף מפני נזקיהן

(שבינהם גם התפתחות סרטניות, לפי מקורות שונים).

בברכה

איצי

331

מאת יעקב:

26 במרץ 2011 בשעה 2:19

איצי שלום

האם NSAID מקטין את הסכוי להתפתחותם של תאים סרטנים

 

אודות המחבר