סוכנות רויטרס 4/2/2006

וושינגטון – מדענים מדווחים שנמצא המעודד גידול של תאי סרטן הערמונית. חומר זה נוצר בבשר המחומם לטמפרטורה גבוהה ומתפחם במהלך הכנת בשר "על האש".

המחקר, שהוצג בפני האגודה האמריקאית לחקר הסרטן, עשוי להסביר את הקשר בין אכילת בשר לסיכון לחלות בסרטן הערמונית.

זה מתאים לממצאי מחקרים אחרים המצביעים על כך שבישול בשר עד לחריכתו עלול לעודד התפתחות סרטן.

החומר הנקרא PhIP נוצר כאשר הבשר מחומם כאמור לטמפרטורות גבוהות מאד כפי שמסבירים החוקרים ד"ר אנג'לו דה מרזו וקולגות מאוניברסיטת ג'ון הופקינס שבבלטימור ארה"ב.

לדבריהם, כנראה שהחומר גם מתחיל את תהליך ההיווצרות של התאים הסרטניים וגם מקדם את ההתפתחות שלהם.

החוקרים ערבבו PhIP באוכל הניתן לחולדות במשך שמונה שבועות ואח"כ בדקו את מצב הערמונית והטחול של העכברים. הממצאים הראו שינויים גנטיים ומוטציות בכל האברים שנבדקו כבר אחרי 4 שבועות.

ישנו קושי כמובן לקבוע כמה החומר משפיע גם על בני אדם. הרמות השונות של ה- PhIP תלויות מאד באופן ההכנה של הבשר.

ואני הייתי מוסיף עצה: הימנעו מאכילת בשר או כל מאכל אחר חרוך ומפוחם.

תרגם: איצי באר

‏08/04/2006

אודות המחבר